Ο απολογισμός της κινητοποίησης στη Νέα Ιωνία κατά της ακρίβειας

Τα σωματεία, οι σύλλογοι και οι μαζικοί φορείς της Ν. Ιωνίας που διοργάνωσαν τη συγκέντρωση ενάντια στην ακρίβεια στις 12 Απριλίου στην πλατεία Σημηριώτη χαιρετίζουν «τις εκατοντάδες του Ιωνιώτικου λαού που ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα των σωματείων, των συνταξιούχων, των συλλόγων γυναικών, των γονέων και των εκπαιδευτικών καθώς και άλλων μαζικών φορέων και έδωσαν το παρών στη μεγάλη κινητοποίηση ενάντια στην ακρίβεια και στην πορεία που ακολούθησε στους δρόμους της Νέας Ιωνίας».

Επίσης, όπως αναφέρουν, καταγγέλλουν «τη στάση της δημοτικής αρχής που, έκτος από συμπάθεια, δεν δεσμεύτηκε σε

τίποτα ως προς την ικανοποίηση των αιτημάτων για την προστασία των δημοτών της Νέας Ιωνίας από την ακρίβεια».

Ειδικότερα, οι παραπάνω φορείς αναφέρουν:

«Συγκεκριμένα στη συνάντηση που πραγματοποιήθηκε μεταξύ εκπροσώπων των μαζικών φορέων με τη δήμαρχο Νέας Ιωνίας κ. Δέσποινα Θωμαΐδου την ημέρα της κινητοποίησης, κατατέθηκαν μια σειρά προτάσεις που μπορούν πραγματικά να δώσουν ανάσα στον λαό της Νέας Ιωνίας:

Μείωση των δημοτικών τελών κατά 30%.Κατάργηση των τροφείων στους παιδικούς σταθμούς.Δημιουργία νέων παιδικών σταθμών σε περιοχές όπως η Καλογρέζα και η Αλσούπολη που δεν υπάρχουν με αποτέλεσμα οι γονείς να καταφεύγουν στους ιδιωτικούς.Έκτακτη επιχορήγηση προς τις σχολικές επιτροπές.Ο Δήμος να πάρει την ευθύνη να μη μείνει κανένα σπίτι στη Νέα Ιωνία χωρίς ρεύμα λόγω της κατάσταση που επικρατεί.

Για όλα αυτά η δημοτική αρχή δεν δεσμεύτηκε πουθενά.

‘Όμως η δυναμική που αναπτύσσουν οι αγώνες μας μπορούν να δώσουν διέξοδο στα οξυμένα προβλήματα που αντιμετωπίζουμε, να επιβάλλουν λύσεις για την πολύ δύσκολη κατάσταση που βιώνουμε λόγω της ακρίβειας.

Καλούμε όλους του φορείς να συζητήσουν τα συμπεράσματα από την κινητοποίηση στα διοικητικά τους συμβούλια, με τα μέλη τους και στην συνέχεια να ενημερώσουν τον Ιωνιώτικο λαό.

Ειδικά αυτές τις μέρες καλούμε τους μαζικούς φορείς να οργανώσουν την αλληλεγγύη ώστε καμία λαϊκή οικογένεια να μη μείνει με αδειανό το πασχαλινό τραπέζι.

Καλούμε όλους τους δημότες να απευθύνονται άμεσα στους μαζικούς φορείς για ζητήματα διακοπής ρεύματος, νερού κ.α., ώστε να υπάρχει άμεση παρέμβαση.

Προετοιμάζουμε τον εορτασμό της εργατικής Πρωτομαγιάς και συμμετέχουμε μαζικά στις μεγάλες συγκεντρώσεις των σωματείων».

The post Ο απολογισμός της κινητοποίησης στη Νέα Ιωνία κατά της ακρίβειας appeared first on Ενυπόγραφα.

Keywords
Τυχαία Θέματα