Να μπει τέλος στην ομηρία των συμβασιούχων του Δήμου Αμαρουσίου ζητά η Λαϊκή Συσπείρωση

Να φέρει άμεσα το ζήτημα των συμβασιούχων εργαζομένων προς συζήτηση ως θέμα ημερήσιας διάταξης στην επόμενη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου καλεί τη διοίκηση του Δήμου Αμαρουσίου η δημοτική παράταξη Λαϊκή Συσπείρωση.

«Χιλιάδες  συμβασιούχοι εργαζόμενοι στους Δήμους σε ολόκληρη τη χώρα  παραμένουν όμηροι των πολιτικών των κυβερνήσεων και των δημοτικών

αρχών. Βρίσκονται εγκλωβισμένοι ανάμεσα στην άθλια τροπολογία Βορίδη, που τους υποχρεώνει να τρέχουν στα δικαστήρια για να λύσουν τις εργασιακές τους διαφορές και στις δημοτικές αρχές, που ασκούν εφέσεις στις πρωτόδικες αποφάσεις για τη μετατροπή των συμβάσεών τους από ορισμένου χρόνου σε αορίστου. Όσοι δεν έχουν ήδη απολυθεί, συνεχίζουν να δουλεύουν με το άγχος και την ανασφάλεια της επόμενης μέρας» σημειώνει η παράταξη στην ανακοίνωσή της και προσθέτει:

«Ομοίως και η δημοτική αρχή του κ. Αμπατζόγλου σπεύδει να υλοποιήσει στο ακέραιο την πολιτική της κυβέρνησης, προχωρώντας σε έφεση ενάντια σε πρωτόδικη απόφαση που δικαιώνει συμβασιούχους εργαζόμενους, μετατρέποντας τις συμβάσεις τους από ορισμένου χρόνου σε αορίστου. Ξέχασαν πολύ γρήγορα τις προεκλογικές υποσχέσεις τους και επιβεβαιώνουν, με την απαράδεκτη στάση τους, την ξεκάθαρη στόχευσή τους να οδηγήσουν σε περαιτέρω απαξίωση τις υπηρεσίες του Δήμου, ώστε σαν ώριμο φρούτο να τις εκχωρήσουν κομμάτι – κομμάτι στα επιχειρηματικά συμφέροντα».

Και η ανακοίνωση της παράταξη συνεχίζει: 

«Η Λαϊκή Συσπείρωση καταγγέλλει και καταδικάζει την πολιτική της κυβέρνησης της Ν.Δ. αλλά και των ΣΥΡΙΖΑ, ΠΑΣΟΚ, που επέβαλαν και διατήρησαν μέχρι σήμερα τον θεσμό των συμβασιούχων, για να κρατάνε σε ομηρία χιλιάδες εργαζόμενους. Οι πολιτικές, που από κοινού σχεδιάζουν και υλοποιούν, έχουν οδηγήσει στη διεύρυνση των ελαστικών σχέσεων εργασίας, στο χτύπημα της μόνιμης και σταθερής εργασίας, στις τεράστιες ελλείψεις σε προσωπικό σε όλες τις ειδικότητες, στη λειτουργία των Δήμων με ιδιωτικοοικονομικά κριτήρια, στις κάθε είδους και μορφής ιδιωτικοποιήσεις.

Ο αγώνας των συμβασιούχων για μόνιμη και σταθερή δουλειά δεν αποτελεί μόνο δικό τους ζήτημα. Μας αφορά όλους τους εργαζόμενους, αποτελεί όπλο στον αγώνα μας για την υπεράσπιση των εργασιακών μας σχέσεων και των συνθηκών της δουλειάς μας ενάντια σε αυτούς που τσακίζουν τα δικαιώματα και τις ζωές μας».

Η Λαϊκή Συσπείρωση Αμαρουσίου απαιτεί την άμεση ανάκληση της έφεσης «που σέρνει στα δικαστήρια τους εργαζόμενους για να χάσουν τη δουλειά τους» και δηλώνει ότι θα σταθεί δίπλα τους «στον δίκαιο αγώνα τους για μόνιμη και σταθερή δουλειά με δικαιώματα».

Παράλληλα, σημειώνει ότι στηρίζει τη διεκδίκησή τους για:

Κατάργηση όλων των μορφών ελαστικής εργασίας. Μονιμοποίηση όλων των συμβασιούχων χωρίς όρους και προϋποθέσεις.Προσλήψεις μόνιμου προσωπικού για το σύνολο των υπηρεσιών.Να φύγουν οι εργολάβοι και οι μεγάλοι επιχειρηματικοί όμιλοι από το σύνολο των υπηρεσιών του Δήμου.Κατάργηση του νόμου Βορίδη για εξάντληση των ένδικων μέσων σε εργατικές διαφορές. Να αποσύρει τώρα η δημοτική αρχή τις εφέσεις που έχει ασκήσει  στις θετικές πρωτόδικες αποφάσεις.

The post Να μπει τέλος στην ομηρία των συμβασιούχων του Δήμου Αμαρουσίου ζητά η Λαϊκή Συσπείρωση appeared first on Ενυπόγραφα.

Keywords
Τυχαία Θέματα
Δήμου Αμαρουσίου, Λαϊκή Συσπείρωση,dimou amarousiou, laiki syspeirosi