Μεγάλη επιχείρηση στο κέντρο της Αθήνας πραγματοποίησαν ΕΛ.ΑΣ. και Περιφέρεια Αττικής

Η Ελληνική Αστυνομία, άμεσα ανταποκρινόμενη στην έκκληση της Περιφέρειας Αττικής για πιο στενή συνεργασία, οργάνωσε, με τον αντιπεριφερειάρχη Κεντρικού Τομέα Αθηνών, Γιώργο Δημόπουλο και τις αρμόδιες διευθύνσεις της Περιφέρειας, επιχείρηση ελέγχων αγορανομικής και υγειονομικής φύσης, τόσο για το αν τηρούνται τα μέτρα έναντι της Covid-19, όσο και για το αν τηρούνται οι υγειονομικές και αγορανομικές διατάξεις που αφορούν στην εν γένη λειτουργία των καταστημάτων.

Η επιχείρηση έγινε στην λεωφόρο Αχαρνών από μεικτά κλιμάκια

της ΕΛ.ΑΣ., της διεύθυνσης Ανάπτυξης, Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής και Υγειονομικού, διενήργησαν συντονισμένη επιχείρηση παρουσία και του κ. Δημόπουλου, ο οποίος ζήτησε από όλους αυστηρούς ελέγχους και πιστή εφαρμογή των όσων προβλέπονται σε ποινές και πρόστιμα.

Μέσα σε τρεις ώρες ελέγχθηκαν περίπου 30 καταστήματα, επιβλήθηκαν πρόστιμα για μη τήρηση των μέτρων για την Covid 19, για παράβαση του νόμου περί καπνίσματος, για διάφορες υγειονομικές και αγορανομικές παραβάσεις, ενώ σφραγίστηκε ένα κουρείο γιατί δεν είχε εφαρμόσει σε κανένα επίπεδο τα μέτρα προστασίας των πελατών του από την πανδημία και κατασχέθηκαν ποσότητες ακατάλληλων κρεάτων από κρεοπωλείο της περιοχής, που ήταν άκρως επικίνδυνα για τη δημόσια υγεία.

Επίσης τα κλιμάκια της ΕΛ.ΑΣ. προχώρησαν σε προσαγωγές ατόμων που δεν κατείχαν τα νόμιμα έγγραφά τους.

Όπως δήλωσε ο αντιπεριφερειάρχης Γ. Δημόπουλος «έχουμε δεσμευτεί πως αυτό το χάος ανομίας θα τελειώσει εδώ και τώρα και σε αυτήν την κατεύθυνση κινούμαστε με εντατικούς ρυθμούς. Θα γίνουν όλα όσα πρέπει διοικητικά, αλλά και μέσω της δικαιοσύνης προκειμένου να ξεκαθαρίσει η κατάσταση στον Άγιο Παντελεήμονα και να επιστρέψει η νομιμότητα, η τάξη και η ασφάλεια των κατοίκων της περιοχής». 

Μάλιστα όπως ξεκαθάρισε ο κ. Δημόπουλος, οι έλεγχοι θα συνεχιστούν και θα εντατικοποιηθούν ακόμη περισσότερο, διαβεβαιώνοντας ότι η Περιφέρεια θα στέκεται πάντα δίπλα στους κατοίκους της Αττικής και στα προβλήματα τους, δίνοντας άμεσα λύσεις.

Τέλος, ευχαρίστησε την Ελληνική Αστυνομία για την άμεση ανταπόκρισή της και τα υπηρεσιακά στελέχη για τις «εντατικές προσπάθειές τους» και ζήτησε από τους καταναλωτές να απευθύνονται στις αρμόδιες ελεγκτικές αρχές της Περιφέρειας, προκειμένου αυτές να επεμβαίνουν άμεσα σε περίπτωση που διαπιστώνουν διάθεση υποβαθμισμένων, ακατάλληλων, αλλοιωμένων ή με παραπλανητικές ενδείξεις τροφίμων, αλλά και παραβίαση των υγειονομικών μέτρων για την προστασία τους, εν μέσω της πανδημίας.

The post Μεγάλη επιχείρηση στο κέντρο της Αθήνας πραγματοποίησαν ΕΛ.ΑΣ. και Περιφέρεια Αττικής appeared first on Ενυπόγραφα.

Keywords
Τυχαία Θέματα