Ο Δήμος Μεταμόρφωσης τίμησε τον σκηνοθέτη Κώστα Φέρρη

Στο πλαίσιο της Κινηματογραφικής Λέσχης που λειτουργεί ο Δήμος Μεταμόρφωσης προβλήθηκε το Σάββατο 24 Νοεμβρίου 2018, στην αίθουσα του Συνεδριακού Κέντρου, η υπέροχη ταινία του Κώστα Φέρρη «Ρεμπέτικο».

Η προβολή της ταινίας απετέλεσε αφορμή και ευκαιρία για να τιμηθεί από την πόλη ο σπουδαίος δημιουργός και άνθρωπος Κώστας Φέρρης, που με την παρουσία και το σεμνό του λόγο, ανταπέδωσε την τιμή στην πόλη.

Πριν από την προβολή προλόγισε συνοπτικά την ταινία η σκηνοθέτις και δραματολόγος δρ. Ευγενία Αρσένη και αναφέρθηκε στην πολυσχιδή προσωπικότητα

του Κώστα Φέρρη.

Στη συνέχεια ο δήμαρχος Μιλτιάδης Καρπέτας καλωσόρισε και ευχαρίστησε τoν Κώστα Φέρρη για την παρουσία του, διατύπωσε την προσωπική του εκτίμηση ότι το «Ρεμπέτικο» είναι κορυφαία ελληνική κινηματογραφική δημιουργία, στην οποία συνδυάζονται, με εκπληκτικό τρόπο, η αριστοτεχνική σκηνοθεσία, η θαυμάσια μουσική του Στ. Ξαρχάκου, οι απίστευτα εύστοχοι στίχοι του Ν. Γκάτσου, οι εξαιρετικές ερμηνείες και η διεισδυτική καλλιτεχνική ματιά του σκηνοθέτη, σ΄ ένα εξελισσόμενο κοινωνικοπολιτικό τοπίο, μιας καταιγιστικής ιστορικής περιόδου, που ξεκινάει από τη Μικρασιατική καταστροφή και φτάνει στη δεκαετία του ΄50. Αφορμή και πρόσχημα για την υψηλής αισθητικής και μεστή νοημάτων ιστορικό-κοινωνική περιήγηση, με την πολύπλευρη ματιά του καλλιτέχνη, η ζωή και η διαδρομή της Μαρίκας Νίνου, χωρίς βιογραφικές επιδιώξεις.

Ακολούθησε τιμητική απονομή στον σκηνοθέτη κομψού αναμνηστικού αγαλματιδίου κινηματογραφικής μηχανής, με την αφιέρωση:
«Στον εξαίρετο Κώστα Φέρρη, που χάρισε στον Νεοελληνικό πολιτισμό μια υπέροχη στιγμή: Το «Ρεμπέτικο».

Ο Κώστας Φέρρης, αφού ευχαρίστησε για την τιμή, αναφέρθηκε στην ταινία του μ΄ έναν λόγο μεστό, σεμνό και χαμηλότονο που ανέδειξε το προσωπικό και καλλιτεχνικό του ήθος.

Το κοινό διέκρινε αυτό το ήθος και μαζί με τον ενθουσιασμό του για την ταινία, έσπευσε να εκδηλώσει τα καλύτερα αισθήματά του προς τον καλλιτέχνη.

The post Ο Δήμος Μεταμόρφωσης τίμησε τον σκηνοθέτη Κώστα Φέρρη appeared first on Ενυπόγραφα.

Keywords
Τυχαία Θέματα