Περιοδεία Λαϊκής Συσπείρωσης Αμαρουσίου στις υπηρεσίες του Δήμου

Περιοδεία της Λαϊκής Συσπείρωσης Αμαρουσίου, με επικεφαλής τον υποψήφιο δήμαρχο Θανάση Φωτόπουλο, πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη 28 Φεβρουαρίου 2019 στις υπηρεσίες του Δήμου Αμαρουσίου, κατά τη διάρκεια της οποίας συζητήθηκαν με τους εργαζόμενους τα προβλήματα του κλάδου.

Η παράταξη επισημαίνει σχετικά:

«Διαχρονικά οι δημοτικές αρχές στο Μαρούσι, υλοποιώντας με ιδιαίτερο ζήλο τις αντεργατικές πολιτικές των αστικών κυβερνήσεων, έχουν στήσει στον τοίχο το πρώτο από όλα τα δικαιώματα, για κάθε άνθρωπο, που είναι η μόνιμη και σταθερή δουλειά»τόνισε ο υποψήφιος δήμαρχος

με τη Λαϊκή Συσπείρωση, Θανάσης Φωτόπουλος και συνέχισε:

Έχουν αντικαταστήσει τις μόνιμες θέσεις εργασίας με προγράμματα κακοπληρωμένης και ευκαιριακής απασχόλησης, δουλειά δηλαδή με ημερομηνία λήξης και μεροκάματο-ψίχουλα.

…Το αστικό κράτος μας χαρακτηρίζει ως «ωφελούμενους» και όχι ως εργαζόμενους, για να μη διεκδικούμε τα δικαιώματά μας.

…Θέλουν να μάθουν οι εργαζόμενοι και ειδικά οι νέες γενιές, να αρκούνται στην επιβίωση με ψίχουλα, την ίδια ώρα που τα κέρδη των μεγάλων επιχειρηματικών ομίλων πολλαπλασιάζονται.

Αυτή είναι η «δίκαιη ανάπτυξη» και η «επιστροφή στην κανονικότητα» που προπαγανδίζει η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ και στηρίζει η δημοτική αρχή και όλοι όσοι διεκδικούν, σαν επίδοξοι σωτήρες των εργαζομένων, τον Δήμο.

Η πραγματικότητα όμως είναι μισθοί πείνας και εργασιακή ανασφάλεια για τους εργαζόμενους, χωρίς συλλογικές συμβάσεις και δικαιώματα, χωρίς μέτρα προστασίας της υγείας τους, της ίδιας τους της ζωής.

Η Λαϊκή Συσπείρωση είμαστε απέναντι στην πολιτική της κυβέρνησης, όπως και είμαστε απέναντι στην πολιτική όλων των προηγούμενων κυβερνήσεων. Συμμετέχουμε στο εργατικό κίνημα, που παλεύει και διεκδικεί όχι μόνο να επιβιώνουμε, αλλά να ζούμε! Να ζούμε αξιοπρεπώς, όπως αξίζει να ζει ο εργαζόμενος στον 21ο αιώνα!

…Είμαστε δίπλα σας για να διεκδικήσουμε τα δικαιώματά μας, όχι σαν «ωφελούμενοι», αλλά σαν Εργαζόμενοι! Εργαζόμενοι με μόνιμες και σταθερές εργασιακές σχέσεις, με αξιοπρεπείς μισθούς και πλήρη εργασιακά και ασφαλιστικά δικαιώματα.

…Καλούμε όλους, ανεξάρτητα από εργασιακές σχέσεις, να παλέψουν ενάντια σε αυτή την πολιτική, που κάνει κόλαση τη ζωή μας και τη ζωή των παιδιών μας.

Για μόνιμη σταθερή εργασία για όλους, με Συλλογικές Συμβάσεις, που θα κατοχυρώνουν 7ωρο – 5ήμερο – 35ωρο, κοινωνική ασφάλιση και θα παρέχουν προστασία και ασφάλεια στη δουλειά μας.

Για αυξήσεις σε μισθούς και συντάξεις, για την κάλυψη όλων των απωλειών τώρα!

Το διάστημα της ανεργίας να αναγνωρίζεται ως συντάξιμος χρόνος, χωρίς επιβάρυνση των ανέργων.

…Σας καλούμε να ενισχύσετε αποφασιστικά το ΚΚΕ παντού και στις Ευρωεκλογές και στις Βουλευτικές, όποτε και αν γίνουν, να στηρίξετε τους Κομμουνιστές υποψηφίους με τη Λαϊκή Συσπείρωση και στον Δήμο και στην Περιφέρεια.

The post Περιοδεία Λαϊκής Συσπείρωσης Αμαρουσίου στις υπηρεσίες του Δήμου appeared first on Ενυπόγραφα.

Keywords
Τυχαία Θέματα