Μέχρι και την Τετάρτη 6/9 η ηλεκτρονική υποβολή αιτήσεων στο Δημόσιο ΙΕΚ Αμαρουσίου

Συνεχίζεται μέχρι και την Τετάρτη 6 Σεπτεμβρίου 2023 η ηλεκτρονική υποβολή αιτήσεων επιλογής καταρτιζόμενων στο Δημόσιο Ινστιτούτο Επαγγελματικής Κατάρτισης του Αμαρουσίου (Δημόσιο ΙΕΚ Αμαρουσίου) αρμοδιότητας υπουργείου Παιδείας, Θρησκευμάτων και Αθλητισμού για το έτος κατάρτισης 2023-2024.

Το Δημόσιο ΙΕΚ Αμαρουσίου του ΥΠΑΙΘΑ προσφέρει ποιοτική δωρεάν επαγγελματική κατάρτιση με αμειβόμενη πρακτική

άσκηση και δυνατότητα στεγαστικού επιδόματος σε σύγχρονες ειδικότητες, όπως:

Βοηθός ιατρικών εργαστηρίων.Βοηθός παιδαγωγών πρώιμης παιδικής ηλικίας.Ειδικός αισθητικής & τέχνης του μακιγιάζ.Εικονογράφος – σκιτσογράφος.Στέλεχος μηχανογραφημένου λογιστηρίου – φοροτεχνικού γραφείου.Στέλεχος υπηρεσιών εφοδιαστικής αλυσίδας (logistics).Τεχνικός αρτοποιίας – ζαχαροπλαστικής.Τεχνικός εγκαταστάσεων ψύξης αερισμού και κλιματισμού.Τεχνικός φαρμάκων, καλλυντικών και παρεμφερών προϊόντων.

Οι προαναφερόμενες ειδικότητες ανταποκρίνονται στις ανάγκες της αγοράς εργασίας και παρέχουν μεγάλες προοπτικές απασχόλησης. Η φοίτηση διαρκεί συνολικά πέντε (5) εξάμηνα, συμπεριλαμβανομένης σε αυτά της περιόδου αμειβόμενης πρακτικής άσκησης. Στους αποφοίτους χορηγείται Δίπλωμα Επαγγελματικής Ειδικότητας, Εκπαίδευσης και Κατάρτισης, επιπέδου 5, μετά από εξετάσεις πιστοποίησης και, στη συνέχεια, τους παρέχεται πλέον η δυνατότητα να κατατάσσονται σε τμήματα ΑΕΙ συναφούς ειδικότητας με αυτήν του ανωτέρω διπλώματος, κατόπιν κατατακτηρίων εξετάσεων που διενεργούνται με την επιμέλεια των ΑΕΙ.

Δικαίωμα υποβολής ηλεκτρονικής αίτησης επιλογής έχουν οι απόφοιτοι δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, χωρίς ηλικιακό όριο, μέχρι και την Τετάρτη 6 Σεπτεμβρίου 2023, ώρα 15:00. Σχετικές οδηγίες για τους ενδιαφερόμενους παρέχονται στην αρχική σελίδα του Πληροφοριακού Συστήματος στον σύνδεσμο https://diek.it.minedu.gov.gr και εδώ.

Παράλληλα, συνεχίζεται μέχρι και την Τετάρτη 6 Σεπτεμβρίου 2023, ώρα 19:30, η εγγραφή για τους επιτυχόντες στο Δημόσιο ΙΕΚ Αμαρουσίου του ΥΠΑΙΘΑ μέσω του παράλληλου μηχανογραφικού δελτίου (πληροφορίες εδώ).

Οι πτυχιούχοι ΕΠΑ.Λ, ΤΕΕ Β’ ΚΥΚΛΟΥ και ΤΕΛ μπορούν να εγγραφούν στο Γ΄ εξάμηνο φοίτησης στο Δημόσιο ΙΕΚ Αμαρουσίου του ΥΠΑΙΘΑ σε συναφείς ειδικότητες με τον επαγγελματικό τομέα από τον οποίο αποφοίτησαν, όπως:

Βοηθός βρεφονηπιοκόμων.Γραφιστική εντύπου και ηλεκτρονικών μέσων.Ειδικός αισθητικής & τέχνης του μακιγιάζ.Κεραμική τέχνη.Στέλεχος διοίκησης και οικονομίας στον τομέα του τουρισμού.Τεχνικός αρτοποιός – ζαχαροπλαστικής.Τεχνικός εφαρμογών πληροφορικής (πολυμέσα/web designer-developer/video games).

Σε αυτή την περίπτωση η διαδικασία εγγραφής δεν γίνεται ηλεκτρονικά, αλλά με υποβολή αίτησης των ενδιαφερομένων στα ΙΕΚ ενδιαφέροντός τους, στα οποία λειτουργεί Γ΄ εξάμηνο στις εν λόγω ειδικότητες, από 1 έως 15 Σεπτεμβρίου 2023.

Επιπλέον, το Δημόσιο ΙΕΚ Αμαρουσίου, συνεχίζοντας την προσπάθειά του να προσφέρει στους σπουδαστές του αναβαθμισμένη και ποιοτική εκπαίδευση και κατάρτιση, θα εκπονήσει πρόγραμμα Erasmus+ εντός του 2024, το οποίο έχει ήδη εγκριθεί από το ΙΚΥ ως Εθνική Μονάδα Συντονισμού των προγραμμάτων Erasmus+.

Στο πρόγραμμα θα συμμετάσχουν σπουδαστές των ειδικοτήτων Βοηθός παιδαγωγών πρώιμης παιδικής ηλικίας (πρώην Βοηθός Βρεφονηπιοκόμων) και Ειδικός αισθητικής & τέχνης του μακιγιάζ.

The post Μέχρι και την Τετάρτη 6/9 η ηλεκτρονική υποβολή αιτήσεων στο Δημόσιο ΙΕΚ Αμαρουσίου appeared first on Ενυπόγραφα.

Keywords
Τυχαία Θέματα