Ο Δήμος Βριλησσίων ιδρυτικό μέλος στην Κοινότητα Ανανεώσιμης Ενέργειας του ΣΒΑΠ

Εγκρίθηκε από το Δημοτικό Συμβούλιο, στη συνεδρίαση της 26ης Ιουλίου 2023, η συμμετοχή του Δήμου Βριλησσίων ως ιδρυτικού μέλους στην Κοινότητα Ανανεώσιμης Ενέργειας για τη χρήση του νέου εργαλείου ενεργειακής αυτονομίας και ασφάλειας των τοπικών κοινωνιών -της ονομαζόμενης Κοινότητας Ανανεώσιμης Ενέργειας (ΚΑΕ).

Με την απόφαση αυτή, που εντάσσεται σε ένα ευρύ πλάνο δράσεων του Δήμου Βριλησσίων για την ενεργειακή βιωσιμότητα,

η ενεργειακή μετάβαση της πόλης προχωρά σταθερά μπροστά, υποστηρίζει η δημοτική αρχή. Αυτό συμβαίνει μέσω της υλοποίησης του νέου συνεταιριστικού μοντέλου, που αξιοποιεί τον εικονικό συμψηφισμό παραγωγής και κατανάλωσης ενέργειας για 20 έτη, επιτυγχάνοντας οικονομίες κλίμακας.

«Στόχοι των ΚΑΕ, τη σύσταση των οποίων στηρίζουμε μέσω της ενεργής συμμετοχής μας στη Δ.Σ. και την Εκτελεστική Επιτροπή του Συνδέσμου για τη Βιώσιμη Ανάπτυξη των Πόλεων (ΣΒΑΠ), είναι η προώθηση της κοινωνικής οικονομίας και της καινοτομίας στον ενεργειακό τομέα, η αντιμετώπιση της ενεργειακής ένδειας και η προώθηση της ενεργειακής βιωσιμότητας» τονίζει ο Δήμος.

«Εξελισσόμαστε διαρκώς και πρωτοπορούμε, εφαρμόζοντας στην πράξη τις αρχές της βιώσιμης ανάπτυξης. Και θα συνεχίσουμε» σχολίασε από την πλευρά του ο δήμαρχος Βριλησσίων Κωνσταντίνος Βαφειάδης

The post Ο Δήμος Βριλησσίων ιδρυτικό μέλος στην Κοινότητα Ανανεώσιμης Ενέργειας του ΣΒΑΠ appeared first on Ενυπόγραφα.

Keywords
Τυχαία Θέματα