Πλούσιο το φετινό πρόγραμμα Δημιουργικής Απασχόλησης στον Δήμο Παπάγου – Χολαργού

Ολοκληρώθηκε το δωρεάν πρόγραμμα της Δημιουργικής Απασχόλησης 2022, που με επιτυχία διοργανώνει κάθε χρόνο ο Δήμος Παπάγου – Χολαργού για παιδιά ηλικίας 5 έως 12 ετών, όπως ενημερώνει η εντεταλμένη σύμβουλος Παιδείας Χρύσα Παρίση.

Φέτος συμμετείχε το σύνολο των παιδιών που υπέβαλαν αίτηση. Το πρόγραμμα πραγματοποιήθηκε στις εγκαταστάσεις των 2ου-3ου Δημοτικών Σχολείων Παπάγου και του 4ου Δημοτικού Σχολείου Χολαργού.

Κατά τη διάρκειά του πραγματοποιήθηκαν δραστηριότητες σχετικές με τις

παρακάτω Θεματικές Ενότητες:

Ανθρώπινα Δικαιώματα: αξίες (ελευθερία, ισότητα, αλληλεγγύη κ.λπ.), βία, διαχείριση συγκρούσεων, δημοκρατία.Αγωγή Υγείας: υγεία, φυσική άσκηση, ισορροπημένη διατροφή, δεξιότητες ζωής, διαχείριση συναισθημάτων.Περιβάλλον & Ζωή: έννοια του περιβάλλοντος, οικολογική συνείδηση, ανακύκλωση, επιπτώσεις καταναλωτικών συνηθειών στο περιβάλλον, αλλά και όμορφες δραστηριότητες με χορό, αθλητισμό, ζωγραφική και πολύ παιχνίδι.

Παράλληλα, με την ευκαιρία της επετείου των 100 χρόνων από τη Μικρασιατική καταστροφή τα παιδιά διδάχθηκαν το ιστορικό των γεγονότων εκείνης της εποχής.

Επιπλέον, τα παιδιά παρακολούθησαν παραστάσεις με κλόουν και ταχυδακτυλουργούς.

Διοργανώθηκαν επίσης προαιρετικές εκδρομές, εκτός προγράμματος, οι οποίες πραγματοποιήθηκαν με πολύ μεγάλη συμμετοχή. Τα παιδιά απόλαυσαν παιχνίδι στις νεροτσουλήθρες στα Σπάτα, περιηγήθηκαν στο Θεματικό Πάρκο Δεινοσαύρων στην Κερατέα, όπου ενημερώθηκαν για την ιστορία της γης και τα ζώα που εμφανιστήκαν σε αυτήν διαφορετικές περιόδους από την απαρχή της έως σήμερα, και απόλαυσαν το λούνα πάρκ.

«Ακόμη μια χρονιά ο Δήμος Παπάγου – Χολαργού απέδειξε έμπρακτα την υποστήριξη, το ενδιαφέρον και την αγάπη του για τις οικογένειες της πόλης μας» σημειώνει η κ. Παρίση.

The post Πλούσιο το φετινό πρόγραμμα Δημιουργικής Απασχόλησης στον Δήμο Παπάγου – Χολαργού appeared first on Ενυπόγραφα.

Keywords
Τυχαία Θέματα
Πλούσιο, Δημιουργικής Απασχόλησης, Δήμο Παπάγου – Χολαργού,plousio, dimiourgikis apascholisis, dimo papagou – cholargou