Στο ΤΕΣΟΠΠ του Δήμου Διονύσου ο πρόεδρος του ΣΠΑΠ Βλάσσης Σιώμος

Στη Συνεδρίαση του Τοπικού Επιχειρησιακού Συντονιστικού Οργάνου Πολιτικής Προστασίας (ΤΕΣΟΠΠ) του Δήμου Διονύσου, την Πέμπτη 25 Απριλίου 2024, εν όψει της επερχόμενης επικίνδυνης αντιπυρικής περιόδου 2024 μετείχε ο πρόεδρος του ΣΠΑΠ, πρόεδρος της Επιτροπής Πολιτικής Προστασίας και Κλιματικής Κρίσης της ΚΕΔΕ, αντιπρόεδρος του Εποπτικού Συμβουλίου της ΚΕΔΕ και δημοτικός σύμβουλος Πεντέλης Βλάσσης Σιώμος.

Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση, στη

συνεδρίαση, που διεξήχθη υπό τη δήμαρχο Διονύσου Κατερίνα Μαϊχόσογλου, παρόντες ήταν ο πρόεδρος του Συνδέσμου Δήμων Προστασίας Πάρνηθας Βασίλης Λαζάρου, οι αντιδήμαρχοι Διονύσου Ιωάννης Τραϊφόρος, Λαμπρινή Νούση, Φεβρωνία Βιθυνού και Νίκος Κοκκάλας, ο δημοτικός σύμβουλος Διονύσου και μέλος του Δ.Σ. του ΣΠΑΠ Χρήστος Κοντογεώργος, πρόεδροι των κοινοτήτων, δημοτικοί και τοπικοί σύμβουλοι Διονύσου, εκπρόσωποι της Ελληνικής Αστυνομίας, του Πυροσβεστικού Σώματος καθώς και εκπρόσωποι εθελοντών και φορέων.

Στη συνεδρίαση συζητήθηκαν, η προετοιμασία, αλλά και ο βαθμός ετοιμότητας των εμπλεκόμενων φορέων για την πρόληψη και την αντιμετώπιση ενδεχόμενων κινδύνων καθώς και η βελτίωση της συνεργασίας μεταξύ των συναρμόδιων φορέων. Έγινε διεξοδική συζήτηση και λήψη αποφάσεων σχετικά με τον καλύτερο συντονισμό των συναρμόδιων υπηρεσιών και φορέων σχετικά με λήψη μέτρων για την πυροπροστασία κατά την επερχόμενη επικίνδυνη αντιπυρική περίοδο 2024. Εξετάστηκαν επίσης τα θέματα, τα προβλήματα και οι προτάσεις προκείμενου να μπορέσουν να υλοποιηθούν όσα προβλέπονται στην πρόσφατη εγκύκλιο του Υπουργείου Περιβάλλοντος.

Ο Βλάσσης Σιώμος κατά τη διάρκεια της σύσκεψης ανέφερε:

«Κατ’ αρχάς θέλω να τονίσω τη σημασία της αγαστής συνεργασίας προκειμένου να επιτευχθεί το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα. Ο ΣΠΑΠ, όλα τα χρόνια της λειτουργίας του, διατηρεί άριστη συνεργασία με τους δήμους – μέλη του. Είμαι σίγουρος πως και κατά τη φετινή αντιπυρική περίοδο θα έχουμε μία στενή και αποτελεσματική συνεργασία με όλους τους δήμους – μέλη μας και φυσικά θα συνεχιστεί με τον Δήμο Διονύσου η άριστη μεταξύ μας συνεργασία, προκειμένου να αντιμετωπίσουμε με τον καλύτερο δυνατό τρόπο τα πιθανά επικίνδυνα περιστατικά.

Όσον αφορά την αντιμετώπιση των πιθανών επικίνδυνων περιστατικών κατά την αντιπυρική περίοδο 2024, θα ήθελα να τονίσω τη σημασία της πρόληψης, η οποία στοχεύει στην αποφυγή των δυνητικών επιπτώσεων των κινδύνων και στην ελαχιστοποίηση των φυσικών απειλών. Είναι σημαντικό οι ενέργειες αυτές να πραγματοποιούνται καθ΄ όλη τη διάρκεια της αντιπυρικής περιόδου. Εξίσου σημαντική είναι η σημασία της ετοιμότητας, η οποία στοχεύει στη διασφάλιση της αποτελεσματικής αντίδρασης στις επιπτώσεις των κινδύνων.

Ο συντονισμός μεταξύ των εμπλεκομένων φορέων, υπηρεσιών και εθελοντών, καθώς και η αποσαφήνιση αρμοδιοτήτων και ρόλων, διαδραματίζουν καθοριστικό ρόλο στην αντιμετώπιση των ενδεχόμενων περιστατικών κατά την αντιπυρική περίοδο. Εξίσου καθοριστικός είναι ο ρόλος της οργάνωσης της διαθεσιμότητας και αξιοποίησης των μέσων για την υλοποίηση δράσεων και μέτρων προστασίας από πυρκαγιές.

Ο ΣΠΑΠ όπως κάθε χρόνο έτσι και φέτος δεν επαναπαύεται και βρίσκεται συνέχεια σε ετοιμότητα, με πρόγραμμα και έγκαιρο σχεδιασμό, με στόχο να συνδράμει τους δήμους – μέλη του σε κάθε ανάγκη που πιθανόν προκύψει.

Επίσης ο ΣΠΑΠ θα προβεί άμεσα σε προσλήψεις συμβασιούχων υπαλλήλων με αποστολή την κοπή χόρτων, την επιτήρηση και πυροπροστασία επικίνδυνων σημείων των δήμων – ΜΕΛΩΝ μας, στη σύναψη συμβάσεων για περαιτέρω κοπή χόρτων, στην συντήρηση δασικών και αγροτικών δρόμων για καλύτερη πρόσβαση των πυροσβεστικών οχημάτων, καθώς και σε υλοποίηση πληθώρας προληπτικών δράσεων πυροπροστασίας με τα ιδιόκτητα μηχανήματα έργου του ΣΠΑΠ».

The post Στο ΤΕΣΟΠΠ του Δήμου Διονύσου ο πρόεδρος του ΣΠΑΠ Βλάσσης Σιώμος appeared first on Ενυπόγραφα.

Keywords
Τυχαία Θέματα
ΤΕΣΟΠΠ, Δήμου Διονύσου, ΣΠΑΠ Βλάσσης Σιώμος,tesopp, dimou dionysou, spap vlassis siomos