Οι προτάσεις των Αλλάζουμε για τον Προϋπολογισμό και το Τεχνικό Πρόγραμμα 2021 στον Δήμο Αγ. Παρασκευής

Την επιστολή που απέστειλε ο επικεφαλής των Αλλάζουμε, Γιάννης Μυλωνάκης, στον δήμαρχο Αγίας Παρασκευής, αναφορικά με τις προτάσεις για τον Προϋπολογισμό και το Τεχνικό Πρόγραμμα για το έτος 2021 έδωσε στη δημοσιότητα η παράταξη.

Στη συγκεκριμένη επιστολή αναφέρονται τα εξής:

Αξιότιμεκύριε Δήμαρχε,

Σε απάντηση του με Αρ.Πρωτ.: 20110/21-09-2020εγγράφου σας σχετικά με τις προτάσεις της παράταξής μας για τον Προϋπολογισμόκαι το Τεχνικό πρόγραμμα έτους 2021, σας γνωρίζουμε ότι η παράταξή μας έχειδεσμευτεί να συμβάλλει θετικά για

τη βελτίωση της ποιότητας ζωής στην πόλης μας,ασκώντας υπεύθυνη αντιπολίτευση στην πράξη. Σε αυτή την κατεύθυνση καταθέσαμετις προτάσεις μας για τον προϋπολογισμό του προηγούμενου έτους (2020), που στομεγαλύτερο μέρος υιοθετήθηκαν από το Δημοτικό Συμβούλιο και αφορούσαν:

ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΠΡΟΥΠΟΛΟΓΙΣΜΟ ΕΤΟΥΣ 2020 Α/Α ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ ΠΟΣΟ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ 1. Παροχή υπηρεσίας για τη δημιουργία (smart app) για την ηλεκτρονική εξυπηρέτηση των δημοτών 10.000,00€ ΕΝΤΑΧΘΗΚΕ ΣΤΟΝ ΠΡΟΫΠΟΛΟΓΙΣΜΟ 2. Παροχή υπηρεσίας για τη σύνταξη μελέτης ανάτπυξης εφαρμογών της ψηφιακής πόλης 10.000,00€ ΕΝΤΑΧΘΗΚΕ ΣΤΟΝ ΠΡΟΫΠΟΛΟΓΙΣΜΟ 3. Παροχή υπηρεσίας για τη σύνταξη οικονομοτεχνικής μελέτης και μελέτη βιωσιμότητας για τη λειτουργία Δημοτικής Συγκοινωνίας 10.000,00€ ΔΕΝ ΕΝΤΑΧΘΗΚΕ ΣΤΟΝ ΠΡΟΫΠΟΛΟΓΙΣΜΟ 4. Παροχή υπηρεσίας για τη σύνταξη οικονομοτεχνικής μελέτης και μελέτη βιωσιμότητας για το Αθλητικό Κέντρο στο Ο.Τ.451 (Πευκάκια) 10.000,00€ ΕΝΤΑΧΘΗΚΕ ΣΤΟΝ ΠΡΟΫΠΟΛΟΓΙΣΜΟ 5. Παροχή υπηρεσίας για τη σύνταξη μελέτης χωροθέτησης λειτουργιών & εγκαταστάσεων στο Πολιτιστικό & Αθλητικό πάρκο «Στ.Κώτσης» 8.000,00€ ΕΝΤΑΧΘΗΚΕ ΣΤΟΝ ΠΡΟΫΠΟΛΟΓΙΣΜΟ 6. Παροχή υπηρεσίας για τη σύνταξη οικονομοτεχνικής μελέτης για την εφαρμογή Ελεγχόμενης Στάθμευσης στους εμπορικούς δρόμους 8.000,00€ ΔΕΝ ΕΝΤΑΧΘΗΚΕ ΣΤΟΝ ΠΡΟΫΠΟΛΟΓΙΣΜΟ

Παρακολουθώντας την εκτέλεση του προϋπολογισμού,διαπιστώνουμε ότι παρόλο που η δημοτική αρχή υιοθέτησε τις προτάσεις μας,δυστυχώς καμία από αυτές δεν έχει υλοποιηθεί. Η φιλοσοφία των προτάσεων μαςήταν τον πρώτο χρόνο να δημιουργήσουμε τις προϋποθέσεις και να αποκτήσουμε τιςσχετικές μελέτες, ώστε να μπούμε σε πορεία υλοποίησης έργων και δράσεων ταεπόμενα χρόνια. Είναι γεγονός ότι χάθηκε πολύτιμος χρόνος, όπως άλλωστεχάνονται συνεχώς ευκαιρίες για τον Δήμο μας, κάτι που επιβεβαιώνει τις επιφυλάξειςπου είχαμε ως παράταξη από την πρώτη στιγμή για το κατά πόσο ήταν προσχηματικήη υιοθέτηση των προτάσεών μας από τη δημοτική αρχή.

Αναφορικά με τον Προϋπολογισμό και το Τεχνικό πρόγραμμα έτους 2021 είναι εξαιρετικά δύσκολο να υποβάλουμε κοστολογημένες προτάσεις και να είμαστε στοιχειωδώς σοβαροί, χωρίς να μας έχετε αποστείλει ένα προσχέδιο του προϋπολογισμού και του τεχνικού προγράμματος, το οποίο θα αποτελούσε τη βάση της συζήτησης.

Ωστόσο, έστω κι έτσι, δεν θα υπεκφύγουμε και θαυποβάλουμε τις προτάσεις μας, δείχνοντας για ακόμα μία φορά στη δημοτική αρχήκαι τις υπόλοιπες παρατάξεις την πρόθεση της παράταξής μας να συζητήσουμεουσιαστικά για την πόλη που θέλουμε να ζούμε, αλλά και για την επίλυση τωνπροβλημάτων που χρονίζουν.

Η πόλη μας έχει πολλά προβλήματα τα οποία θαπρέπει να ιεραρχήσουμε ώστε να επιλύσουμε και όχι να λαϊκίζουμε παρουσιάζονταςμακροσκελείς καταλόγους έργων μόνο για το θεαθήναι.

Η φιλοσοφία των προτάσεων μας στηρίζεται στο νααλλάξουμε αυτά που δεν μας αρέσουν και να δημιουργήσουμε τις προϋποθέσεις ώστεη Αγία Παρασκευή να γίνει μια πόλη σύγχρονη, ανοιχτή, ανθρώπινη και ασφαλής γιαόλους.

Σε αυτή την κατεύθυνση θέτουμε ως προτεραιότητατην επίλυση χρόνιων προβλημάτων που απασχολούν την πόλη, όπως είναι η αποπεράτωσήτου ημιτελούς κολυμβητηρίου στη Ν. Ζωή, η βελτίωση της καθημερινότητας τουπολίτη, μέσω νέων τεχνολογιών, η λειτουργία της δημοτικής συγκοινωνίας, ηεφαρμογή του συστήματος ελεγχόμενης στάθμευσης, καθώς και η αξιοποίηση τηςδημοτικής περιουσίας, όπως το Αθλητικό Κέντρο στα Πευκάκια και το Πάρκο«Στ.Κώτσης».

Τέλος, έχουμε προτείνει το έτος 2021 να αφιερωθείστη μνήμη του πρώην δημάρχου Σταύρου Κώτση, με αφορμή τα 20 χρόνια από τονθάνατό του. Πάγια θέση μας είναι ότι πρέπει να τιμούμε και να θυμόμαστεανθρώπους που έχουν αφήσει τη σφραγίδα τους στη δημόσια ζωή της πόλης. Για τονλόγο αυτό προτείνουμε να πραγματοποιηθούν σειρά δράσεων μνήμης (π.χ. αιμοδοσία,βράβευση, διοργάνωση αγώνα, παρουσίαση βιβλίου κ.ά.), που δεν θα επιβαρύνουν μεέξοδα τον Δήμο μας. Ως εκ τούτου προτείνουμε την εγγραφή στον προϋπολογισμόκωδικού με το συμβολικό ποσό του 1€, προκειμένου το Δημοτικό Συμβούλιο νααποτυπώσει στον προϋπολογισμό τη βούληση του.

Οι προτάσεις μας συνοπτικά:

ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΠΡΟΥΠΟΛΟΓΙΣΜΟ ΚΑΙ ΤΟ ΤΕΧΝΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΤΟΥΣ 2021 Α/Α ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ 1. Ανάθεση μελετών για την ολοκλήρωση των ημιτελών εγκαταστάσεων του Ο.Τ. 111 (κολυμβητήριο) και αξιοποίησή τους. 2. Παροχή υπηρεσίας για τη δημιουργία (smart app) για την ηλεκτρονική εξυπηρέτηση των δημοτών. 3. Παροχή υπηρεσίας για τη σύνταξη μελέτης ανάπτυξης εφαρμογών της ψηφιακής πόλης. 4. Παροχή υπηρεσίας για τη σύνταξη οικονομοτεχνικής μελέτης και μελέτη βιωσιμότητας για τη λειτουργία Δημοτικής Συγκοινωνίας. 5. Παροχή υπηρεσίας για τη σύνταξη οικονομοτεχνικής μελέτης και μελέτη βιωσιμότητας για το Αθλητικό Κέντρο στο Ο.Τ.451 (Πευκάκια). 6. Παροχή υπηρεσίας για τη σύνταξη μελέτης χωροθέτησης λειτουργιών & εγκαταστάσεων στο Πολιτιστικό & Αθλητικό πάρκο «Στ.Κώτσης». 7 Παροχή υπηρεσίας για τη σύνταξη οικονομοτεχνικής μελέτης για την εφαρμογή Ελεγχόμενης Στάθμευσης στους εμπορικούς δρόμους. 8. Διοργάνωση εκδηλώσεων μνήμης με αφορμή τα 20 έτη από τον θάνατο του πρ. δημάρχου Σταύρου Κώτση.

Με την πεποίθηση ότι θα εντάξετε τις προτάσειςμας στον Προϋπολογισμό και το Τεχνικό Πρόγραμμα του έτους 2021, αναμένουμε ναμας καλέσετε να συζητήσουμε αναλυτικά ποιες από αυτές θα υιοθετήσετε ωςδημοτική αρχή, καθώς και τον τρόπο υλοποίησης τους.

The post Οι προτάσεις των Αλλάζουμε για τον Προϋπολογισμό και το Τεχνικό Πρόγραμμα 2021 στον Δήμο Αγ. Παρασκευής appeared first on Ενυπόγραφα.

Keywords
Τυχαία Θέματα