Σε εορταστική ατμόσφαιρα έκοψε την βασιλόπιτά του το ΚΕΜΙΠΟ Νέας Ιωνίας

Μέσα σε μία εορταστική ατμόσφαιρα το Κέντρο Σπουδής και Ανάδειξης Μικρασιατικού Πολιτισμού (ΚΕΜΙΠΟ) του Δήμου Νέας Ιωνίας έκοψε τη βασιλόπιτά του, αποχαιρετώντας ένα σπουδαίο έτος με κορυφαίες στιγμές, αλλά και καλωσορίζοντας το 2023, το γενέθλιο έτος της πόλης, όπως αναφέρει η δήμαρχος Δέσποινα Θωμαΐδου.

Η Δ. Θωμαΐδου που παραβρέθηκε στην εκδήλωση δήλωσε:

«Σε ένα όμορφο “οικογενειακό” περιβάλλον ανταμώσαμε θυμούμενοι τις αξέχαστες εκδηλώσεις που πραγματοποιήσαμε με αφορμή τα 100 χρόνια από τη Μικρασιατική Καταστροφή, ακούγοντας εορταστικές μελωδίες από την παραδοσιακή Χορωδία του

ΟΠΑΝ υπό τη διεύθυνση του εκλεκτού μας Βαγγέλη Σαραντίδη, αλλά και θέτοντας στόχους για το 2023 κατά το οποίο οφείλουμε να αποδώσουμε τις μέγιστες τιμές στους θεμελιωτές της πόλης μας και στους άξιους συνεχιστές της παράδοσης και της ιστορίας μας.

Σε αυτή την ιστορία, το Κέντρο Σπουδής και Ανάδειξης Μικρασιατικού Πολιτισμού αποτελεί έναν φωτεινό φάρο πολιτισμού που έχει καταφέρει να δωρίσει στην πόλη μας ένα τεράστιο πολιτιστικό απόθεμα, υψίστης προστιθέμενης πνευματικής αξίας που αποτελεί προϊόν ομαδικής εργασίας του προέδρου και των μελών του Διοικητικού Συμβουλίου.

Ευγνωμονούμε για όλα αυτά τον αγαπημένο μας πρόεδρο Λουκά Χριστοδούλου και τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου, καθώς επίσης τον πρώην δήμαρχο Γιάννη Χαραλάμπους που οραματίστηκε το ΚΕΜΙΠΟ, τον επίτιμο πρόεδρο Χάρη Σαπουτζάκη που έβαλε τα θεμέλια αυτής της επιτυχίας και τον πρώην δήμαρχο Πέτρο Μπουρδούκο για τη συμβολή του, οι οποίοι άλλωστε μας συγκίνησαν με τις τοποθετήσεις τους και μας επανέφεραν στη μνήμη μας όμορφες στιγμές του παρελθόντος μας.

Πλέον, ατενίζουμε με δύναμη και προοπτική το “δικό” μας 2023, προκειμένου όλοι μαζί να ανταποκριθούμε στις ιστορικές προκλήσεις και να τιμήσουμε όπως αξίζει τη Νέα Ιωνία μας, την πόλη της καρδιάς μας.

Και το 2023 η καρδιά του Μικρασιάτικου πολιτισμού χτυπά στην πόλη μας και θα χτυπά όσο δεν ξεχνάμε την ιστορία μας. Θα χτυπά για πάντα. Καλή χρονιά σε όλους».

The post Σε εορταστική ατμόσφαιρα έκοψε την βασιλόπιτά του το ΚΕΜΙΠΟ Νέας Ιωνίας appeared first on Ενυπόγραφα.

Keywords
Τυχαία Θέματα