Ο ΣΠΑΠ συνέχισε τις δράσεις περιβαλλοντικής εκπαίδευσης στον 1ο Βρεφονηπιακό Σταθμό Πεντέλης και στον 1ο Παιδικό Σταθμό Μελισσίων

Ο Σύνδεσμος Δήμων για την Προστασία και Ανάπλαση του Πεντελικού (ΣΠΑΠ), στο πλαίσιο των περιβαλλοντικών εκπαιδευτικών δράσεων για το 2023, κατόπιν αιτήματος των εκπαιδευτικών, πραγματοποίησε δύο ακόμη βιωματικές δράσεις, στον 1ο Βρεφονηπιακό Σταθμό Πεντέλης και στον 1ο Παιδικό Σταθμό Μελισσίων.

Το πρόγραμμα πραγματοποιήθηκε σε παιδιά πιο μικρής ηλικίας, καθώς θεωρείται ότι η εκπαίδευση και κυρίως η βιωματική, ξεκινά στις μικρές ηλικίες!

Σκοπός του προγράμματος είναι η ενημέρωση, αλλά και κυρίως η ευαισθητοποίηση των μικρών

παιδιών, σχετικά με τη σημαντικότητα και τη σπουδαιότητα της προστασίας και της φροντίδας του περιβάλλοντος, προκειμένου τα νέα παιδιά να κατανοήσουν και να αγαπήσουν τη φύση.

Τα παιδιά του 1ου  Βρεφονηπιακού Σταθμού Πεντέλης και του 1ου Παιδικού Σταθμού Μελισσίων, αφού πήραν μια όμορφη χρωματιστή ζαρντινιέρα, φύτεψαν οπωροκηπευτικά φυτά (ντομάτες, πιπεριές, αγγούρια, κολοκυθάκια, μελιτζάνες κ.ά.). Προκειμένου τα μικρά αυτά παιδιά να συνεχίσουν τη βιωματική αυτή δράση στο σπίτι τους, πήραν το μποστανάκι που δημιούργησαν μαζί τους, μαθαίνοντας πώς να το φροντίζουν μόνοι τους και να το δουν να μεγαλώνει και να αποδίδει καρπούς.

Ο πρόεδρος του ΣΠΑΠ, αντιδήμαρχος Πεντέλης, αντιπρόεδρος του Εποπτικού Συμβουλίου και της Επιτροπής Πολιτικής Προστασίας της ΚΕΔΕ Βλάσσης Σιώμος δήλωσε:

«Είμαι ιδιαίτερα χαρούμενος βλέποντας τη μεγάλη απήχηση των βιωματικών αυτών δράσεων που έχουμε πραγματοποιήσει φέτος σε πάρα πολλά σχολεία, το ενδιαφέρον που δείχνουν που εκπαιδευτικοί για να πραγματοποιήσουμε στα σχολεία τους τη συγκεκριμένη δράση αλλά και τη χαρά και τον ενθουσιασμό των μικρών παιδιών που αγκαλιάζουν και συμμετέχουν με αγάπη τις δράσεις αυτές.

Στις συγκεκριμένες δράσεις, δώσαμε περισσότερο έμφαση στη βιωματική εκπαίδευση και όχι τόσο στην ενημέρωση, καθώς όπως είναι γνωστό τα μικρά παιδιά μαθαίνουν πολύ περισσότερα από αυτά που βλέπουν και βιώνουν παρά από αυτά που ακούν.

Τα τεράστια χαμόγελα, οι αγκαλιές και η χαρά που πήραμε σήμερα από τα μικρά αυτά παιδιά μάς δίνει τη δύναμη για να συνεχίσουμε τις βιωματικές δράσεις, προκειμένου να ευαισθητοποιήσουμε αλλά κυρίως να δώσουμε στιγμές ξεγνοιασιάς και χαράς στα μικρά μας παιδιά.

Θα ήθελα να ευχαριστήσω από καρδιάς τους εκπαιδευτικούς και τους μαθητές του 1ου Βρεφονηπιακού Σταθμού Πεντέλης και του 1ου Παιδικού Σταθμού Μελισσίων, για την συμμετοχή τους, καθώς και για τον ενθουσιασμό με τον οποίο αγκάλιασαν τη δράση αυτή.

Όλοι μας εργαζόμενοι, εθελοντές και διοίκηση του ΣΠΑΠ, θα συνεχίσουμε ακόμη πιο δυνατοί να πραγματοποιούμε ανάλογες δράσεις στα σχολεία προκειμένου να βάλουμε το δικό μας λιθαράκι στην περιβαλλοντική εκπαίδευση και την περιβαλλοντική ευαισθητοποίηση της νέας γενιάς».

The post Ο ΣΠΑΠ συνέχισε τις δράσεις περιβαλλοντικής εκπαίδευσης στον 1ο Βρεφονηπιακό Σταθμό Πεντέλης και στον 1ο Παιδικό Σταθμό Μελισσίων appeared first on Ενυπόγραφα.

Keywords
Τυχαία Θέματα