ΟΣΥΑΠΕ: Ζητεί άρση αποκλεισμού παιδιών υπαλλήλων Περιφερειών από παιδικούς σταθμούς & ΚΔΑΠ

Την άρση αποκλεισμού παιδιών υπαλλήλων των Περιφερειών από τους παιδικούς σταθμούς και τα Κέντρα Δημιουργικής Απασχόλησης (ΚΔΑΠ) στα οποία η ένταξη προέρχετα μέσω προγραμμάτων ΕΣΠΑ ζητεί η Ομοσπονδία Συλλόγων Υπαλλήλων Αιρετών Περιφερειών Ελλάδος (ΟΣΥΑΠΕ).

Η ΟΣΥΑΠΕ εξέδωσε την ακόλουθη ανακοίνωση:

Με δύο μέτρα και δύο σταθμά εξακολουθεί και αντιμετωπίζει η κυβέρνηση τους υπαλλήλους του δημόσιου τομέα και για ακόμα μια χρονιά τους αποκλείει από το Πρόγραμμα «Εναρμόνιση Οικογενειακής και Επαγγελματικής Ζωής» για

το σχολικό έτος 2019 – 2020, που αφορά στους παιδικούς σταθμούς καθώς και στα ΚΔΑΠ και ΚΔΑΠ ΜΕΑ.

Η κυβέρνηση δεν έχει αντιληφθεί ότι τοσύνολο των εργαζομένων ιδιωτικού και δημόσιου τομέα έχει αποδεκατιστεί από τιςεφαρμοζόμενες πολιτικές λιτότητας και τα εισοδήματά τους έχουν εξαερωθεί απότις συνεχιζόμενες περικοπές και τη ληστρική αύξηση της φορολογίας.

Η κυβέρνηση δεν έχει αντιληφθεί ότι οιδημόσιοι υπάλληλοι δεν αποτελούν τους ευνοούμενους σε μια κοινωνία πουδιαλύεται, αλλά μέρος αυτής. Αδιαφορεί συστηματικά για τις ανάγκες τους καιαγνοεί την αδυναμία για παροχή υπηρεσιών φροντίδας και φιλοξενίας βρεφών,νηπίων, παιδιών και ατόμων με αναπηρία.

Ο αποκλεισμός τους για ακόμα μια φοράαπό το Πρόγραμμα «Εναρμόνιση Οικογενειακής και Επαγγελματικής Ζωής» είναιάδικος, αδικαιολόγητος και θα πρέπει να υπάρξει άμεση αποκατάσταση.

Καλούμε την κυβέρνηση, έστω και τηντελευταία στιγμή, να προχωρήσει άμεσα σε τροποποίηση των όρων του προγράμματοςκαι να άρει τον αποκλεισμό που έχει θέσει για τους δημόσιους υπαλλήλους.

Καλούμε την κυβέρνηση να αντιληφθείότι η Προσχολική Αγωγή πρέπει να είναι προσβάσιμη με τους ίδιους όρους γιαόλους και ότι υποχρέωση του κράτους είναι να διασφαλίσει τις ίδιες δυνατότητες,με δωρεάν πρόσβαση για όλους τους εργαζόμενους.

Επιστολή ΟΣΥΑΠΕ προς τους συναρμόδιους φορείςDownload

The post ΟΣΥΑΠΕ: Ζητεί άρση αποκλεισμού παιδιών υπαλλήλων Περιφερειών από παιδικούς σταθμούς & ΚΔΑΠ appeared first on Ενυπόγραφα.

Keywords
Τυχαία Θέματα