ΣΕΠΕ Αμαρουσίου: Ανεπάρκεια προσωπικού καθαριότητας στα δημοτικά σχολεία και νηπιαγωγεία του Δήμου Αμαρουσίου

Στις 14 Σεπτεμβρίου 2020 θα ανοίξουν τα σχολεία όλης της χώρας για να υποδεχθούν τους μαθητές τους. Παρά το γεγονός ότι διάγουμε τη μεγαλύτερη πανδημία των τελευταίων 100 ετών, εξ αιτίας της ανεξέλεγκτης μετάδοσης του ιού COVID-19, τα δημόσια σχολεία της πόλης του Αμαρουσίου δεν διαθέτουν μόνιμο προσωπικό καθαριότητας. Η τόσο απαραίτητη και ενδελεχής καθαριότητα των σχολικών κτηρίων, για την αποτελεσματική αντιμετώπιση της αποτροπής μετάδοσης

του ιού COVID-19, εναπόκειται στην πρόσληψη συμβασιούχων καθαριστριών πλήρους και μερικής απασχόλησης, οι οποίες δεν επαρκούν καν για την εξυπηρέτηση των αναγκών καθαριότητας των σχολικών μονάδων του Αμαρουσίου.

Οι καταστροφικές και επικίνδυνες πολιτικές για την υγεία μαθητών και εκπαιδευτικών της κυβέρνησης, του ΥΠ.ΕΣ., του ΥΠΑΙΘ και του Δήμου Αμαρουσίου μεταφράζονται στην καθημερινή πράξη με την τοποθέτηση ανεπαρκούς αριθμού καθαριστριών στα δημοτικά σχολεία και νηπιαγωγεία του Αμαρουσίου.

Καλούμε τη διοίκηση του Δήμου Αμαρουσίου και τα αρμόδια υπουργεία να προχωρήσουν άμεσα στην τοποθέτηση του απαιτούμενου αριθμού καθαριστριών, που να καλύπτουν την πλήρη λειτουργία των σχολείων (πρωινού και ολοήμερου σχολείου), σύμφωνα με τα έγγραφα αιτήματα των σχολικών μονάδων της πόλης προς τον Δήμο Αμαρουσίου.

Επισημαίνουμε τον κίνδυνο της μη έναρξης λειτουργίας των ολοήμερων τμημάτων των σχολείων, εξ αιτίας της έλλειψης προσωπικού καθαριότητας.

Το Δ.Σ. του ΣΕΠΕ Αμαρούσιου, εκφράζοντας την έντονη αγανάκτηση και διαμαρτυρία των μελών του συλλόγου μας, απαιτεί την άμεση κάλυψη των αναγκών των Δημοτικών Σχολείων και Νηπιαγωγείων του Αμαρουσίου με το αναγκαίο προσωπικό καθαριότητας.

Παρέχουμε πλήρη συνδικαλιστική κάλυψη στους συλλόγους διδασκόντων που θα αποφασίσουν την αναστολή λειτουργίας των ολοήμερων τμημάτων των σχολείων τους, στην περίπτωση που διαπιστώνουν ότι το προσωπικό καθαριότητας επαρκεί μόνο για την πρωινή λειτουργεία του σχολείου σύμφωνα με τα πρωτόκολλα του ΕΟΔΥ.

Καλούμε το Δ.Σ. της ΔΟΕ να επιληφθείάμεσα του θέματος.

The post ΣΕΠΕ Αμαρουσίου: Ανεπάρκεια προσωπικού καθαριότητας στα δημοτικά σχολεία και νηπιαγωγεία του Δήμου Αμαρουσίου appeared first on Ενυπόγραφα.

Keywords
Τυχαία Θέματα