Στις επετειακές εκδηλώσεις της Ένωσης Ποντίων Σουρμένων ο Γ. Πατούλης

Στην κορύφωση των πενθήμερων πολιτιστικών εκδηλώσεων, το γνωστό «Παμποντιακόν Πανοΰρ 2019» που πραγματοποιήθηκε, από την Ένωση Ποντίων Σουρμένων στο Ελληνικό, παραβρέθηκε ο υποψήφιος περιφερειάρχης Αττικής Γιώργος Πατούλης.

Με αφορμή τη συμπλήρωση των 100 χρόνων από τη Γενοκτονία των Ελλήνων του Πόντου και της Μικρασίας, οι Πόντιοι των Σουρμένων ολοκλήρωσαν τις επετειακές εκδηλώσεις με το καθιερωμένο ταφικό έθιμο και μ΄ ένα οδοιπορικό χορευτικού θεάματος, με τη συμμετοχή χορευτικών συγκροτημάτων

από πολλές περιοχές της Ελλάδας.

Στην εκδήλωση παραβρέθηκαν επίσης ο δήμαρχος Ελληνικού – Αργυρούπολης, Γ. Κωνσταντάτος, υποψήφιου περιφερειακοί σύμβουλοι με τον συνδυασμό Νέα Αρχή για την Αττική και πλήθος κόσμου.

Σε δηλώσεις του ο κ.Πατούλης επισήμανε τα εξής:

«Θέλω να συγχαρώ την Ένωση Ποντίων Σουρμένων για αυτή την πολύ όμορφη εκδήλωση και να επισημάνω ότι μετά από 95 χρόνια λειτουργίας, συνεχίζει δυναμικά την αποστολή της ως γνήσιος εκφραστής και θεματοφύλακας της ποντιακής παράδοσης.

»Συμμετέχοντας σε αυτές τις επετειακές εκδηλώσεις, αποτίουμε φόρο τιμής και καταθέτουμε τον σεβασμό μας για τα χιλιάδες θύματα της Γενοκτονίας των Ποντίων, ένα από τα μεγαλύτερα εγκλήματα της ανθρωπότητας.

»Είναι χρέος μας να διατηρήσουμε ζωντανή την ιστορική μνήμη για να διδαχθούν οι νεότερες γενιές για όλες τις μαρτυρικές στιγμές που πέρασε ο Ποντιακός Ελληνισμός.

»Θα είμαστε δίπλα στον Ποντιακό ελληνισμό και θα στηρίξουμε την προσπάθεια τους για τη διατήρηση της πολιτιστικής τους κληρονομιάς. Δεν ξεχνάμε».

The post Στις επετειακές εκδηλώσεις της Ένωσης Ποντίων Σουρμένων ο Γ. Πατούλης appeared first on Ενυπόγραφα.

Keywords
Τυχαία Θέματα