ΣΕΠΕ Αμαρουσίου: Να απορριφθεί η καταγγελία των γονέων του 9ου Σχολείου

Για «συκοφαντική επιστολή του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων του 9ου Σχολείου Αμαρουσίου με θέμα “Σχολικές δράσεις εκτός σχολείου”» κάνει λόγο το Δ.Σ. του Συλλόγου Εκπαιδευτικών Π.Ε. Αμαρουσίου.

Ειδικότερα, το Δ.Σ. του Συλλόγου Εκπαιδευτικών αναφέρει ότι στην επιστολή του ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων τονίζει, μεταξύ άλλων, πως «δεν πραγματοποιήθηκαν οι απαιτούμενες σχολικές δράσεις εκτός σχολείου (εκπαιδευτικές επισκέψεις-εκδρομές) και ότι δημιουργήθηκε άσχημη ψυχολογική κατάσταση στους μαθητές και τις μαθήτριες».

Μάλιστα, ο Σύλλογος Εκπαιδευτικών Π.Ε. Αμαρουσίου

καλεί το ΥΠΑΙΘ και τη Δ/νση Π. Ε. Β΄ Αθήνας «να απορρίψει στο καλάθι των άχρηστων τη συγκεκριμένη επιστολή», ενώ σημειώνει πως «οι σχολικές εκπαιδευτικές επισκέψεις – δράσεις εκτός σχολείου διέπονται από πλαίσιο αυστηρότατης νομοθεσίας του ΥΠΑΙΘ και του ΕΟΔΥ (μετά την έλευση της πανδημίας του ιού covid 19) για την εφαρμογή των οποίων υπεύθυνοι είναι ο διευθυντής/διευθύντρια του κάθε σχολείου και ο Σύλλογος των Διδασκόντων και η πραγματοποίησή τους αποτελεί συνέχεια της εκπαιδευτικής πράξης και δικαίωμα του κάθε εκπαιδευτικού, αν θα πραγματοποιηθούν ή όχι, στο πλαίσιο της παιδαγωγικής και διδακτικής του αυτονομίας, η οποία κατοχυρώνεται από τον νόμο και το σύνταγμα με γνώμονα πάντα την ασφάλεια των μαθητών».

Διαβάστε την αναλυτική ανακοίνωση του Δ.Σ. του Συλλόγου Εκπαιδευτικών Π.Ε. ΑμαρουσίουΛήψη

The post ΣΕΠΕ Αμαρουσίου: Να απορριφθεί η καταγγελία των γονέων του 9ου Σχολείου appeared first on Ενυπόγραφα.

Keywords
Τυχαία Θέματα
ΣΕΠΕ Αμαρουσίου, 9ου Σχολείου,sepe amarousiou, 9ou scholeiou