Ο ΣΕΠΕ «Γ. Σεφέρης» καταγγέλλει τον δ/ντή Εκπ/σης Β’ Αθήνας για αντιδημοκρατικές πρακτικές

Τη Δευτέρα 17/5 το μεσημέρι ο Σύλλογός Εκπαιδευτικών Π.Ε. (ΣΕΠΕ) «Γ. Σεφέρης» είχε καλέσει μαζί με τους όμορους Συλλόγους της Β’ Αθήνας εκπαιδευτικούς και γονείς να συμμετέχουν μαζικά στην παράσταση διαμαρτυρίας στα γραφεία της δ/νσης Π.Ε. Β’ Αθήνας για την αυθαίρετη απόφαση του ΥΠΑΙΘ να ορίσει συγκεκριμένα σχολεία της Β’ Αθήνας

ως πειραματικά, όπως αναφέρει το Δ.Σ. του Συλλόγου.

Στη συνέχεια της σχετικής ανακοίνωσης, η διοίκηση του ΣΕΠΕ «Γ. Σεφέρης» σημειώνει:

Ο ορισμός των 3ου Δημ. Σχ. Ν. Ιωνίας και 1ου Δημ. Σχ. Χαλανδρίου να υπενθυμίσουμε έγινε χωρίς τη θέληση και την απόφαση των Συλλόγων Διδασκόντων, χωρίς ενημέρωση γονέων και εκπαιδευτικών, αλλά με προκλητικές πρακτικές, τύπου «εντέλλεσθε» από τον διευθυντή Εκπαίδευσης Β’ Αθήνας.

Αντιπροσωπεία του Δ.Σ. του Συλλόγου μας ζήτησε από την αναπληρώτρια διευθύντρια να συναντηθούμε με τον διευθυντή Εκπαίδευσης στην είσοδο του κτηρίου, όπου ο χώρος ήταν μεγάλος και εξωτερικός εκείνος όμως επέμενε να πραγματοποιήσει συναντήσεις ξεχωριστές, μία με τους δύο προέδρους και μία με έναν εκπρόσωπο από τους Συλλόγους Διδασκόντων!  Εκπαιδευτικοί και γονείς αποφασίσαμε να πάμε στο γραφείο του διευθυντή.

Στη συνάντηση απαιτήσαμε να αποσυρθεί η απόφαση, καθώς θα προκύψουν σοβαρές ανατροπές στο επίπεδο εγγραφών και φοίτησης των μαθητών, στις εργασιακές σχέσεις των εκπαιδευτικών, καθώς και στον διαχωρισμό των μαθητών σε άριστους και «κακούς».

Σε μια στιγμή έντασης και διαπληκτισμών, όταν γονείς και εκπαιδευτικοί διαμαρτύρονταν για την αυθαίρετη απόφαση και την έλλειψη ενημέρωσης από την πλευρά της δ/νσης προς τους Συλλόγους Διδασκόντων και Γονέων, ο διευθυντής αποχώρησε από το κτήριο, καλώντας μάλιστα την αστυνομία, φτάνοντας στο σημείο να μας καταγγείλει για πρόκληση φθορών (σπάσιμο τζαμαρίας)! Λίγο αργότερα έκπληκτοι οι αστυνομικοί αναζητούσαν και τις φθορές και τον καταγγέλλοντα.

Καταδικάζουμε τη συγκεκριμένη ενέργεια του δ/ντή Εκπ/σης να αντιμετωπίσει με τακτικές που θυμίζουν άλλες εποχές, εκπροσώπους γονέων και εκπαιδευτικών οι οποίοι με αποφάσεις συνδικαλιστικών τους φορέων έχουν καταγγείλει την αντιεκπαιδευτική πολιτική του ΥΠΑΙΘ, απορρίπτοντας την κουλτούρα της «αριστείας», της αξιολόγησης, της κατηγοριοποίησης σχολείων, της ελαστικοποίησης των εργασιακών σχέσεων.

Καλούμε:

Τη ΔΟΕ να  πάρει θέση, να στηρίξει τις κινητοποιήσεις μας για την απόσυρση της υπουργικής απόφασης.Γονείς και συλλόγους διδασκόντων στα σχολεία να συντονίσουν την αντίθεσή τους και τη δράση τους.

Ο Σύλλογός μας «Γ. Σεφέρης»  μαζί με τους εκπαιδευτικούς των σχολείων και τους γονείς θα συνεχίσουμε να απαιτούμε την απόσυρση της υπουργικής απόφασης, θα δυναμώσουμε τις αγωνιστικές μας κινητοποιήσεις για πραγματική στήριξη του δημόσιου σχολείου, της ολόπλευρης μόρφωσης και της σύγχρονης δωρεάν παιδείας για όλους τους μαθητές.

The post Ο ΣΕΠΕ «Γ. Σεφέρης» καταγγέλλει τον δ/ντή Εκπ/σης Β’ Αθήνας για αντιδημοκρατικές πρακτικές appeared first on Ενυπόγραφα.

Keywords
Τυχαία Θέματα