Μεταμόρφωση Πράσινη Πόλη: Κανένα ΣΒΑΚ, εάν δεν ακουστούν οι διαφωνίες που έχουν κατατεθεί

Την ώρα που έχει λήξει (23/10) η χρονική προθεσμία που έθεσε η δημοτική αρχή για την κατάθεση προτάσεων εκ μέρους των δημοτικών παρατάξεων για το Σχέδιο Βιώσιμης Αστικής Κινητικότητας (ΣΒΑΚ), ο συνδυασμός Μεταμόρφωση Πράσινη Πόλη διατυπώνει τη διαφωνία του για τον τρόπο που γίνεται ο χειρισμός του όλου θέματος.

Ειδικότερα, σε ανακοίνωση που εξέδωσε η παράταξη αναφέρει:

Σύμφωνα με τον νόμο, το ΣΒΑΚ είναι μια υλοποίηση ενός σχεδίου του εκάστοτε Δήμου που με απλά λόγια προσπαθεί να απλοποιήσει τη ζωή των πολιτών, με παρεμβάσεις στο οδικό δίκτυο και στις συγκοινωνίες

και να χαράξει μια γραμμή ώστε να επιβαρύνεται λιγότερο το περιβάλλον και η πόλη από ρύπους οχημάτων και καυσαερίων και να διαμορφώσει δρόμους για οικολογικά μέσα όπως είναι το ποδήλατο.

Η δημοτική αρχή δίνει με , διαγωνισμό σε εταιρεία εξειδικευμένη, η οποία πληρώνεται αδρά και αφού κάνει τους απαραίτητους ελέγχους και μετρήσεις, παραδίδει ένα ολοκληρωμένο σχέδιο στον Δήμο, ο οποίος φέρνει την πρόταση σε δημόσια διαβούλευση και ζητάει από τους συλλόγους να δηλώσουν πού συμφωνούν ή διαφωνούν και να καταθέσουν τις δικές τους προτάσεις.

Αφού συζητηθούν όλες οι διαφωνίες και συμφωνίες και ακουστούν οι προτάσεις των συλλόγων, των επαγγελματιών και των πολιτών, δίνονται στην εταιρεία όλες οι προτάσεις και οι διαφωνίες ώστε να ελεγχθούν και αν γίνονται, να διαμορφωθεί ξανά το ΣΒΑΚ και να έρθει πάλι σε δημόσια διαβούλευση.

Καμμία δημοτική αρχή δεν πρέπει να αποφασίζει χωρίς να ακούσει τους άμεσα ενδιαφερόμενους, που γνωρίζουν καλύτερα τη γειτονιά τους και την πόλη, όπου αυτοί είναι οι πολίτες, οι επαγγελματίες και οι σύλλογοι.

Είμαστε ενάντια σε οποιαδήποτε απόφαση της δημοτικής αρχής να ψηφιστεί το ΣΒΑΚ, εάν δεν ακουστούν όλες οι διαφωνίες και προτάσεις που έχουν κατατεθεί.

The post Μεταμόρφωση Πράσινη Πόλη: Κανένα ΣΒΑΚ, εάν δεν ακουστούν οι διαφωνίες που έχουν κατατεθεί appeared first on Ενυπόγραφα.

Keywords
Τυχαία Θέματα