Παρέμβαση του Γ. Πρωτούλη στην εκδήλωση για την παρουσίαση του ψηφοδελτίου της Λαϊκής Συσπείρωσης Πειραιά

«Ολες οι δυνάμεις στην μάχη» ήταν το σήμα που δόθηκε από την εκδήλωση παρουσίασης του ψηφοδελτίου της «Λαϊκής Συσπείρωσης» για το Δήμο Πειραιά που έγινε σήμερα στην κατάμεστη αίθουσα του Πειραϊκού Συνδέσμου ενώ παράλληλα στο χώρο της εκδήλωσης συγκεντρώθηκαν είδη πρώτης ανάγκης για τους πλημμυροπαθείς της Θεσσαλίας.

Την κεντρική ομιλία και την παρουσίαση του ψηφοδελτίου έκανε ο Νίκος Αμπατιέλος, υποψήφιος Δήμαρχος Πειραιά, τονίζοντας

πως «είναι ψηφοδέλτιο μάχης και αγωνιστικής παρέμβασης!  Οι 109 Δημοτικοί Σύμβουλοι που θα παρουσιαστούν σήμερα μαζί με τους 90 διαμερισματικούς σε εκδηλώσεις στις γειτονιές είναι ένα ψηφοδέλτιο σημαντικά μεγαλύτερο από τις εκλογές του 2019, το μεγαλύτερο μαζί με της απερχόμενης δημοτικής Αρχής στο Δήμο (όσων έχουν ανακοινωθεί) και ανανεωμένο κατά 50% με σημαντική τάση συμπόρευσης ανθρώπων που έκαναν άλλες πολιτικές επιλογές στο παρελθόν. Με 43% γυναίκες, 16% νέους έως 25 ετών». Ξεκινώντας την ομιλία του έκανε ιδιαίτερη αναφορά στη δολοφονία του 36χρονου Αντώνη και στην κινητοποίηση που προηγήθηκε της εκδήλωσης, στο λιμάνι του Πειραιά από σωματεία, φορείς και νεολαία για να καταδικαστεί και να μην ξεχαστεί το έγκλημα.

Παρέμβαση στην εκδήλωση έγινε από τον Γιάννη Πρωτούλη υποψήφιο Περιφερειάρχη Αττικής με τη «Λαική Συσπείρωση».

Χαιρετισμό απηύθυνε επίσης η Διαμάντω Μανωλάκου μέλος ΚΕ του ΚΚΕ, βουλευτής Πειραιά του ΚΚΕ και νυν επικεφαλής της «Λαϊκής Συσπείρωσης» Πειραιά ενώ μίλησαν ακόμα η Ολυμπία Γκυζίλη, υποψήφια δημοτική σύμβουλος και ο Μιχάλης Φαναρτζής, υποψήφιος περιφερειακός σύμβουλος.

Στην εκδήλωση μεταξύ άλλων παραβρέθηκαν τα μέλη της ΚΕ του ΚΚΕ, Δημήτρης Γόντικας, Γιάννης Μανουσογιαννάκης και Δημήτρης Ξεκαλάκης.

Επίσης οι υποψήφιοι περιφερειακοί σύμβουλοι με τη «Λαϊκή Συσπείρωση» στην ΠΕ Πειραιά, Μάγδα Δρούγκα, Γιώργος Λαμπράκης, Στέλιος Μπενετάτος, Δήμητρα Σταματέλου, Ανέστης Τσουκαράκης, Κυριακή Χαραλαμπίδου. Ακόμη ο Βασίλης Γκιτάκος εργαζόμενος στο Δήμο Πειραιά και υποψήφιος Δήμαρχος Αγ. Βαρβάρας με τη «Λαϊκή Συσπείρωση».

Στην ομιλία του ο Γ. Πρωτούλης αναφερόμενος στις πλημμύρες τόνισε: «Σήμερα μεταδόθηκε ξανά σε επανάληψη το προπονημένο σόου της αυτοψίας και συμπαράστασης στους πληγέντες που ο πρωθυπουργός, οι περιφερειάρχες, οι δήμαρχοι και η κουστωδία τους έχουν ξαναπαίξει πολλές φορές τα τελευταία χρόνια ώστε να μπαίνουν στο πετσί του ρόλου.

Θύμισε ότι μόνο αυτό το εξάμηνο “το θεατρικό της μαύρης κωμωδίας παίχτηκε στα Τέμπη, τη Δυτική Αττική, τη Ρόδο, την Πάρνηθα, τον Εβρο που καίει ακόμα ενώ μισή χώρα είναι στη λάσπη.”

Πρόσθεσε πως όλοι αυτοί “αποδίδουν τις συνέπειες στην ένταση του φαινομένου που είναι το βολικό άλλοθι για την ανυπαρξία αντιπλημμυρικών έργων και άλλων κρίσιμων υποδομών.”

Κάλεσε να σκεφτεί κανείς το “ποια θα είναι τα αποτελέσματα εάν ένα παρόμοιο φαινόμενο πλήξει την αποψιλωμένη από δάση Αττική όπου εδώ και καιρό καταγγέλλουμε ότι δεν έχει καθαριστεί κανένα ρέμα σε Δυτική και Ανατολική Αττική.”

Ανέφερε πως ο προϋπολογισμός της Περιφέρειας για αντιπλημμυρικά είναι μόλις στο 3%. Σχολίασε πως ο Ν.Χαρδαλιάς υποψήφιος της ΝΔ για την Περιφέρεια, ισχυρίζεται ότι σε 20 μήνες θα λύσει την αντιπλημμυρική θωράκιση της Αττική όταν στο απολογισμό της εξίσου κυβερνητικής παράταξης Πατούλη από τα αντιπλημμυρικά έργα προϋπολογισμού 400 εκατομμυρίων που είναι τα εντελώς απαραίτητα, φαίνεται ότι το 2023 θα εκτελεστούν έργα μόλις 9 εκατομμύρια, δηλαδή θα τους πάρει παραπάνω από 40 χρόνια έτσι όπως το πάνε.

Αντιπαρέβαλε τα 9 εκατομμύρια για αντιπλημμυρικά από την περιφέρεια με τα που 15,5 εκατομμύρια που έδωσε για την τουριστική προβολή, επιδείξεις μόδας, ταξίδια κ.ά.

Ο Γιάννης Πρωτούλης αναφέρθηκε και στο έγκλημα που σημειώθηκε στο λιμάνι του Πειραιά τονίζοντας ότι δεν πρέπει να γίνουν συνήθεια οι εικόνες της βαρβαρότητας.

Μίλησε επίσης για τις μεταγραφές μεταξύ των παρατάξεων στην περιφέρεια με τελευταία αυτή νυν περιφερειακού σύμβουλου της παράταξης Τζήμερου που είναι υποψήφιος με τον Ιωακειμίδη το οποίο στηρίζει ο ΣΥΡΙΖΑ.

“Η διεύρυνσή τους χωρά και αντιδραστικά στοιχεία, από όλα έχει ο μπαξές ακόμα και αυτούς που βρίζανε τους πνιγμένους ξεριζωμένους, την Μάγδα και το Παύλο Φύσσα” σημείωσε.

Στις 8 Οκτώβρη “πάμε αλλιώς” τόνισε ο Γ. Πρωτούλης και συμπλήρωσε πως ο Πειραιάς, η Αττική και όλη η Ελλάδα έχουν επιλογή με τη Λαϊκή Συσπείρωση στους δήμους και τις Περιφέρειες.

The post Παρέμβαση του Γ. Πρωτούλη στην εκδήλωση για την παρουσίαση του ψηφοδελτίου της Λαϊκής Συσπείρωσης Πειραιά appeared first on Ενυπόγραφα.

Keywords
Τυχαία Θέματα