Προβλήματα παραβατικότητας και κοινωνικού συνωστισμού απασχόλησαν τον αντιπεριφερειάρχη Κ.Τ. και τον γενικό αστυνομικό δ/ντή Αττικής

Ο κοινωνικός συνωστισμός και η παραβατικότητα σε περιοχές του κέντρου της Αθήνας, όπως η πλατεία Βικτωρίας και ο Άγιος Παντελεήμονας, αποτέλεσαν το επίκεντρο της συνάντησης που είχε ο αντιπεριφερειάρχης Κεντρικού Τομέα Αθηνών, Γιώργος Δημόπουλος, οποίος εκπροσώπησε επισήμως τον περιφερειάρχη Γιώργο Πατούλη, με τον γενικό αστυνομικό διευθυντή Αττικής, υποστράτηγο Γιώργο Γιάννινα.

Ο κ. Δημόπουλος εξέφρασε στον κ. Γιάννινα την ανησυχία των

κατοίκων του κέντρου τόσο για τον κοινωνικό συνωστισμό που παρατηρείται σε κεντρικές πλατείες όπως είναι η Βικτώρια, όσο και στην παραβατικότητα που εκδηλώνεται ολοένα και πιο έντονα και ζήτησε εντατικοποίηση των μέτρων τάξης αλλά και στενότερη συνεργασία μεταξύ της Περιφέρειας Αττικής και της Ελληνικής Αστυνομίας.

«Θέλω να σας ενημερώσω ότι ήδη οι κάτοικοι έχουν κάνει μηνυτήρια αναφορά γι’ αυτά τα θέματα στον εισαγγελέα και πρέπει να κάνουμε ό,τι μπορούμε για την ανακούφιση και τελικά την επίλυση αυτών των θεμάτων» τόνισε ο αντιπεριφερειάρχης, εκθέτοντας αναλυτικά τα προβλήματα που έχουν δημιουργηθεί και που παραμένουν άλυτα.

Ο κ. Γιάννινας, από την πλευρά του, συμφώνησε απολύτως με τον αντιπεριφερειάρχη για το ποια είναι η κατάσταση αυτή τη στιγμή στο κέντρο της Αθήνας και του επεσήμανε πως η Αστυνομία έχει ενισχύσει και τις περιπολίες και τις επιχειρήσεις εκκαθάρισης των περιοχών αυτών, αλλά τα προβλήματα παραμένουν άλυτα καθώς χρειάζεται πολιτική βούληση και σχεδιασμός σωστός.

Όπως εξήγησε ο υποστράτηγος, «το κυρίως πρόβλημα εξαιτίας του οποίου δημιουργείται ο κοινωνικός συνωστισμός είναι οι πρόσφυγες που αιτούνται άσυλο και για τους οποίους δεν έχει υπάρξει καμία μέριμνα ως προς τη φιλοξενία τους, έστω και προσωρινά, οπότε η μετακίνησή τους δεν μπορεί να είναι υποχρεωτική, αν δεν το θελήσουν οι ίδιοι να παραμείνουν στις δομές που τους οδηγεί η αστυνομία κατά καιρούς, αλλά και πάλι γυρνάνε πίσω».

Ο ίδιος πρόσθεσε ότι δυστυχώς υπάρχει κενό στον νόμο για το πώς πρέπει να αντιμετωπίζονται οι πρόσφυγες στη χώρα μας και τελικά θα πρέπει να υπάρξει μια ουσιαστική συνεργασία υπουργείου Προστασίας του Πολίτη, Ελληνικής Αστυνομίας, Περιφέρειας Αττικής, Δήμου Αθηναίων και υπουργείου Μετανάστευσης προκειμένου να βρεθούν οριστικές λύσεις στα θέματα αυτά.

Στο τέλος της συνάντησης, τόσο ο αντιπεριφερειάρχης Κεντρικού Τομέα, όσο και ο γενικός αστυνομικός διευθυντής Αττικής δεσμεύτηκαν σε μια πιο στενή και ακόμα πιο αποδοτική συνεργασία για την προστασία των κατοίκων του κέντρου της Αθήνας.

The post Προβλήματα παραβατικότητας και κοινωνικού συνωστισμού απασχόλησαν τον αντιπεριφερειάρχη Κ.Τ. και τον γενικό αστυνομικό δ/ντή Αττικής appeared first on Ενυπόγραφα.

Keywords
Τυχαία Θέματα
Προβλήματα, Κ Τ, Αττικής,provlimata, k t, attikis