Πεντέλη 2020: «Παραχώρηση περιβάλλοντος χώρου ΝΙΕΝ»… μια νικηφόρα μάχη σε ένα αγώνα που συνεχίζεται

Η παράταξη Πεντέλη 2020 σημειώνει ότι «μετά από πολυετή αγώνα, όλα είναι έτοιμα για να υπογραφεί το κείμενο της σύμβασης παραχώρησης του περιβάλλοντος χώρου του ΝΙΕΝ στον Δήμο Πεντέλης, για 9 χρόνια με δυνατότητα παράτασης για 3 χρόνια επιπλέον, από τον υποδιοικητή του e-ΕΦΚΑ και τη δήμαρχο Πεντέλης, καθώς το Δημοτικό Συμβούλιο Πεντέλης στις 9/6/2020 ενέκρινε ομόφωνα (ΑΔΑ: ΨΔΗΣΩΞ3-49Ξ) το σχέδιο σύμβασης παραχώρησης το οποίο είχε εγκριθεί από το ΔΣ του e-ΕΦΚΑ

(ΑΔΑ: 61ΑΑ465ΧΠΙ-3ΑΣ) στις 14/05/2020».

Ήταν το αποτέλεσμα, προσθέτει η παράταξη, ενός προσωπικού στοιχήματος του πρώην δημάρχου Πεντέλης, Δημήτρη Στεργίου – Καψάλη, που τελικά δεν ευόδωσε κατά τη διάρκεια της θητείας του καθώς:

Σε πρώτη φάση η από 17/5/2018 απόφαση του ΕΦΚΑ (ΑΔΑ: ΩΝΗΦ465ΧΠΙ-ΧΡ4) για την μίσθωση του χώρου για 40 χρόνια από τον Δήμο Πεντέλης για τη μεταφορά της Λαϊκής Αγοράς της Νέας Πεντέλης δεν είχε την ανάλογη συνέχεια.Σε δεύτερη φάση παρά α) την από 27/06/2019 σχετική απόφαση της υπουργού Εργασίας του ΣΥΡΙΖΑ Ε. Αχτσιόγλου (ΑΔΑ: Ψ9ΩΣ465Θ1Ω-3ΛΒ), β) την από 16/7/2019 απόφαση έγκρισης του κειμένου της σύμβασης από το Δ.Σ. του Δήμου Πεντέλης (ΑΔΑ: 6ΦΠ6ΩΞ3-1ΘΧ), και γ) την από 25/07/2019 κρίσιμη απόφαση έγκρισης του κειμένου της σύμβασης από τον ΕΦΚΑ (ΑΔΑ: ΩΒΗΘ465ΧΠΙ-ΗΧΠ), Η τελευταία δεν έφτασε ποτέ στο πρωτόκολλο του Δήμου Πεντέλης. Πρόσφατα αποκαλύφθηκε ότι ο προσωρινός επικεφαλής της Δημοτικής Συμμαχίας, Δημοσθένης Παπακωνσταντίνου, ενώ γνώριζε την ύπαρξη της τελευταίας απόφασης, δεν έκανε καμίαν ενέργεια να ενημερώσει τον τότε δήμαρχο κ. Δημήτρη Στεργίου – Καψάλη, ώστε να προωθηθεί η τελική υπογραφή της σχετικής σύμβασης!!!

Με το τελικό κείμενο της σύμβασης, συνεχίζει η Πεντέλη 2020, «ο e-ΕΦΚΑ παραχωρεί τον περιβάλλοντα χώρο του ΝΙΕΝ (ΑΔΑ: ΨΔΗΣΩΞ3-49Ξ) ως ελεύθερο χώρο αστικού πρασίνου και χώρο εκδηλώσεων με πολύ συγκεκριμένους όρους, μεταφέροντας την πλήρη ευθύνη για την ασφάλεια του αλλά και το σύνολο των σχετικών δαπανών στο Δήμο Πεντέλης» για να συμπληρώσει ότι «σε περίπτωση επίτευξης συμφωνίας του e-ΕΦΚΑ με δημόσιο ή ιδιωτικό φορέα για την αξιοποίηση του κτηριακού συγκροτήματος που βρίσκεται εντός της παραχωρηθείσας έκτασης, ο Δήμος θα παραδώσει τον παραχωρηθέντα χώρο εντός ενός έτους από τη σχετική έγγραφη ειδοποίηση του από τον e-ΕΦΚΑ για λήξη της δωρεάν παραχώρησης, και η παρούσα σύμβαση λύεται αζημίως για τους  συμβαλλομένους»

Στη συνέχεια της ανακοίνωσης αναφέρεται ότι «η υπογραφή της συγκεκριμένης σύμβασης αποτελεί μια πρώτη νικηφόρα μάχη, μετά από έναν μεγάλο αγώνα σε όλες τις φάσεις, του οποίου σταθήκαμε αρωγοί», ενώ επισημαίνεται:

«Δεν πρέπει όμως να μείνουμε σε αυτή. Από σήμερα κιόλας πρέπει να ξεκινήσει ένας μεγάλος διαπραγματευτικός αγώνας είτε για την κατά πολύ αύξηση της διάρκειας της παραχώρησης, τη διαγραφή του σχετικού όρου παράδοσης του χώρου εντός ενός έτους από την σχετική έγγραφη ειδοποίηση του e-ΕΦΚΑ και την άρση αρκετών περιοριστικών όρων αξιοποίησης του χώρου, είτε για την απόκτηση της πλήρους κυριότητας του περιβάλλοντος χώρου και των κτηρίων από τον Δήμο Πεντέλης».

Τέλος, η παράταξη Πεντέλη 2020 τονίζει:

«Σε αυτόν τον μεγάλο αγώνα οι πολιτικές αυτοδιοικητικές δυνάμεις του τόπου οφείλουν να δείξουν σοβαρότητα, διάθεση συνεννόησης, συναίνεσης και συνεργασίας, παραμερίζοντας όποιες μικροπολιτικές λογικές.

»Σε αυτόν το μεγάλο αγώνα κανείς δεν περισσεύει. Η θετική του έκβαση θα βελτιώσει κατά πολύ την ποιότητα ζωής των κατοίκων του Δήμου μας».

The post Πεντέλη 2020: «Παραχώρηση περιβάλλοντος χώρου ΝΙΕΝ»… μια νικηφόρα μάχη σε ένα αγώνα που συνεχίζεται appeared first on Ενυπόγραφα.

Keywords
Τυχαία Θέματα