Στην Αγία Παρασκευή φτιάχνουν συνθέσεις, στη Λυκόβρυση – Πεύκη αρχίζουν τα… μαρκαρίσματα

[email protected]

Στην Αγία Παρασκευή ο εκλεγμένος δήμαρχος ετοιμάζεται να… βγάλει την ομάδα στον γήπεδο, ενώ ο ομόλογός του στον Δήμο Λυκόβρυσης – Πεύκης δέχεται αντιπολιτευτικά πυρά πριν ακόμη αναλάβει τη διοίκηση…

Οριστικοποιείται η διοικητική ομάδα του δημάρχου Αγίας Παρασκευής

Δώδεκα αντιδήμαρχοι θα πλαισιώνουν τον νέο δήμαρχο Αγίας Παρασκευής Γιάννη Μυλωνάκη στη νέα δημοτική περίοδο που ξεκινά την 1η Ιανουαρίου 2024. Κάποιοι από αυτούς θα είναι «μπαρουτοκαπνισμένοι», ενώ κάποιοι άλλοι

θα προέρχονται από τη νέα γενιά. «Νέας γενιάς» θα είναι και κάποιες αντιδημαρχίες, όπως μαθαίνουμε, καθώς θα καλύπτουν τομείς όπως δημοτική περιουσία, έμφυλη βία – ισότητα, «έξυπνη» πόλη – καινοτομία, αειφόρος ανάπτυξη κ.λπ.

Τα ονόματα των αντιδημάρχων θα ανακοινωθούν στις 28 Δεκεμβρίου, μία ημέρα μετά την ορκωμοσία της νέας δημοτικής αρχής, αλλά κάποιες διαρροές ήδη υπάρχουν. Μία από αυτές θέλει τον εκπαιδευτικό Γιάννη Λογοθέτη να είναι εκείνος που θα αναλάβει να βάλει τάξη στον τομέα της καθαριότητας, πεδίο που βάρυνε πολύ στην ήττα του νυν δημάρχου Βασίλη Ζορμπά.

Από εκεί και πέρα, τον συντονισμό του Δημοτικού Συμβουλίου πρόκειται να αναλάβει ο Κώστας Κρητικίδης, πολύπειρος δημοτικός σύμβουλος, με αποθέματα ψυχραιμίας, που έχει κερδίσει τον σεβασμό των συναδέλφων του απ’ όλους του χώρους. Γεγονός που θα του επιτρέψει να λειτουργεί κατευναστικά όποτε υψώνονται οι τόνοι…

Από εκεί και πέρα, σύμφωνα με πληροφορίες μας, στις προθέσεις του Γ. Μυλωνάκη είναι η υιοθέτηση ενός συστήματος ελέγχου και αξιολόγησης των αντιδημάρχων του, από το οποίο και θα αντλεί τα στοιχεία εκείνα που θα του επιτρέπουν να προχωρεί σε rotation, όποτε αυτό κρίνεται αναγκαίο.

Σε ό,τι αφορά τις προκλήσεις της νέας χρονιάς για τον νέο δήμαρχο η πρώτη θα είναι η κατάρτιση του προϋπολογισμού του Δήμου, αφού -όπως φαίνεται- η προσπάθεια αυτός να ψηφιστεί μέσα στον Δεκέμβριο μάλλον δεν ευοδώνεται.

Η μείωση των δημοτικών τελών έγινε αύξηση στον Δήμο Λυκόβρυσης – Πεύκης

Για μείωση στα δημοτικά τέλη το 2024 είχαν προετοιμαστεί οι κάτοικοι σε Λυκόβρυση και Πεύκη, αύξηση 15% τους… ξημέρωσε. Όπως καταγγέλλει ο επικεφαλής της δημοτικής παράταξης Λυκόβρυση – Πεύκη Μαζί Γρηγόρης Λέων, η απόφαση για μειωμένες επιβαρύνσεις που είχε λάβει πρόσφατα το Δημοτικό Συμβούλιο ακυρώθηκε από την Αποκεντρωμένη Διοίκηση, μετά από προσφυγή δημοτικών συμβούλων.

Ο κ. Λέων θεωρεί ότι υπεύθυνος για τη συγκεκριμένη εξέλιξη είναι ο εκλεγμένος δήμαρχος Μάριος Ψυχάλης, που -όπως υποστηρίζει- αρχίζει τώρα να συνειδητοποιεί το οικονομικό κόστος των δεσμεύσεων που ανέλαβε προεκλογικώς. Τον προειδοποιεί, μάλιστα, ότι η παράταξη Λυκόβρυση – Πεύκη Μαζί δεν θα επιτρέψει να ξεχαστεί «ούτε μία υπόσχεση που δόθηκε χωρίς να έχει κανένα αντίκρισμα».

Από την πλευρά του, ο κ. Ψυχάλης υποστηρίζει ότι η ακύρωση της απόφασης ήταν μονόδρομος, αφού είχε ληφθεί παράνομα, χωρίς να υπάρχει εισήγηση της αρμόδιας υπηρεσίας του Δήμου. Προσθέτει δε ότι οποιαδήποτε απόφαση για μείωση των δημοτικών τελών προϋποθέτει ότι έχεις προχωρήσει σε εξορθολογισμό του κόστους διαχείρισης των απορριμμάτων, αλλά και του ηλεκτροφωτισμού. Κάτι που ο ίδιος δεσμεύτηκε ότι θα κάνει από τον πρώτο κι όλας χρόνο της θητείας του.

Μένει να φανεί ποιος από τους δύο θα δικαιωθεί…

The post Στην Αγία Παρασκευή φτιάχνουν συνθέσεις, στη Λυκόβρυση – Πεύκη αρχίζουν τα… μαρκαρίσματα appeared first on Ενυπόγραφα.

Keywords
Τυχαία Θέματα
Αγία Παρασκευή, Λυκόβρυση – Πεύκη,agia paraskevi, lykovrysi – pefki