Σάντρα Παρκς, το κορίτσι κατά των όπλων που σκοτώθηκε από αδέσποτη σφαίρα

Τραγικό τέλος από αδέσποτη σφαίρα μέσα στο σπίτι της βρήκε ένα 13χρονο κορίτσι στο Μιλγούοκι των ΗΠΑ, το οποίο πριν από δύο χρόνια είχε βραβευτεί για την έκθεσή της κατά της βίας των όπλων.

«Στην πόλη όπου ζω, ακούω και βλέπω παραδείγματα χάους σχεδόν καθημερινά. Μικρά παιδιά γίνονται θύματα ανούσιας βίας των όπλων», έγραφε στα 11 της η Αφροαμερικανή Σάντρα Παρκς, περιγράφοντας, μέσα από τα παιδικά της μάτια, την ατέρμονη βία στους δρόμους.

Τη Δευτέρα το βράδυ πυροβολήθηκε θανάσιμα ενώ βρισκόταν στο

σπίτι της. Η οικογένειά της δεν πρόλαβε καν να τη μεταφέρει στο νοσοκομείο.

Συγκλονιστική είναι η μαρτυρία της μητέρας της. Είχε πάει νωρίς για ύπνο, δήλωσε, αφήνοντας τα παιδιά να βλέπουν τηλεόραση. Ξύπνησε από τους πυροβολισμούς, λίγο πριν από τις 8.00 το βράδυ. Βρήκε την κόρη της αιμόφυρτη στο πάτωμα.

«Μαμά, με πυροβόλησαν. Κάλεσε την αστυνομία», της είπε. «Την κοιτούσα. Δεν έκλαιγε. Δεν φώναζε. Ήταν τόσο ήρεμη… Δεν της άξιζε να φύγει από αυτό τον κόσμο έτσι», πρόσθεσε η μητέρα της.

Κάνοντας λόγο για «παραφροσύνη», ο δήμαρχος του Μιλγουόκι, Τομ Μπάρετ, εκτίμησε ότι ο δράστης ενδεχομένως να ήθελε να εκφράσει τον θυμό του ή να φοβίσει κάποιον. «Αυτό που ξέρουμε είναι ότι ένα 13χρονο κορίτσι σκοτώθηκε στο δωματιό του», τόνισε.

Πηγή: naftemporiki.gr, με πληροφορίες από BBC

The post Σάντρα Παρκς, το κορίτσι κατά των όπλων που σκοτώθηκε από αδέσποτη σφαίρα appeared first on Ενυπόγραφα.

Keywords
Τυχαία Θέματα