Ο.Μ. ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. Λυκόβρυσης-Πεύκης: Συμμετέχουμε μαζικά στην απεργία των εργαζομένων στις 10/6

Η Οργάνωση Μελών ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία (Ο.Μ. ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ.) Λυκόβρυσης-Πεύκης καλεί όλες και όλους τους εργαζόμενους να συμμετάσχουν στην απεργία της Πέμπτης 10 Ιουνίου και να δώσουν το «παρών» σε συγκέντρωση στην πλατεία Κλαυθμώνος στις 11:00.

Ειδικότερα, τα μέλη του ΣΥΡΙΖΑ σημειώνουν τα εξής στη σχετική ανακοίνωση:

Εν μέσω της πανδημίας, της γενικευμένης

εργασιακής και κοινωνικής ανασφάλειας, τη στιγμή που η ανεργία αυξάνεται κατακόρυφα και οι εργασιακές και κοινωνικές δομές απορρυθμίζονται, ο υπουργός Εργασίας, Κ. Χατζηδάκης, κατ’ εντολή του πρωθυπουργού Κ. Μητσοτάκη, επέλεξε να επιτεθεί στον κόσμο της εργασίας, της παραγωγής, της δημιουργίας και του μόχθου για να εξυπηρετήσει τα συμφέροντα των επιχειρηματιών και της ολιγαρχίας.

Με τον νέο «εργασιακό» νόμο η κυβέρνηση της Ν.Δ. οδηγεί την κοινωνία σε εργασιακή ζούγκλα και οικονομική καταστροφή:

Καταργεί το οκτάωρο και την πενθήμερη εργασία, επιβάλλοντας 10ωρη εργασία με αμοιβή για οκτώ ώρες με συμψηφισμό της διαφοράς με ρεπό και άδειες.Διπλασιάζει το ετήσιο όριο υπερωριών με εξαντλητικές συνθήκες εργασίας και μικρότερες αμοιβές.Θεσμοθετεί τη διευθέτηση του χρόνου εργασίας με ατομικές και όχι συλλογικές συμβάσεις εργασίας.Καταργεί την Κυριακάτικη αργία για χιλιάδες εργαζόμενους.Επιτρέπει τις ανεξέλεγκτες και καταχρηστικές απολύσεις.Υπονομεύει τις συνδικαλιστικές ελευθερίες και επιβάλλει τον έλεγχο του συνδικαλιστικού κινήματος.Ποινικοποιεί την απεργία και τους αγώνες των εργαζομένων και περιορίζει ή καθιστά ουσιαστικά αδύνατο το δικαίωμα στην απεργία. Υποβαθμίζει περαιτέρω το Σώμα Επιθεώρησης Εργασίας (ΣΕΠΕ) και ενθαρρύνει την παραβατικότητα στην αγορά εργασίας.

Οι αναγκαίες διατάξεις ενσωμάτωσης του κοινοτικού δικαίου, όπως για τη βία και την κακοποίηση στην εργασία και τις γονικές άδειες, δεν μπορούν να συγκαλύψουν τον αντικοινωνικό, αντιδημοκρατικό και αυταρχικό χαρακτήρα του νομοσχεδίου και την επιβολή της εργασιακής ζούγκλας.

Η εφαρμογή του νόμου πλήττει όλους τους εργαζόμενους, του ιδιωτικού και του Δημόσιου Τομέα. Πλήττει και τους ανέργους, καθώς ενθαρρύνει την υπερεκμετάλλευση με μείωση αποδοχών των ήδη εργαζομένων, που ωθούνται σε απλήρωτες υπερωρίες και αποτρέπει τις προσλήψεις. Πλήττει κατεξοχήν τη νέα γενιά που την καταδικάζει σε ένα μέλλον φθηνής, ελαστικής εργασίας και εργασιακής επισφάλειας χωρίς δικαιώματα.

Όλοι μαζί να δώσουμε αποφασιστικά τη μάχη για να μην περάσει αυτό το αντεργατικό νομοσχέδιο-«έκτρωμα», συμμετέχοντας μαζικά στην γενική απεργία και συγκέντρωση που διοργανώνουν η ΓΣΕΕ, η ΑΔΕΔΥ και το ΕΚΑ την Πέμπτη 10/6/2021 στην πλ. Κλαυθμώνος στις 11:00.

Όλοι μαζί να δώσουμε τη «μάχη» για εργασία με αξιοπρεπείς όρους και αμοιβή και προσωπική και οικογενειακή ζωή και ξεκούραση που αποτελούν αναφαίρετο δικαίωμά μας.

Όλοι μαζί να αντισταθούμε στο αντιδημοκρατικό, αντικοινωνικό και αυταρχικό νομοσχέδιο της κυβέρνησης του Κ. Μητσοτάκη.

ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΤΟΥ ΟΚΤΑΩΡΟΥ.

ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΦΘΗΝΗ ΚΑΙ ΕΛΑΣΤΙΚΗ ΕΡΓΑΣΙΑ.

ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΠΟΙΝΙΚΟΠΟΙΗΣΗ ΤΗΣ ΑΠΕΡΓΙΑΣ.

ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΥΠΟΝΟΜΕΥΣΗ ΤΩΝ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΙΚΩΝ ΕΛΕΥΘΕΡΙΩΝ.

The post Ο.Μ. ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. Λυκόβρυσης-Πεύκης: Συμμετέχουμε μαζικά στην απεργία των εργαζομένων στις 10/6 appeared first on Ενυπόγραφα.

Keywords
Τυχαία Θέματα
Ο Μ, ΣΥΡΙΖΑ-Π Σ, Λυκόβρυσης-Πεύκης, Συμμετέχουμε, 106,o m, syriza-p s, lykovrysis-pefkis, symmetechoume, 106