Παρουσίαση του βιβλίου «Οι διαδρομές των αστεριών» στο δημαρχείο Παπάγου – Χολαργού

Το βιβλίο «Οι διαδρομές των αστεριών» της Μαρίας Κακαβογιάννη θα παρουσιαστεί την Τετάρτη 21 Δεκεμβρίου, στις 18:00, στο δημαρχείο Παπάγου – Χολαργού, στο αμφιθέατρο «Μίκης Θεοδωράκης» (Λεωφόρος Περικλέους 55).

Οι «διαδρομές των αστεριών» της Μαρίας Κακαβογιάννη (εκδόσεις Ωκεανός) είναι ένα μυθιστόρημα πραγματικών γεγονότων και μυθοπλασίας, βασισμένο σε αφηγήσεις του αντιπεριφερειάρχη Μεταφορών Βασίλη Γιαννακόπουλου, κατά την ανάπαυλα των υπερατλαντικών πτήσεων με τα φτερά της Ολυμπιακής Αεροπορίας.

Για το βιβλίο θα μιλήσουν ο Θεόδωρος Ρουσσόπουλος (βουλευτής

– πρ. υπουργός), η Μιλένα Αποστολάκη (πρ. υπουργός – βουλευτής), ο Ηλίας Αποστολόπουλος (δήμαρχος Παπάγου- Χολαργού) και ο Γιώργος Μπαρούτσας (πρ. δήμαρχος Στεμνίτσας). Η ηθοποιός Σοφία Παπουτσόγλου θα συντονίσει και διαβάσει αποσπάσματα του βιβλίου, ενώ την εκδήλωση θα πλαισιώσουν μουσικά ο Γιάννης Τσακόπουλος με καλλιτεχνικό σχήμα, καθώς και η μέτζο- σοπράνο Κλεοπάτρα Ελευθεριάδου με τον Στέφανο- Αργυρίου Σαράγια στο πιάνο.

Ο καμβάς του μυθιστορήματος ξεκινά από τις ρίζες, με πρώτο ήρωα τον πατέρα του Αντιπεριφερειάρχη κυρ Γιάννη, το περήφανο αητόπουλο που ήθελε να φτερουγίζει λεύτερο στα Αρκαδικά βουνά. Ακολουθούν τα πέτρινα χρόνια της κατοχής, του εμφυλίου, των ξερονησιών, η μετανάστευση στην Αττική και η βιοπάλη στο οικογενειακό σιδερωτήριο, στο Τσακό της Αγίας Παρασκευής. Εκεί αρχίζει ένα δύσκολο ξεκίνημα για τον Βασίλη Γιαννακόπουλο σε μια εποχή όπου τα φτερά της δημοκρατίας ξαναλαβώθηκαν γεμίζοντας και πάλι τα ξερονήσια. Όμως η φλόγα της λευτεριάς, της ελπίδας δεν έσβησε ποτέ. Σιγόκαιγε συντροφιά με το θρυλικό έφηβο Γιώργο Θαλάσση και τα ηρωικά πιτσιρίκια του μικρού ήρωα. Φούντωσε με τον ματωμένο Μάη του 68, με το άγγιγμα ψυχής της φωνής της Μελίνας, με τις μουσικές μελωδίες του Μίκη, με το ξεσήκωμα του Πολυτεχνείου. Και έπειτα … ήρθαν τα ερωτοσκιρτήματα της νιότης, τα ανέμελα φοιτητικά χρόνια, η σύντομη διαδρομή στην ΕΡΤ και το βαθύ αποτύπωμα της Ολυμπιακής Αεροπορίας. Με κορυφαίο σταθμό το αντάμωμα στο σταυροδρόμι ενός δυνατού έρωτα που οδηγεί σε ένα μίγμα συναισθηματικής υπέρβασης και συγκρούσεων…

The post Παρουσίαση του βιβλίου «Οι διαδρομές των αστεριών» στο δημαρχείο Παπάγου – Χολαργού appeared first on Ενυπόγραφα.

Keywords
Τυχαία Θέματα