Σε «δόσεις» και «προσαρμοσμένες» οι αλλαγές στην Αυτοδιοίκηση

Σε δύο «δόσεις» αναμένεται να προχωρήσουν οι αλλαγές στον αυτοδιοικητικό χάρτη της χώρας, όπως προανήγγειλε -σε συνέντευξή του στον ραδιοσταθμό «Στο Κόκκινο»- ο υπουργός Εσωτερικών, Πάνος Σκουρλέτης. Η πρώτη, όπως ομολογεί ο ίδιος ο υπουργός, θα αφορά «αλλαγές τις οποίες μπορούμε να τις κάνουμε και με βάση τις αντικειμενικές συνθήκες που υπάρχουν σήμερα στην οικονομία, και το περιοριστικό πλαίσιο», ενώ θ’ ακολουθήσει μια δεύτερη «προφανώς όταν και η κατάσταση στην οικονομία θα το επιτρέπει».

Πρόθεση της κυβέρνησης είναι να «εμβαθύνει» στις προωθούμενες αλλαγές στον «Καλλικράτη»,

ώστε -όπως ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Σκουρλέτης- «να μην πιάσουμε μόνο το θέμα των τίτλων, όπως κάθε φορά γινόταν μέχρι τώρα σε αντίστοιχες μεταρρυθμιστικές προσπάθειες».

Η αλήθεια, πάντως, είναι ότι οι συζητήσεις και οι σχεδιασμοί για τις πολυσυζητημένες αλλαγές στην Αυτοδιοίκηση έχουν αρχίσει να τραβούν σε μάκρος, με την Κεντρική Ένωση Δήμων Ελλάδος να εξακολουθεί να διαμαρτύρεται για το γεγονός ότι η κυβέρνηση δεν έχει ακόμη διατυπώσει με σαφήνεια τι ακριβώς έχει στο μυαλό της σε ό,τι αφορά στο μέλλον του θεσμού.

Την ίδια στιγμή, η αναφορά του κ. Σκουρλέτη σε «αντικειμενικές οικονομικές συνθήκες» και «περιοριστικό πλαίσιο» κάνει πολλούς αυτοδιοικητικούς να κουνούν με νόημα το κεφάλι, προβλέποντας ότι και οι νέες παρεμβάσεις στον «Καλλικράτη» θα είναι εμβαλωματικού χαρακτήρα. Δηλαδή, κάτι σαν «Ώδινεν όρος και έτεκεν μυν»…

The post Σε «δόσεις» και «προσαρμοσμένες» οι αλλαγές στην Αυτοδιοίκηση appeared first on Ενυπόγραφα.

Keywords
Τυχαία Θέματα