Παιδικές χαρές για παιδιά με ειδικές ανάγκες χρηματοδοτεί η Περιφέρεια Αττικής στην Π.Ε. Πειραιά

Ξεκινούν τις επόμενες ημέρες οι εργασίες για την κατασκευή πέντε παιδικών χαρών για φιλοξενία παιδιών με ειδικές ανάγκες στους πέντε δήμους της Περιφερειακής Ενότητας Πειραιά, με χρηματοδότηση της Περιφέρειας Αττικής συνολικού προϋπολογισμού 1,5 εκατ. ευρώ.

Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση, οι παιδικές χαρές θα κατασκευαστούν στους Δήμους Πειραιά, Κερατσινίου – Δραπετσώνας, Κορυδαλλού,

Νίκαιας – Άγιου Ιωάννη Ρέντη και Περάματος, σύμφωνα με τη σχετική προγραμματική σύμβαση που είχε υπογραφεί από τον περιφερειάρχη Γ. Πατούλη και τους 5 δημάρχους. Στόχος του έργου είναι η εξασφάλιση σύγχρονων και λειτουργικών χώρων που θα προωθούν τη συμμετοχή όλων των παιδιών στο παιχνίδι, χωρίς αποκλεισμούς.

Οι επεμβάσεις θα εκτελεστούν σε χώρους που επιλέχτηκαν σε συνεργασία της Διεύθυνσης Τεχνικών Έργων της Περιφερειακής Ενότητας Πειραιά με τις υπηρεσίες των Δήμων. Αναλυτικά, οι χώροι των επεμβάσεων είναι οι ακόλουθοι:

Δήμος Νίκαιας – Αγίου Ιωάννη Ρέντη: έκταση 740 τ.μ. στον περιβάλλοντα χώρο του Κατράκειου Θεάτρου.Δήμος Πειραιά: έκταση 718 τ.μ. στο βορειοδυτικό τμήμα της πλατείας Γεωργίου Γεννηματά.Δήμος Κορυδαλλού: έκταση 550 τ.μ. στην πλατεία Αγίου Γεωργίου.Δήμος Κερατσινίου – Δραπετσώνας: έκταση 480 τ.μ. στην Ακτή Κράκαρη στην περιοχή των Λιπασμάτων.Δήμος Περάματος: έκταση 466 τ.μ. στο νότιο τμήμα της πλατείας Ποντίων

Με αφορμή την έναρξη των εργασιών ο περιφερειάρχης Αττικής Γ. Πατούλης δήλωσε: «Προχωράμε στη δημιουργία πρότυπων παιδικών χαρών για παιδιά με ειδικές ανάγκες, ένα διαδημοτικό έργο που γίνεται για πρώτη φορά στη χώρα. Πρόκειται για ένα έργο που χρηματοδοτεί η Περιφέρεια, με προϋπολογισμό 1,5 εκατ. ευρώ και που θα αποδοθεί άμεσα στα παιδιά με κινητικές και άλλες αναπηρίες. Παραμένουμε σταθερά προσανατολισμένοι στο να διαμορφώνουμε όλες τις προϋποθέσεις ισότιμης προσβασιμότητας για όλους τους πολίτες, χωρίς αποκλεισμούς. Αυτό το πολύ σημαντικό έργο σηματοδοτεί την ισχυρή μας βούληση να είμαστε έμπρακτα στο πλευρό των ΑΜΕΑ και κυρίως των παιδιών».

Από την πλευρά της, η αντιπεριφερειάρχης Πειραιά Σ. Αντωνάκου υπογράμμισε: «Συνεχίζουμε να κάνουμε τις δεσμεύσεις μας πράξη. Το έργο αυτό αποτελεί μια πρωτοβουλία με τεράστιο συμβολισμό, καθώς θα υλοποιηθεί ένα από τα σημαντικότερα έργα, πρότυπες παιδικές χαρές για παιδιά με ειδικές ανάγκες σε 5 δήμους. Πρόκειται για μια ιδέα που την αγκάλιασε ο περιφερειάρχης από την αρχή και έδωσε εντολή να προχωρήσει με γρήγορους ρυθμούς. Είναι πρώτη φορά που συμβαίνει αυτό στην Ελλάδα και δίνουμε το παράδειγμα να γίνουν χώροι για τους συνανθρώπους μας που έχουν αναπηρίες, χώροι που τους σέβονται, όπου δεν είναι απομονωμένοι και που ανταποκρίνονται πλήρως στην εποχή που ζούμε».

The post Παιδικές χαρές για παιδιά με ειδικές ανάγκες χρηματοδοτεί η Περιφέρεια Αττικής στην Π.Ε. Πειραιά appeared first on Ενυπόγραφα.

Keywords
Τυχαία Θέματα