Σαρώνει η κακοκαιρία – «Πνίγηκε» η Άρτα, προβλήματα και στην Κρήτη

Ήπειρος, Κρήτη και Αττική επλήγησαν περισσότερο από τη χθεσινή κακοκαιρία και δέχθηκαν τις μεγαλύτερες ποσότητες νερού. 

Η παλιά εθνική Άρτας έκλεισε καθώς καλύφθηκε από μεγάλες ποσότητες νερών, ενώ πλημμύρισαν επιχειρήσεις και υπόγεια σπιτιών. Μέσα στη νύχτα οι δυνάμεις της Πολιτικής Προστασία της Περιφέρειας Ηπείρου έδιναν μάχη να δώσουν διέξοδο στα νερά και να δημιουργήσουν αναχώματα ώστε να αποφευχθούν άλλα πλημμυρικά φαινόμενα.

Σύμφωνα με το epiruspost.gr, εντονότερα προβλήματα δημιουργήθηκαν

στην περιοχή πέριξ του κόμβου της Ιονίας Οδού, στους Αγίους Αναργύρους, την Αμφιθέα και το Νεοχωράκι.

Επί τόπου βρέθηκαν δυνάμεις της Αστυνομίας για τη ρύθμιση της κυκλοφορίας και τη διευκόλυνση των οδηγών, ενώ άμεση ήταν η κινητοποίηση της Πυροσβεστικής. Μάλιστα στην Άρτα μετέβη και κλιμάκιο της ΕΜΑΚ, το οποίο ωστόσο δεν χρειάστηκε να επέμβει.

Καταιγίδες και θυελλώδεις άνεμοι μέχρι το πρωί στην Κρήτη

Προβλήματα στην αεροπορική και την ακτοπλοϊκή σύνδεση της Κρήτης προκάλεσαν την Κυριακή οι θυελλώδεις άνεμοι που «σάρωσαν» το νησί.

Δεμένα στα λιμάνια παρέμεναν τα πλοία, καθηλωμένα και τα αεροπλάνα, αναμένοντας να κοπάσουν οι άνεμοι. Αεροπλάνο που εκτελούσε πτήση Αθήνα-Ηράκλειο δεν κατάφερε να προσγειωθεί και ως εκ τούτου επέστρεφε στο αεροδρόμιο «Ελ.Βενιζέλος». Οι άνεμοι προκάλεσαν προβλήματα στα πλοία που μπήκαν στο λιμάνι του Ηρακλείου, ενώ λύση στη δύσκολη κατάσταση που διαμόρφωσε ο καιρός αναζήτησε το «Festos Palace» προκειμένου να καταφέρει να δέσει.

H Πυροσβεστική ειδοποιήθηκε για δύο περιπτώσεις δέντρων που κόπηκαν και έπεσαν στον δρόμο στο κέντρο του Ηρακλείου, λόγω των ισχυρών ανέμων. Στον «σταυρό της πόλης» ένα δενδράκι κόπηκε από τη ρίζα και έπεσε στο πλακόστρωτο, όπως φαίνεται και στις παρακάτω φωτογραφίες.

Πληροφορίες και φωτογραφίες: epiruspost.gr, cretalive.gr

The post Σαρώνει η κακοκαιρία – «Πνίγηκε» η Άρτα, προβλήματα και στην Κρήτη appeared first on Ενυπόγραφα.

Keywords
Τυχαία Θέματα