Σε ιδιαίτερα υψηλά επίπεδα η αιθάλη και τα αιωρούμενα σωματίδια σε περιοχές της Αττικής

Πάρα πολύ υψηλά επίπεδα αιωρούμενων μικροσωματιδίων PM2.5 και αιθάλης εντοπίζονται σε πολλά σημεία της Αττικής. Ιδιαίτερα επιβαρυμένες φαίνεται να είναι ορισμένες περιοχές του Βόρειου, του Δυτικού, αλλά και του Νότιου Τομέα (Πεύκη, Ίλιον, Πειραιάς κ.α).

Σε αυτά τα συμπεράσματα καταλήγουν τα δεδομένα που έχει επεξεργαστεί το Εθνικό Αστεροσκοπείο Αθηνών, που συνεργάζεται με την Περιφέρεια Αττικής

στο πλαίσιο του Παρατηρητηρίου Ατμοσφαιρικής Ρύπανσης και Κλιματικής Αλλαγής.

Ο περιφερειάρχης, Γιώργος Πατούλης, μετά τη σχετική ενημέρωση που είχε από τους επιστήμονες του Αστεροσκοπείου και από τη γενική διευθύντρια Κλιματικής Αλλαγής, Α. Παρασκευοπούλου, απευθύνει εκ νέου έκκληση προς τους πολίτες να αποφεύγουν τις εξωτερικές μετακινήσεις και να λαμβάνουν όλα τα αναγκαία μέτρα αυτοπροστασίας.

«Η λήψη μέτρων προστασίας από όλους τους πολίτες είναι αναγκαία, καθώς η ατμόσφαιρα είναι ιδιαίτερα επιβαρυμένη σε πολλές περιοχές της Αττικής. Για τον λόγο αυτόν απαιτείται μεγάλη προσοχή από τους πολίτες και ειδικά από εκείνους που έχουν αναπνευστικά προβλήματα. Σε περίπτωση που δεν είναι εφικτό να μετακινηθούν από τα σημεία που καταγράφονται υψηλές τιμές αιωρούμενων σωματιδίων, προτείνεται η παραμονή τους εντός των οικιών με τη χρήση κλιματισμού. Η Πολιτική Προστασία της Περιφέρειας Αττικής και η Διεύθυνση Κλιματικής Αλλαγής της Περιφέρειας συνεργάζονται στενά με την επιστημονική ομάδα του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών στο πλαίσιο του παρατηρητηρίου Ατμοσφαιρικής Ρύπανσης και Κλιματικής Αλλαγής. Τα στοιχεία που θα προκύπτουν από τα δεδομένα των μετρήσεων θα κοινοποιούνται άμεσα, προκειμένου να λαμβάνονται τα αναγκαία μέτρα από πολίτες και όλους τους εμπλεκόμενους φορείς», δηλωσε.

Τα ποιοτικά χαρακτηριστικά της ατμόσφαιρας στην Αττική σύμφωνα με τις μετρήσεις του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών

The post Σε ιδιαίτερα υψηλά επίπεδα η αιθάλη και τα αιωρούμενα σωματίδια σε περιοχές της Αττικής appeared first on Ενυπόγραφα.

Keywords
Τυχαία Θέματα