Ολοκληρώθηκε το 1ο στάδιο της συνδρομής του ΣΠΑΠ προς τον Δήμο Πεντέλης με αποψιλώσεις αστικών και περιαστικών περιοχών

Ο Σύνδεσμος Δήμων για την Προστασία και την Ανάπλαση του Πεντελικού (ΣΠΑΠ) υλοποίησε και ολοκλήρωσε τη συνδρομή των καθαρισμών ξερών χόρτων σε  περιοχές του Δήμου Πεντέλης την εβδομάδα που μας πέρασε και συγκεκριμένα από τη Δευτέρα 12/6 έως την Παρασκευή 16/6.

Πιο συγκεκριμένα οι παρεμβάσεις κοπής χόρτων του συνεργείου του ΣΠΑΠ έγιναν στο πάρκο «Μίκης Θεοδωράκης», κάτω από το νοσοκομείο «Αμαλία Φλέμινγκ», στο πάρκο μεταξύ 25ης Μαρτίου και Σαλαμίνας, στα σύνορα Μελισσίων

και Νέας Πεντέλης, πέριξ του γηπέδου της Νέας Πεντέλης, στην περιοχή της οδού Στεφανίας μέχρι την οδό Ισμήνης Πεντέλης και πέριξ της εκεί παιδικής χαράς, στον χώρο πίσω από τον Άγιο Νικόλαο και το Κρυστάλλειο Δημοτικό Σχολείο Πεντέλης, στο δάσος του Αγίου Σεραφείμ Πεντέλης, στο τρίγωνο μεταξύ των οδών Αναστασίου Σκούφου και Αγίου Τρύφωνος στην Πεντέλη, στην πρώην Κατασκήνωση Αρτεργατών Πεντέλης, στην οδό Ιάσωνος και Αμαζόνων μέχρι την οδό Νυμφών και από το τέλος της οδού Ιάσωνος μέχρι το ύψος του 2ου Δημοτικού Σχολείου Πεντέλης και στις οδούς Καλισσίων και Αμαζόνων, πέριξ του χώρου αναψυχής στην Καλλιθέα Πεντέλης, καθώς και σε εκτάσεις και εκατέρωθεν οδών της Νταού Πεντέλης.  

Οι κοπές χόρτων έγιναν από συνεργεία του ΣΠΑΠ, μετά από συνεννόηση με το Δασαρχείο Πεντέλης και το Πυροσβεστικό Σώμα και σύμφωνα με τις οδηγίες της δημάρχου Πεντέλης Δήμητρας Κεχαγιά.

Οι καθαρισμοί θα συνεχιστούν σε όλους ανεξαιρέτως τους Δήμους μέλη του ΣΠΑΠ, με συνεργεία του που θα τους διατεθούν για τον σκοπό αυτό.

Ο πρόεδρος του ΣΠΑΠ, αντιδήμαρχος Πεντέλης, αντιπρόεδρος του Εποπτικού Συμβουλίου και της Επιτροπής Πολιτικής Προστασίας της ΚΕΔΕ Βλάσσης Σιώμος δήλωσε:

«Όπως κάθε χρόνο έτσι και φέτος ο Σύνδεσμός μας έχει εκπονήσει και υλοποιεί πρόγραμμα καθαρισμών και αποψιλώσεων σε όλους τους Δήμους μέλη του. Φέτος, επειδή οι καιρικές συνθήκες ευνοούν την μεγαλύτερη αύξηση των εκτάσεων με χόρτα σε σχέση με άλλες χρονιές, τα οποία όταν ξεραθούν γίνονται εξαιρετικά επικίνδυνα, έχουμε δώσει  ιδιαίτερη βαρύτητα στη συνδρομή στις κοπές χόρτων.

Την εβδομάδα που μας πέρασε υλοποιήσαμε και ολοκληρώσαμε τους καθαρισμούς και τις αποψιλώσεις σε επίκαιρα σημεία του Δήμου Πεντέλης και σε περιοχές των Μελισσίων, της Νέας Πεντέλης, της Πεντέλης και της Νταού Πεντέλης, πάντα μετά από συνεννόηση με το Δασαρχείο Πεντέλης και το Πυροσβεστικό Σώμα, αλλά και σύμφωνα με τις οδηγίες και τις κατευθύνσεις της δημάρχου Πεντέλης Δήμητρας Κεχαγιά.  

Ήδη τα συνεργεία του ΣΠΑΠ την περασμένη εβδομάδα, από Δευτέρα 12/6 έως το Σάββατο 17/6, έχουν ολοκληρώσει την κοπή ξερών χόρτων σε περιοχές των Δήμων Παλλήνης, Βριλησσίων και Πεντέλης και την προσεχή εβδομάδα 19/6 έως 23/6 θα υλοποιήσουν και θα ολοκληρώσουν τις κοπές ξερών χόρτων στους Δήμους Διονύσου, Ραφήνας – Πικερμίου και Λυκόβρυσης – Πεύκης.

Τα συνεργεία του ΣΠΑΠ καθαρίζουν και αποψιλώνουν τα σημεία που τους υποδεικνύονται από αιρετούς και στελέχη των Δήμων μελών με στόχο τον καθαρισμό όσο το δυνατόν περισσότερων επικίνδυνων περιοχών. Χρησιμοποιούμε όλες μας τις δυνάμεις, επιστρατεύουμε κάθε διαθέσιμο μηχάνημα και μέσο, προκειμένου να δημιουργήσουμε συνθήκες ασφάλειας σε όσο το δυνατόν περισσότερες αστικές και περιαστικές περιοχές, αλλά και προετοιμαζόμαστε για να αντιμετωπίσουμε κάθε δυσάρεστο ενδεχόμενο».

The post Ολοκληρώθηκε το 1ο στάδιο της συνδρομής του ΣΠΑΠ προς τον Δήμο Πεντέλης με αποψιλώσεις αστικών και περιαστικών περιοχών appeared first on Ενυπόγραφα.

Keywords
Τυχαία Θέματα