Παγκόσμια Εβδομάδα Εκπαίδευσης στα σχολεία του Ηρακλείου Αττικής με το… βλέμμα στα ΑμεΑ

Στα άτομα με αναπηρία και τον τρόπο ζωής τους στη σύγχρονη εποχή, από την απλή καθημερινότητα, έως τις επιπλέον δραστηριότητες, όπως ο αθλητισμός, ήταν αφιερωμένο μέρος της Παγκόσμιας Εβδομάδας Εκπαίδευσης στα σχολεία του Δήμου Ηρακλείου Αττικής.

Για πέντε ημέρες, μαθητές των Δημοτικών και των Γυμνασίων της πόλης, φιλοξενήθηκαν εναλλάξ στο δημοτικό Κλειστό Γυμναστήριο «Ολυμπιονίκης Χαρά Καρυάμη» όπου τους υποδέχθηκε ο Ηρακλειώτης χρυσός παραολυμπιονίκης Μάκης Καλαράς, προκειμένου να τους μιλήσει

για τη ζωή με αναπηρία, πώς ξεπερνιούνται τα προβλήματα – σε σημείο μάλιστα, όπως ο ίδιος, να μπορείς να πρωτεύεις στην ενασχόλησή σου – και, βέβαια, πως όλοι μπορούμε να βοηθήσουμε για να έχουν τα ΑμεΑ ίσες ευκαιρίες στις τοπικές κοινωνίες.

Τα παιδιά είχαν την ευκαιρία να βιώσουν, για λίγες στιγμές, πώς είναι η ζωή με αναπηρία, κυρίως όμως πώς μπορείς να ξεπεράσεις τα προβλήματα με τη δύναμη της θέλησης και την κατάλληλη εκπαίδευση και υποδομή. Μαζί με τον κ. Μάκη Καλαρά έπαιξαν μπάσκετ με αμαξίδιο, goalball, boccia, table tennis και sitting βόλεϊ.

Τη δράση στήριξε η εταιρεία BIC, οι άνθρωποι της οποίας μοίρασαν δωράκια στους μαθητές στο τέλος κάθε ημέρας και χορήγησαν είδη γραφικής ύλης στα σχολεία που συμμετείχαν.

The post Παγκόσμια Εβδομάδα Εκπαίδευσης στα σχολεία του Ηρακλείου Αττικής με το… βλέμμα στα ΑμεΑ appeared first on Ενυπόγραφα.

Keywords
Τυχαία Θέματα