Στ. Πέτσας: Έχουμε τα χρηματοδοτικά εργαλεία που δίνουν αναπτυξιακή ώθηση στις Περιφέρειες

Τον αναπτυξιακό ρόλο των Περιφερειών, αλλά και τα χρηματοδοτικά εργαλεία που έχει στα χέρια της η Αυτοδιοίκηση -έπειτα από σχεδόν δέκα χρόνια οικονομικής κρίσης- προκειμένου να μπορεί να επιτελέσει το έργο της προς όφελος των τοπικών κοινωνιών και των κατοίκων, ανέδειξε ο αναπληρωτής υπουργός Εσωτερικών, Στ. Πέτσας, στον χαιρετισμό του στην έναρξη των εργασιών του ετήσιου τακτικού συνεδρίου της Ένωσης Περιφερειών Ελλάδας με τίτλο «Περιφερειακή Διακυβέρνηση – Οι Περιφέρειες στην Πρώτη Γραμμή»,

που πραγματοποιείται στις 23 και 24 Νοεμβρίου 2021, στην Αιδηψό.

Ο κ. Πέτσας εξήρε την προσφορά της ΕΝΠΕ και του προέδρου της, Απόστολου Τζιτζικώστα, στον κρίσιμο ρόλο που η Αυτοδιοίκηση διαδραματίζει για την οικονομική ανάπτυξη και την κοινωνική συνοχή, καθώς και για την καλή συνεργασία που έχει αναπτυχθεί, όλο αυτό το διάστημα, και με τους δύο βαθμούς Αυτοδιοίκησης.

«Ένα βασικό τρίπτυχο που διέπει την Ένωση Περιφερειών της Ευρώπης και της Ελλάδας είναι ο άξονας: επικουρικότητα-εγγύτητα-εταιρική σχέση. Πάνω σε αυτό το τρίπτυχο αναπτύσσουμε και εμείς, από την πλευρά μας, τις δράσεις μας. Για πρώτη φορά, όμως, έπειτα από πολλά χρόνια, έχουμε και τους απαραίτητους πόρους, προκειμένου να κινητοποιήσουμε πολλά από τα όνειρά μας. Έτσι ώστε τα όνειρα να μπορούν να γίνουν σχέδια και τα σχέδιά μας πράξη», σημείωσε ο κ. Πέτσας.

Διαβάστε την αναλυτική ανακοίνωση του υπουργείου Εσωτερικών

Πηγή: Yπ. Εσωτερικών

The post Στ. Πέτσας: Έχουμε τα χρηματοδοτικά εργαλεία που δίνουν αναπτυξιακή ώθηση στις Περιφέρειες appeared first on Ενυπόγραφα.

Keywords
Τυχαία Θέματα