Όταν η πραγματικότητα… πέφτει και μας πλακώνει

[email protected]Αν στην Κηφισιά συμβαίνουν αυτά…

Το επεισόδιο με την καγκελόπορτα που καταπλάκωσε μαθητές στο 3ο Δημοτικό Σχολείο Κηφισιάς θα μπορούσε να είχε λάβει τραγικές διαστάσεις. Και δεν θα έφταιγε «η κακιά στιγμή». Όπως καταγγέλλεται, οι σύλλογοι των γονέων εδώ και δύο χρόνια επισημαίνουν την επισφάλεια των όποιων παρεμβάσεων γίνονται στο συγκεκριμένο σχολείο, εισπράττοντας -όπως λένε- ως απάντηση την απαξίωση. Και μιλάμε για τον Δήμο Κηφισιάς. Μπορούμε να φανταστούμε τι συμβαίνει σε

άλλους, λιγότερο προνομιούχους δήμους της χώρας.

Και… καπάκι έρχεται και η καταγγελία της Λαϊκής Συσπείρωσης Κηφισιάς για σοβαρό τραυματισμό υπαλλήλου της υπηρεσίας Πρασίνου, που έπεσε από μεγάλο ύψος κατά την εκτέλεση της εργασίας του. Μάλιστα, η παράταξη καταγγέλλει τις συνθήκες κάτω από τις οποίες απασχολούνται οι εργαζόμενοι στους ΟΤΑ, με αποκορύφωμα το γεγονός ότι αναγκάζονται να πληρώνουν από την τσέπη τους τα Μέσα Ατομικής Προστασίας που δεν τους παρέχονται τα τελευταία πέντε χρόνια.

Δύο γεγονότα που μάλλον θα πρέπει να… χτυπήσουν καμπανάκι στη νέα δημοτική αρχή. Καλές οι εκθέσεις ανθοκομικής και τα λαμπρά εγκαίνια, αλλά προηγείται η ασφάλεια στην καθημερινότητα.

Έξυπνη κίνηση από την τέως δήμαρχο Πεντέλης

Έχουμε συνηθίσει να είναι οι νέες δημοτικές αρχές αυτές που ζητούν διαχειριστικούς ελέγχους για τα πεπραγμένα των προηγούμενων διοικήσεων. Στον Δήμο Πεντέλης, όμως, έχουμε μια καινοτομία, αφού αυτή που ζητά διαχειριστικό έλεγχο για την προηγούμενη θητεία είναι η τέως δήμαρχος. Η Δήμητρα Κεχαγιά έχει ήδη υποβάλει από τις 16 Απριλίου σχετικό αίτημα στην Εθνική Αρχή Διαφάνειας και περιμένει τα αποτελέσματα για «να κλείσει τα στόματα όσων επιχειρούν να ακυρώσουν το έργο της και να σπιλώσουν το πρόσωπό της», όπως αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωση της παράταξής της.

Ομολογουμένως έξυπνη κίνηση, αφού η τέως δήμαρχος επιλέγει να σηκώσει το γάντι πριν καν αυτό πέσει στο πάτωμα. Και όπως αφήνει να διαφανεί στην ανακοίνωσή της, η Συμπολιτεία από εδώ και πέρα δεν θα αφήνει τίποτα να πέφτει κάτω…

Καβγάδες στα μισοτελειωμένα γιαπιά της Αγίας Παρασκευής

Σε έναν κουραστικό «χαρτοπόλεμο» επιδίδονται στην Αγία Παρασκευή με αφορμή τα μεγάλα έργα, που δεν λένε να προχωρήσουν. Χαρακτηριστικότερα παραδείγματα οι «παγωμένες» εργολαβίες για το κολυμβητήριο και το νέο δημαρχείο, που προκαλούν συνεχείς τριβές μεταξύ διοίκησης και αντιπολίτευσης, είτε μέσω παραγωγής ανακοινώσεων, είτε μέσω αντιπαραθέσεων στο Δημοτικό Συμβούλιο. Και, βέβαια, όλος ο καβγάς γίνεται για το ποιος έκανε τα μεγαλύτερα λάθη, ώστε να του ρίξουμε τον λίθο του αναθέματος. Ούτε σκέψη να καθίσουν όλοι μαζί και ενωμένοι να βρουν μια λύση που θα άρει τα αδιέξοδα και θα δώσει ουσιαστικά αποτελέσματα. Κάπως έτσι, μόνο απίθανο δεν είναι τα δύο αυτά έργα να αποτελέσουν σημείο προεκλογικής αντιπαράθεσης και το 2028. Και έχει ο Θεός…

Ρολόι δουλεύουν οι υπηρεσίες στον Δήμο Χαλανδρίου

Ο Δήμος Χαλανδρίου είναι ανάμεσα στους 12 δήμους της χώρας και μόλις 5 της Αττικής που πέτυχαν μείωση των αντικειμενικών αξιών, με το υπουργείο Οικονομικών να δέχεται ως αιτιολογημένες τις σχετικές ενστάσεις που κατατέθηκαν. Γεγονός που δεν θα έχει μόνο ευεργετική οικονομική επίδραση στους ιδιοκτήτες ακινήτων, και κυρίως στα ευάλωτα νοικοκυριά, αλλά θα διευκολύνει και τον ίδιο τον Δήμο στην προσπάθειά του να αποκτήσει τους αναγκαίους κοινόχρηστους και κοινωφελείς χώρους.

Αν μη τι άλλο, οι υπηρεσίες στον συγκεκριμένο Δήμο φαίνεται ότι δουλεύουν ρολόι κι αυτό το πιστώνεται ο, για τρίτη συνεχόμενη θητεία, δήμαρχος Σίμος Ρούσσος.

The post Όταν η πραγματικότητα… πέφτει και μας πλακώνει appeared first on Ενυπόγραφα.

Keywords
Τυχαία Θέματα
Όταν,otan