Στις εορταστικές εκδηλώσεις στον Δήμο Πεντέλης συμμετείχε ο πρόεδρος του ΣΠΑΠ Βλάσσης Σιώμος

Στο πανηγυρικό εσπερινό και στη λιτανεία της Ιερής Εικόνας της Ζωοδόχου Πηγής, του Ιερού Ναού Ζωοδόχου Πηγής Μελισσίων, ανήμερα της εορτής της, την Παρασκευή 21 Απριλίου 2023, καθώς και στις εορταστικές εκδηλώσεις για τον Άγιο Γεώργιο, στο παραδοσιακό έθιμο «Κεσκέκι», το Σάββατο 22 Απριλίου 2023, στην πλατεία Μικρασιατών (Αγίου Γεωργίου) στα Μελίσσια και στην  περιφορά της εικόνας-κειμήλιο του Αγίου Γεωργίου Γκιούλμπαξε, την Κυριακή 23 Απριλίου 2023, στον Ιερό Ναό Αγίου Γεωργίου Μελισσίων συμμετείχε ο αντιδήμαρχος Πεντέλης, πρόεδρος του ΣΠΑΠ, αντιπρόεδρος της Επιτροπής Πολιτικής Προστασίας και

του Εποπτικού Συμβουλίου της ΚΕΔΕ Βλάσσης Σιώμος.

Μετά την ολοκλήρωση των εορταστικών αυτών εκδηλώσεων που παρακολούθησαν πλήθος πιστών ο Βλάσσης Σιώμος έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Χαίρομαι ιδιαίτερα που είχα την ευλογία να βρίσκομαι και να συμμετέχω, για ακόμη μία χρονιά, στις πανηγυρικές ακολουθίες, στις λιτανεύσεις των Ιερών Εικόνων, καθώς και στη μεγάλη γιορτή του Αγίου Γεωργίου και στη διοργάνωση του παραδοσιακού εθίμου Κεσκέκι. Η πάνδημη συμμετοχή πολιτών στις εκδηλώσεις για το 63ο  Κεσκέκι, που αντέχει στο πέρασμα του χρόνου, δείχνει τους άρρηκτους δεσμούς  που έχουν η σημερινή δεύτερη γενιά Γκιουλμπαξιωτών με τους προγόνους τους, που δεν κατάφεραν να έρθουν στην Ελλάδα και μαρτύρησαν στη Μικρά Ασία.

Το πλήθος των πιστών που παρευρέθηκαν στις εορταστικές εκδηλώσεις δείχνουν την ιδιαίτερη σχέση που έχουμε εμείς οι Έλληνες με την Ορθοδοξία. Ελληνισμός και Ορθοδοξία είναι έννοιες ταυτόσημες.

Θέλω να συγχαρώ όλους όσους εργάστηκαν για να διοργανωθεί ξανά, φέτος, με εξαιρετική επιτυχία, το πατροπαράδοτο έθιμο Κεσκέκι και ιδιαίτερα τον πρόεδρο και τα μέλη του Πολιτιστικού Συλλόγου «Άγιος Γεώργιος Γκιούλμπαξε».

Χρόνια Πολλά σε όλους και σε όλες!».

The post Στις εορταστικές εκδηλώσεις στον Δήμο Πεντέλης συμμετείχε ο πρόεδρος του ΣΠΑΠ Βλάσσης Σιώμος appeared first on Ενυπόγραφα.

Keywords
Τυχαία Θέματα