Σε επιφυλακή η ΕΛ.ΑΣ. με το… βλέμμα στο Ηράκλειο Αττικής

Σε κατάσταση επιφυλακής έχει τεθεί η ΕΛ.ΑΣ. ενόψει της συμπλήρωσης 10 ετών από τον θανάσιμο τραυματισμό δύο μελών της Χρυσής Αυγής στο Ηράκλειο Αττικής. Όπως αναφέρει το protothema.gr, η κινητοποίηση οφείλεται σε πληροφορίες που έχει η Κρατική Ασφάλεια για επικείμενη άφιξη

ακροδεξιών στοιχείων στην Αθήνα.

Ειδικότερα, αστυνομικές πηγές που επικαλείται το σάιτ, αναφέρουν ότι ακροδεξιοί από διάφορες ευρωπαϊκές χώρες φέρονται αποφασισμένοι να έρθουν στη χώρα μας και να συμμετάσχουν σε συγκέντρωση μελών της εγκληματικής οργάνωσης. Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, η Ιταλία απάντησε επίσημα ότι έχει την ίδια πληροφορία για επικείμενη μετακίνηση ακροδεξιών προς τη χώρα μας, ενώ ανάλογες απαντήσεις έδωσαν και άλλες ευρωπαϊκές χώρες.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ από το protothema.gr, στην Ελλάδα μπορεί να βρεθούν και μέλη δύο γνωστών ακροδεξιών οργανώσεων, με μία εξ αυτών να εμπλέκεται σε βιαιοπραγίες και απόπειρα αναδιοργάνωσης του φασιστικού κόμματος του Μουσολίνι.

Οι παραπάνω πληροφορίες έχουν θέσει σε συναγερμό τις ελληνικές αστυνομικές δυνάμεις, που έχουν αναπτυχθεί σε λιμάνια, αεροδρόμια και σύνορα. Παράλληλα, βρίσκεται σε ισχύ η διαταγή που εκδόθηκε από τη Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Αττικής, σύμφωνα με την οποία απαγορεύεται για 24 ώρες, από τα ξημερώματα της 1ης Νοεμβρίου μέχρι και τα ξημερώματα της 2ας Νοεμβρίου, κάθε δημόσια υπαίθρια συνάθροιση σε όλον τον Νομό Αττικής.

Εν τω μεταξύ, με εντολή της ΕΛ.ΑΣ, θα μείνει κλειστός την Τετάρτη 1η Νοεμβρίου, από τις 14:00, ο σταθμός «Ηράκλειο» στη Γραμμή 1 του Μετρό και του Προαστιακού. Οι συρμοί θα διέρχονται από τον σταθμό χωρίς να πραγματοποιούν στάση. Ο σταθμός λειτουργήσει εκ νέου με νεότερη εντολή της ΕΛΑΣ.

Το κλίμα είναι ιδιαίτερα τεταμένο μετά και τον τραυματισμό της 16χρονης στο περιθώριο αντιφασιστικής συναυλίας στην πόλη, το βράδυ του Σαββάτου 28 Οκτωβρίου, αλλά και προαναγγελιών συγκεντρώσεων στο κέντρο του Ηρακλείου Αττικής από πλήθος συλλογικοτήτων και φορέων της ευρύτερης περιοχής.

Νεότερη ενημέρωση (1/11/2023)

Σύμφωνα με το iefimerida.gr αστυνομικές δυνάμεις έχουν αναπτυχθεί κοντά στο σημείο της δολοφονίας των δυο μελών της Χρυσής Αυγής, Μανώλη Καπελώνη και Γιώργου Φουντούλη, στο Ηράκλειο, όπου στις 7 το απόγευμα έχουν προγραμματιστεί συγκεντρώσεις από ακροδεξιές ομάδες. Επίσης, στις 6 το απόγευμα έχει προγραμματιστεί αντιφασιστική διαδήλωση στην πόλη.

Επίσης, σύμφωνα με το ίδιο δημοσίευμα ειδική επιχείρηση πρόληψης και καταστολής επεισοδίων οργανώθηκε χθες από την Αστυνομία, κατόπιν πληροφοριών, ότι ομάδα Ιταλών ακροδεξιών θα έφτανε στο αεροδρόμιο «Ελ. Βενιζέλος» το βράδυ της Τρίτης (31/10). Οι αστυνομικοί προχώρησαν σε 21 συλλήψεις Ιταλών, οι οποίοι και οδηγήθηκαν στη Διεύθυνση Αλλοδαπών, όπου παραμένουν υπό κράτηση, ενώ για λόγους εθνικής ασφάλειας αναμένονται να απελαθούν πίσω στην Ιταλία.

Ήδη, περισσότεροι από 3.000 αστυνομικοί βρίσκονται επί ποδός, με τη συνδρομή drones, ενώ ισχυρές δυνάμεις των ΜΑΤ θα αποτρέπουν την προσέγγιση του μνημείου των δύο δολοφονημένων μελών της Χρυσής Αυγής.

The post Σε επιφυλακή η ΕΛ.ΑΣ. με το… βλέμμα στο Ηράκλειο Αττικής appeared first on Ενυπόγραφα.

Keywords
Τυχαία Θέματα
ΕΛ ΑΣ, Ηράκλειο Αττικής,el as, irakleio attikis