Ο Δήμος Μυτιλήνης κλείνει τα… σύνορα με τη Δυτική Λέσβο!

Απίστευτο και όμως αληθινό. Ο Δήμος Μυτιλήνης κλείνει τα σύνορά του με τη Δυτική Λέσβο

Έξω από κάθε λογική κινείται η απόφαση που πάρθηκε έπειτα από σύσκεψη που διεξήχθη στη Λέσβο παρουσία του pεριφερειάρχη Βορείου Αιγαίου, Κώστα Μουτζούρη, αλλά και του βουλευτή της Ν.Δ. Χαράλαμπου Αθανασίου. 

Στη σύσκεψη που πήραν μέρος και ο δήμαρχος Μυτιλήνης, Στρατής Κύτελης και ο πρόεδρος της κοινότητας της Μόριας, Γιάννης Μαστρογιάννης, αποφασίστηκε ότι ο Δήμος Μυτιλήνης

κλείνει τα «σύνορά» του με τον Δήμο Δυτικής Λέσβου, ώστε να μην φτάνουν στη Μόρια όσοι από τους πρόσφυγες καταφέρνουν να αποβιβαστούν στη Δυτική Λέσβο.

Πηγή:lesvosnews.net /reader.gr

Εν τω μεταξύ, ομάδα πολιτών από την περιοχή της Θερμής έχει αποκλείσει από το απόγευμα της Κυριακής το λιμάνι, μην επιτρέποντας την αποβίβαση προσφύγων που οδηγήθηκαν από σκάφος του Λιμενικού Σώματος εκεί.

Ειδικότερα, εικόνες ντροπής καταγράφηκαν στο λιμάνι Θερμής της Λέσβου το μεσημέρι της Κυριακής. Βάρκα στην οποία επιβαίνουν περίπου 50 άτομα, μεταξύ των οποίων πολλά παιδιά, έφτασε στο λιμάνι, με την ομάδα των συγκεντρωμένων κατοίκων, με ιαχές και χυδαίες ύβρεις, να προσπαθεί να τους σπρώξει πίσω στα βαθιά. 

Οι συγκεντρωμένοι προπηλάκισαν την επικεφαλής του γραφείου Λέσβου της Ύπατης Αρμοστείας του ΟΗΕ για τους πρόσφυγες. Ακόμα επίθεση που δεν έμεινε σε λεκτικό επίπεδο δέχτηκαν φωτογράφοι και δημοσιογράφοι διεθών Μέσων, καθώς όπως φαίνεται οι «εξοργισμένοι» κάτοικοι δεν ήθελαν να καταγραφεί η δραστηριότητά τους. 

Ακόμα προπηλακίστηκαν δημοτικοί σύμβουλοι της Λαϊκής Συσπείρωσης (ΚΚΕ) που προσπάθησαν να παρέμβουν ώστε οι πρόσφυγες να βγουν ασφαλείς από τη βάρκα. Καθ’ όλη τη διάρκεια των θλιβερών επεισοδίων, το Λιμενικό ήταν εξαφανισμένο.

Πηγή: reader.gr

The post Ο Δήμος Μυτιλήνης κλείνει τα… σύνορα με τη Δυτική Λέσβο! appeared first on Ενυπόγραφα.

Keywords
Τυχαία Θέματα