Παιδιά από την Ελλάδα και την Κίνα ζωγράφισαν για τη «Γη μας» στην Αγία Παρασκευή

Τετραήμερη έκθεση παιδικών έργων τέχνης, με θέμα «Η Γη μας» διοργάνωσε ο Πολιτιστικός και Αθλητικός Οργανισμός Δήμου Αγίας Παρασκευής (ΠΑΟΔΑΠ), μετά από διεθνή εικαστικό διαγωνισμό για παιδιά και εφήβους. Ο διαγωνισμός και η έκθεση ήταν προϊόν συνεργασίας του Δήμου Αγίας Παρασκευής, των Εργαστηρίων Τέχνης «Γεώργιος Προκοπίου» του ΠΑΟΔΑΠ, του Πολιτιστικού Κέντρου της Κίνας στην Ελλάδα, του Μουσείου Τέχνης Xu Beihong, με την υποστήριξη της Ενώσεως Επενδυτών Κίνας-Ελλάδος.

Όπως αναφέρεται

σε σχετική ανακοίνωση, δύο λαοί με τεράστια προσφορά στον παγκόσμιο πολιτισμό, η Κίνα και η Ελλάδα, συνεργάστηκαν για την πραγματοποίηση του παιδικού εικαστικού διαγωνισμού και της εκθέσεως, αφιερωμένη στις προσπάθειες για παγκόσμια ειρήνη.

Την επιμέλεια της έκθεσης είχαν οι εικαστικοί κα Liang Dongmei, εκπρόσωπος του Μουσείου Πολιτισμού του Xu Beihong, και ο κ. Βαγγέλης Λιούγκας, καθηγητής των Εργαστηρίων Τέχνης «Γεώργιος Προκοπίου» του ΠΑΟΔΑΠ.

Την έκθεση επισκέφθηκαν η κα Wang Yin, υπεύθυνη του Τμήματος Πολιτισμού της Πρεσβείας της Κίνας, και ο κ. Ren Ren, πρόεδρος του Πολιτιστικού Κέντρου της Κίνας στην Ελλάδα.

Με βραβεία τιμήθηκαν:

Κατηγορία Α-Β-Γ Δημοτικού: 1ο βραβείο Παπαγεωργίου Περβολαράκη Εμμανουέλα, 2ο βραβείο Θεοδοσίου Χριστίνα, 3ο βραβείο Φυτόζοβα Ειρήνη.Κατηγορία Δ-Ε-Στ Δημοτικού: 1ο βραβείο Huang Yu Men, 2ο βραβείο Pan Enqi, 3ο βραβείο Βελισσαρούλης Βύρωνας.Κατηγορία Γυμνασίου: 1ο βραβείο: Ζυγογιάννη Κωνσταντίνα, 2ο βραβείο Stephanie Pay, 3ο βραβείο Jin Yaxuan.Κατηγορία Λυκείου: 1ο βραβείο Μπαξεβάνη Γιούλη, 2ο βραβείο Xinyu Chen, 3ο βραβείο Γεωργακοπούλου Αναστασία.

The post Παιδιά από την Ελλάδα και την Κίνα ζωγράφισαν για τη «Γη μας» στην Αγία Παρασκευή appeared first on Ενυπόγραφα.

Keywords
Τυχαία Θέματα