Στις 5 Ιουνίου ανοίγει τις πόρτες του το Οικολογικό Πάρκο Νέου Ψυχικού

Το Οικολογικό Πάρκο Νέου Ψυχικού (Στρ. Μακρυγιάννη), στο οποίο δίνεται έμφαση στην προβολή της οικολογίας, στην προστασία του περιβάλλοντος και στην ανακύκλωση, ανοίγει τις πόρτες του το Σάββατο 5 Ιουνίου, όπως ενημερώνει η δημοτική αρχή.

Σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση, ο χώρος του πάρκου (έκτασης 2.500 στρεμμάτων) διαθέτει παιδική χαρά, καταρράκτη, σιντριβάνι, κιόσκια, και φυσικά το επισκευασμένο και πιστοποιημένο τρενάκι.

«Γεμίστε λοιπόν μια τσάντα με εφημερίδες, μπουκάλια, κουτάκια αναψυκτικών και άλλα ανακυκλώσιμα υλικά -όπως

μπαταρίες- και επισκεφτείτε τους κάδους ανακύκλωσης που θα βρείτε στο πάρκο, αλλά και τη γωνία κατασκευών, όπου θα δημιουργήσουμε με ανακυκλωμένα υλικά», επισημαίνει η διοίκηση.

Την υποδοχή των επισκεπτών θα αναλάβει ο «Πέρι», η μασκότ της εκδήλωσης, ενώ τα παιδιά θα μπορούν να παίξουν και να μάθουν με τις εξής δραστηριότητες:

Πρόγραμμα «Νερό» όπου θα ενημερωθούμε για τη σπουδαιότητα του νερού, και θα παίξουμε σε ολιγομελή γκρουπάκια.Πρόγραμμα «Δάσος και Ζώα» με κουκλοθέατρο για τα ζώα του δάσους.Πρόγραμμα «Ενέργεια», με πειράματα όπου θα μάθουμε τι είναι ενέργεια και πως πετυχαίνουμε την αειφόρο ανάπτυξη.Πρόγραμμα «Ανακύκλωση – Επαναχρησιμοποίηση – Κομποστοποίηση» όπου θα ενημερωθούμε σχετικά με την κομποστοποίηση και την ανακύκλωση υλικών.Διαδραστικό πρόγραμμα ζωγραφικής για το περιβάλλον από την εικαστικό Ελένη Παναγιωτοπούλου.Έκθεση έργων με θέμα το περιβάλλον των μαθητών που συμμετέχουν στα προγράμματα ζωγραφικής της ΔΗΚΕΦΙΨ με την εικαστικό Άντα Τσιροπούλου.

Σε κάθε επισκέπτη θα μοιραστούν αναμνηστικά δώρα, ενώ το ωράριο λειτουργίας θα είναι 10:00-15:00. Ακόμη, θα τηρηθεί αυστηρή σειρά προτεραιότητας, λόγω των περιορισμών της πανδημίας.

Σύμφωνα με τις οδηγίες του υπουργείου Ανάπτυξης και Επενδύσεων σχετικά με το χρονοδιάγραμμα επανεκκίνησης οικονομικών δραστηριοτήτων, η βόλτα με το τρενάκι του πάρκου δεν επιτρέπεται μέχρι νεοτέρας, καταλήγει η σχετική ανακοίνωση.

The post Στις 5 Ιουνίου ανοίγει τις πόρτες του το Οικολογικό Πάρκο Νέου Ψυχικού appeared first on Ενυπόγραφα.

Keywords
Τυχαία Θέματα