Προβολή ταινίας «Ο επιθεωρητής Μαιγκρέ και το Μυστήριο της Νεκρής Κοπέλας» στο Cine Φιλοθέη

Την ταινία «Ο επιθεωρητής Μαιγκρέ και το Μυστήριο της Νεκρής Κοπέλας» προβάλλει το Cine Φιλοθέη την Τρίτη 19 Ιουλίου, στις 21:00.

Πρόκειται για μία εκδήλωση της ΖΩΦΙΨΥ, που γίνεται για 11η συνεχή χρονιά, με τη στήριξη του Δήμου Φιλοθέης – Ψυχικού και όλα τα έσοδα θα διατεθούν για τις επιτακτικές ανάγκες των αδέσποτων ζώων της περιοχής.

Μία νεαρή κοπέλα θα βρεθεί νεκρή

σε μια πλατεία του Παρισιού, φορώντας ένα βραδινό φόρεμα. Ο επιθεωρητής Μαιγκρέ θα πρέπει αρχικά να ανακαλύψει την ταυτότητα της κοπέλας και έπειτα να ανασυνθέσει τις τελευταίες μέρες της ζωής της ώστε να βρει τον δολοφόνο. Πρόκειται για το μυθιστόρημα του Ζώρζ Σιμενόν που γράφτηκε το 1954 έχει μεταφερθεί στην τηλεόραση αλλά είναι η πρώτη φορά που γίνεται κινηματογραφική ταινία.

Ο Ζεράρ Ντεπαρτιέ υποδύεται το ρόλο του διάσημου ιδιωτικού ντετέκτιβ και στο τέλος της καριέρας του οταν αποφασίζει να κόψει για λόγους υγείας την εμβληματική πίπα που κάπνιζε. Ο Πατρίς Λεκόντ μεταφέρει με ακρίβεια την ατμόσφαιρα της εποχής στα τέλη της δεκαετίας του ’50.

Πληροφορίες στον τηλεφωνικό αριθμό 213 2014725. Τιμή πρόσκλησης: 10 ευρώ. Προσκλήσεις θα διατίθενται την ημέρα της προβολής στο Cine Φιλοθέη.

The post Προβολή ταινίας «Ο επιθεωρητής Μαιγκρέ και το Μυστήριο της Νεκρής Κοπέλας» στο Cine Φιλοθέη appeared first on Ενυπόγραφα.

Keywords
Τυχαία Θέματα