Ολοκληρώθηκε η τοποθέτηση των κόκκινων κάδων στον Δήμο Λυκόβρυσης – Πεύκης

Ολοκληρώθηκε η τοποθέτηση των κόκκινων κάδων στον Δήμο Λυκόβρυσης – Πεύκης. Οι ειδικοί κάδοι τοποθετήθηκαν σε 30 σημεία σε όλη την έκταση του Δήμου. Στα συγκεκριμένα σημεία συλλέγονται παλιά ρούχα, υφάσματα και υποδήματα, στα οποία γίνεται διαλογή. Όσα βρίσκονται σε καλή κατάσταση οδηγούνται προς επαναχρησιμοποίηση μέσα από τη δομή της Κοινωνικής Ιματιοθήκης του Δήμου, ενώ τα υπόλοιπα οδηγούνται προς ανακύκλωση σε κλωστοϋφαντουργία. Παράλληλα, μέσα από τη συνεργασία με την εταιρεία ενισχύεται

και το Κοινωνικό Παντοπωλείο του Δήμου.

Ο δήμαρχος Λυκόβρυσης – Πεύκης, Τάσος Μαυρίδης, δήλωσε σχετικά: «Η προσπάθειά μας για την επέκταση της ανακύκλωσης σε κάθε υλικό συνεχίζεται. Μετά την τοποθέτηση των καφέ κάδων, ολοκληρώθηκε και η τοποθέτηση των κόκκινων κάδων. Οι πολίτες μπορούν να αξιοποιήσουν πλέον και αυτές τις δυνατότητες, καθώς ο στόχος είναι να φτάσουμε σε ένα σημείο που τίποτε να μην πάει χαμένο και να μειώσουμε τον όγκο των απορριμμάτων που ως Δήμος αποθέτουμε στον ΧΥΤΑ της Φυλής.

»Γι΄ αυτό έχουμε ξεκινήσει μια ολοκληρωμένη εκστρατεία ενημέρωσης για την καθαριότητα και την ανακύκλωση. Ανακυκλώνοντας κάνουμε το χρέος μας για την προστασία του περιβάλλοντος, εξοικονομώντας ταυτόχρονα χρήματα ως Δήμος».

Τα σημεία που τοποθετήθηκαν οι κόκκινοι κάδοι είναι τα εξής:

Δημαρχείο ΠεύκηςΒύρωνος – Ελευθερίου ΒενιζέλουΚονίτσηςΒύρωνος – Παιδική χαρά28ης Οκτωβρίου – Παιδική χαράΑπόλλωνος – Λεωφόρος Ειρήνης – 1ο Λύκειο ΠεύκηςΛεωφόρος Ειρήνης και ΑργυρήΠλατεία Υδατόπυργου – Αργύρη και Αθανασίου ΔιάκουΗλιακό Χωριό – οδός Ελευθερίου ΒενιζέλουΠλατεία Ελευθερίας – Αγίας Λαύρας – ΜιαούληΓρ. Λαμπράκη και ΚιλκίςΠλατεία Θράκης – οδός ΘράκηςΠλατεία Ηρώων Πολυτεχνείου – οδός ΠλαστήραΔημαρχείο ΛυκόβρυσηςΛουντέμη και Μ. ΜπότσαρηΠολεμιστών και ΞυλούρηΗλιακό Χωριό – οδός Ήλιου και ΦαέθονοςΠλατεία Δημοκρατίας – οδός ΠίνδουΠλατεία Ο.Τ. 18 – οδός ΙωαννίνωνΠόντου και ΒουλγαροκτόνουΆλσος Βαρβαρέσου – οδός Παύλου ΜελάΠλαστήρα και Λεωφόρος ΕιρήνηςΑγ. Παντελεήμονα και Δαγκλή – Ο.Τ. 25ΑΜπότσαρη και Βρυούλων – 4ο Δημοτικό ΣχολείοΣοφοκλή Βενιζέλου 4Σοφοκλή Βενιζέλου 23Σοφοκλή Βενιζέλου 1Θησέως – Γυμνάσιο ΛυκόβρυσηςΚαζαντζάκη – Γυμνάσιο ΠεύκηςΚαραγιάννη – Σκλαβενίτης.

The post Ολοκληρώθηκε η τοποθέτηση των κόκκινων κάδων στον Δήμο Λυκόβρυσης – Πεύκης appeared first on Ενυπόγραφα.

Keywords
Τυχαία Θέματα