Σουηδία: 12χρονη σκοτώθηκε κατά τη διάρκεια πυροβολισμών μεταξύ αντίπαλων συμμοριών

Συγκλονισμένη είναι η κοινή γνώμη στη Σουηδία ύστερα από τον θάνατο ενός 12χρονου κοριτσιού από αδέσποτη σφαίρα, κατά τη διάρκεια ένοπλης συμπλοκής μεταξύ μελών αντίπαλων συμμοριών σε υπαίθριο πάρκινγκ πρατηρίου υγρών καυσίμων, στα νότια προάστια της Στοκχόλμης.

Σύμφωνα με τα σουηδικά μέσα ενημέρωσης, η ανήλικη, η οποία δεν κατονομάζεται, τραυματίστηκε θανάσιμα έπειτα από πυροβολισμούς των επιβαινόντων σε ένα λευκό αυτοκίνητο εναντίον δύο άλλων ανδρών, στο πάρκινγκ του πρατηρίου υγρών καυσίμων.

Η 12χρονη, σύμφωνα με αυτόπτες μάρτυρες, συνήθιζε κάθε Κυριακή πρωί να κάνει περίπατο, περνώντας από το συγκεκριμένο σημείο.

Σύμφωνα με συμμαθητές της στο γυμνάσιο όπου φοιτούσε, το άτυχο κορίτσι «πάντοτε ήταν γεμάτη ενέργεια και επεδίωκε το καλύτερο για τους υπόλοιπους. Έκανε όνειρα και σχέδια για το μέλλον και ήταν αξιαγάπητη».

«Δεν έχω λόγια παρηγοριάς για τους γονείς οι οποίοι χάνουν τα παιδιά τους με αυτόν τον απαίσιο τρόπο. Συμμερίζομαι το πένθος και την οργή τους», δήλωσε μεταξύ άλλων στο κρατικό δίκτυο ραδιοτηλεόρασης ΤΤ ο υπουργός Εσωτερικών της σουηδικής κυβέρνησης, Μίκαελ Ντάμπεργκ.

Επίσης, ο υπουργός Δικαιοσύνης, Μόργκαν Γιόχανσον, δεσμεύθηκε για τη λήψη άμεσων μέτρων προκειμένου να υπάρξει ενίσχυση της αστυνόμευσης και αυστηροποίησης των ποινών για αντίστοιχα εγκλήματα.

Όσον αφορά στις έρευνες για τον εντοπισμό των δολοφόνων του άτυχου κοριτσιού, σύμφωνα με τις τοπικές αρχές, προς το παρόν παραμένουν άκαρπες.

Πηγή: Guardian με πληροφορίες από σουηδικά μέσα ενημέρωσης/naftemporiki.gr

The post Σουηδία: 12χρονη σκοτώθηκε κατά τη διάρκεια πυροβολισμών μεταξύ αντίπαλων συμμοριών appeared first on Ενυπόγραφα.

Keywords
Τυχαία Θέματα