Ο ΣΠΑΠ και στη μάχη των πυρκαγιών στη Φυλή

Άμεση και αποτελεσματική ήταν η επέμβαση κλιμακίων εργαζομένων και εθελοντών του Συνδέσμου Δήμων για την Προστασία και Ανάπλαση του Πεντελικού (ΣΠΑΠ) με επικεφαλής τον πρόεδρο του ΣΠΑΠ, αντιδήμαρχο Πεντέλης, αντιπρόεδρο της Επιτροπής Πολιτικής Προστασίας και του Εποπτικού Συμβουλίου της ΚΕΔΕ Βλάσση Σιώμο στην καταστροφική πυρκαγιά που ξέσπασε την περιοχή κοντά στην Ιερά Μονή Κλειστών του Δήμου Φυλής την Τρίτη 22 Αυγούστου 2023.

Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση, στην πυρκαγιά έσπευσαν άμεσα δυνάμεις επίγειων

και εναέριων μέσων του Πυροσβεστικού Σώματος (164 πυροσβέστες με 3 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων και 62 πυροσβεστικά οχήματα με εθελοντές, εργαζομένους του ΣΠΑΠ και των γειτονικών δήμων και άλλων δήμων της χώρας (π.χ. Καλαβρύτων, Πάτρας), πάρα πολλές υδροφόρες και μηχανήματα της Περιφέρειας Αττικής, ενώ από αέρος επιχείρησαν περιοδικά 9 αεροσκάφη και 10 ελικόπτερα.

Οι εργαζόμενοι και οι εθελοντές του ΣΠΑΠ έδωσαν πραγματική μάχη με την πύρινη λαίλαπα και κατάφεραν, μετά από πολύωρες προσπάθειες, να γλιτώσουν σπίτια και μεγάλη έκταση δάσους από ολοκληρωτική καταστροφή.

Ο Βλάσσης Σιώμος δήλωσε μεταξύ άλλων: «Η κατάσταση που αντιμετωπίζουμε είναι εξαιρετικά επικίνδυνη. Αντιμετωπίζουμε ένα ακραίο καιρικό φαινόμενο τις τελευταίες ημέρες με πολύ δυνατούς ανέμους, που δυστυχώς βλέπουμε τις συνέπειές του. Όλες μας οι δυνάμεις δίνουν τον καλύτερο τους εαυτό με αυταπάρνηση, με πραγματική αυτοθυσία στο μέτωπο της πυρκαγιάς.

Όμως, επειδή το φαινόμενο θα συνεχιστεί και τις προσεχείς ημέρες, απευθύνουμε παράκληση σε όλους:

Να αποφύγουμε τις επόμενες ημέρες οποιαδήποτε δραστηριότητα και οποιαδήποτε ενέργεια μπορεί να προκαλέσει εκδήλωση πυρκαγιάς και καλούμε τους πολίτες να βρίσκονται σε επαγρύπνηση!Σε οτιδήποτε πέσει στην αντίληψή μας ειδοποιούμε άμεσα το 199 ή το 112!

Θα ήθελα δημοσίως να εκφράσω τα θερμότατα συγχαρητήρια μου, τις ειλικρινείς ευχαριστίες μου και την ικανοποίησή μου στους εργαζομένους και τους εθελοντές του ΣΠΑΠ, γιατί έδωσαν και εξακολουθούν να δίνουν τον καλύτερό τους εαυτό και δείχνουν πρωτοφανή αυτοθυσία, στην πραγματική μάχη με την πύρινη λαίλαπα και καταφέρνουν μετά από πολύωρες προσπάθειες ξεπερνώντας κάθε δυσκολία, να γλιτώνουν δεκάδες σπιτιών και μεγάλη έκταση δάσους από ολοκληρωτική καταστροφή.

Φυσικά θέλω να εκφράσω τις ευχαριστίες μου σε όλα ανεξαιρέτως τα στελέχη του Πυροσβεστικού Σώματος, εναερίων και επίγειων μέσων, για τον μεγάλο αγώνα που δίνουν για να μη χαθούν ανθρώπινες ζωές, περιουσίες πολιτών και τεράστια έκταση δάσους.

Τέλος, θέλω να συγχαρώ ιδιαίτερα τους εθελοντές και τους εργαζομένους των δήμων και των εθελοντικών ομάδων, που με πρωτοφανή αυταπάρνηση συνεχίζουν να συνδράμουν αποτελεσματικά το Πυροσβεστικό Σώμα».

The post Ο ΣΠΑΠ και στη μάχη των πυρκαγιών στη Φυλή appeared first on Ενυπόγραφα.

Keywords
Τυχαία Θέματα
ΣΠΑΠ, Φυλή,spap, fyli