Πρόγραμμα Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης από τον ΣΠΑΠ στο εργαστήρι ειδικής αγωγής ΜΑΡΓΑΡΙΤΑ

Ο Σύνδεσμος Δήμων για την Προστασία και Ανάπλαση του Πεντελικού (ΣΠΑΠ), στο πλαίσιο των εκπαιδευτικών – βιωματικών εργαστηρίων – δράσεων που διοργανώνει, μετά από πρόσκληση των εκπαιδευτικών του εργαστηρίου, συνέχισε το Πρόγραμμα Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης στο εργαστήρι ειδικής αγωγής «ΜΑΡΓΑΡΙΤΑ».

Σκοπός του προγράμματος αυτού ήταν η ενημέρωση, αλλά και κυρίως η ευαισθητοποίηση των παιδιών, σχετικά με τη σημαντικότητα και τη σπουδαιότητα της προστασίας και της φροντίδας του Περιβάλλοντος, προκειμένου να κατανοήσουν και να αγαπήσουν τη φύση.

Στη συγκεκριμένη

δράση, οι ξεχωριστοί αυτοί άνθρωποι με τις ιδιαίτερες δυνατότητες, αφού πήραν μια όμορφη χρωματιστή ζαρντινιέρα, φύτεψαν οπωροκηπευτικά φυτά (ντομάτες, πιπεριές, αγγούρια, κολοκυθάκια, μελιτζάνες κ.ά). Μετά την ολοκλήρωση του έργου τους, πήραν μαζί τους το μποστανάκι τους, προκειμένου να συνεχίσουν τη βιωματική αυτή δράση, μαθαίνοντας πώς να το φροντίζουν μόνοι τους και να το δουν να μεγαλώνει και να αποδίδει καρπούς.

Στην ξεχωριστή αυτή δράση συμμετείχε η δήμαρχος Πεντέλης Δήμητρα Κεχαγιά, καθώς και εργαζόμενοι και εθελοντές του ΣΠΑΠ.

Ο πρόεδρος του ΣΠΑΠ, αντιδήμαρχος Πεντέλης, αντιπρόεδρος του Εποπτικού Συμβουλίου και της Επιτροπής Πολιτικής Προστασίας της ΚΕΔΕ Βλάσσης Σιώμος δήλωσε:

«Είμαι ιδιαίτερα συγκινημένος και παράλληλα πολύ χαρούμενος που οι εκπαιδευτικοί του εργαστηρίου ειδικής αγωγής «ΜΑΡΓΑΡΙΤΑ», με την πρόσκλησή τους για να υλοποιήσουμε αυτή τη δράση Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης, μας έδωσαν την ευκαιρία να γνωρίσουμε αυτά τα άτομα με ειδικές ικανότητες.  

Παράλληλα μας δόθηκε η ευκαιρία, σε συνεργασία με τους εκπαιδευτικούς του εργαστηρίου, να ενημερώσουμε, αλλά κυρίως να μοιράσουμε χαρά, διασκέδαση και χαμόγελα σε αυτά τα παιδιά.

Θα ήθελα να ευχαριστήσω από καρδιάς τους εκπαιδευτικούς του εργαστηρίου ΜΑΡΓΑΡΙΤΑ που, με την πρόσκλησή τους, μας έδωσαν την ευκαιρία να υλοποιήσουμε την δράση με τα ξεχωριστά αυτά άτομα, αλλά και για τα δώρα που μας έδωσαν φεύγοντας, τα οποία είχαν κατασκευάσει τα ίδια.

Όλοι μας, εργαζόμενοι, εθελοντές και διοίκηση του ΣΠΑΠ, δεσμευτήκαμε να πραγματοποιήσουμε ακόμα περισσότερες δράσεις στον χώρο τους».

The post Πρόγραμμα Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης από τον ΣΠΑΠ στο εργαστήρι ειδικής αγωγής ΜΑΡΓΑΡΙΤΑ appeared first on Ενυπόγραφα.

Keywords
Τυχαία Θέματα