Πώς ξεχωρίζουμε τους απογραφείς της ΕΛΣΤΑΤ από τους διάφορους επιτήδειους

Σε εξέλιξη βρίσκεται η απογραφή κτηρίων και πληθυσμού 2021. Ωστόσο, αρκετοί πολίτες διστάζουν να ανοίξουν την πόρτα στους απογραφείς, λόγω του φόβου κάποιας εγκληματικής ενέργειας, καθώς δεν είναι σπάνιες οι περιπτώσεις που νοικοκυριά πέφτουν θύματα ληστείας από επιτήδειους που προσποιούνται ότι εργάζονται σε κάποιο δημόσιο οργανισμό, ΔΕΚΟ ή άλλη σχετική υπηρεσία.

Έτσι, η Ελληνική Στατιστική Αρχή ενημερώνει για τον τρόπο με τον οποίο οι πολίτες θα

ξεχωρίζουν τους πιστοποιημένους υπαλλήλους της.

«Οι ερευνητές της ΕΛΣΤΑΤ (τομεάρχες) φέρουν ειδική κονκάρδα με το ονοματεπώνυμό τους, τη σφραγίδα και το σήμα της ΕΛΣΤΑΤ και φορούν κατά κανόνα, σύμφωνα με τις προβλεπόμενες οδηγίες, μάσκα χρώματος σκούρου μπλε, που αναγράφει με λευκά γράμματα «Ελληνική Στατιστική Αρχή – Γενικές απογραφές 2021» και φέρει το σήμα της ΕΛΣΤΑΤ» εξηγεί η Αρχή και προσθέτει:

«Ελέγχουμε καλά όσους επισκέπτονται το ακίνητό μας δηλώνοντας ότι είναι απογραφείς, προκειμένου να διαπιστώσουμε ότι ταιριάζουν στην παραπάνω περιγραφή και πάντα ζητάμε διαπιστευτήρια». 

Η διαδικασία

Οι ερευνητές της ΕΛΣΤΑΤ (τομεάρχες) επικοινωνούν με ιδιοκτήτη ή ένοικο της κατοικίας ή του κτηρίου ή τον διαχειριστή της πολυκατοικίας, για την παροχή πληροφοριών αναφορικά με τα χαρακτηριστικά κάθε κτηρίου.

Οι ερευνητές (τομεάρχες) φέρουν ειδική κονκάρδα με το σήμα της ΕΛΣΤΑΤ, στην οποία αναγράφονται τα στοιχεία τους, καθώς και έντυπο ορισμού με τη φωτογραφία τους και σφραγίδα της ΕΛΣΤΑΤ, και τηρούν όλα τα απαραίτητα μέτρα προστασίας της δημόσιας υγείας από τον κίνδυνο περαιτέρω διασποράς της νόσου του κορωνοϊού COVID-19.

Εφόσονχρησιμοποιούνται ειδοποιητήρια από τους τομεάρχες αυτά θα φέρουν πάντα σήμανσητης ΕΛΣΤΑΤ.

Η Απογραφή Κτηρίων διενεργείται κάθε δέκα χρόνια και αποτελεί στάδιο των προπαρασκευαστικών εργασιών της Απογραφής Πληθυσμού – Κατοικιών για τον εντοπισμό των προς απογραφή κατοικιών-νοικοκυριών της Απογραφής Πληθυσμού και Κατοικιών. Στα στοιχεία της Απογραφής Κτηρίων στηρίζονται οι αποφάσεις της Πολιτείας για τον αντισεισμικό σχεδιασμό, τις πολιτικές υποδομών, μεταφορών, ενέργειας και εν γένει τοπικής και περιφερειακής ανάπτυξης.

Τα  στοιχεία  που  συλλέγονται  μέσω  της  Απογραφής είναι εμπιστευτικά  και χρησιμοποιούνται μόνο για την παραγωγή συγκεντρωτικών στατιστικών στοιχείων.

The post Πώς ξεχωρίζουμε τους απογραφείς της ΕΛΣΤΑΤ από τους διάφορους επιτήδειους appeared first on Ενυπόγραφα.

Keywords
Τυχαία Θέματα