«Οι 18 Καταζητούμενες» από την Κινηματογραφική Λέσχη Αγίας Παρασκευής στις 10/1

Με την προβολή της ταινίας «Οι 18 Καταζητούμενες» (The Wanted 18) των Amer Shomali και Paul Cowan, την Τετάρτη 10 Ιανουαρίου 2024, η Κινηματογραφική Λέσχη Αγίας Παρασκευής εκφράζει την αλληλεγγύη της στον δοκιμαζόμενο παλαιστινιακό λαό.

Η ταινία είναι ένα παλαιστινιο-καναδικό ντοκιμαντέρ του 2014, που συνδυάζει συνεντεύξεις με όσους εμπλέκονται στα γεγονότα, αρχειακό υλικό, σχέδια, ασπρόμαυρες κινούμενες εικόνες καθώς και αναπαραστάσεις, και συν-σκηνοθετήθηκε από τον Καναδό σκηνοθέτη Paul

Cowan και τον Παλαιστίνιο εικαστικό και σκηνοθέτη Amer Shomali. Η ταινία ήταν η παλαιστινιακή είσοδος για την Καλύτερη Ξενόγλωσση Ταινία στα 88α Όσκαρ.

Η υπόθεση της ταινίας: Στη δεκαετία του 1980, ως μέρος ενός παλαιστινιακού μποϊκοτάζ της ισραηλινής φορολογίας και των εμπορευμάτων, οι κάτοικοι του Beit Sahour αποφάσισαν να δημιουργήσουν μια συλλογικότητα και να σταματήσουν να αγοράζουν γάλα από ισραηλινές εταιρείες, σε μια αναζήτηση μεγαλύτερης αυτάρκειας. Αγόρασαν αγελάδες και ξεκίνησαν να διδάσκονται πώς να φροντίζουν τα ζώα και να τα αρμέγουν, ακόμη και στέλνοντας ένα μέλος της κοινότητας στις Ηνωμένες Πολιτείες για να μάθει γαλακτοκομία. Η φάρμα ήταν επιτυχημένη, με έντονη τοπική ζήτηση για «γάλα Ιντιφάντα». Ωστόσο, το κοπάδι κηρύχθηκε «απειλή για την εθνική ασφάλεια του κράτους του Ισραήλ» και το Ισραήλ προσπάθησε να κατασχέσει τις αγελάδες, αναγκάζοντας τους Παλαιστίνιους να βρουν τρόπους για να τις κρύψουν.

Μετά την προβολή της ταινίας θα ακολουθήσει συζήτηση, ενώ θα παραστεί η Κάρολ Σανσούρ, ποιήτρια, πολιτιστική παραγωγός και διευθύντρια του Φεστιβάλ Παλαιστινιακού Κινηματογράφου της Αθήνας

The post «Οι 18 Καταζητούμενες» από την Κινηματογραφική Λέσχη Αγίας Παρασκευής στις 10/1 appeared first on Ενυπόγραφα.

Keywords
Τυχαία Θέματα