Με ψηφιακό τρόπο η καταχώριση αιτήσεων ιατρών στην Περιφέρεια Αττικής

Τέλος στην ταλαιπωρία των γιατρών που υποβάλλουν αίτηση στην Περιφέρεια Αττικής για την απόκτηση ειδικότητας μπαίνει με πρωτοβουλία του περιφερειάρχη Αττικής, Γ. Πατούλη.

Συγκεκριμένα, με απόφαση που υπέγραψε στις 28 Ιουλίου η αντιπεριφερειάρχης Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης, Μαρία Κουρή, η υποβολή των σχετικών αιτήσεων θα διεξάγεται ψηφιακά. Μετά την εξέλιξη αυτή η γενική διευθύντρια Δημόσιας Υγείας και Κοινωνικής Μέριμνας, Α. Μεγάλου, προχώρησε

στην απόφαση άμεσης ενεργοποίησης της διαδικασίας, προκειμένου να μπορούν οι ενδιαφερόμενοι ιατροί να υποβάλλουν τις αιτήσεις τους ψηφιακά από τις 5 Αυγούστου μέσω της ιστοσελίδας της Περιφέρειας Αττικής «Οδηγός του Πολίτη» – https://www.pattikis.gr.

Τις επόμενες ημέρες οιενδιαφερόμενοι θα έχουν τη δυνατότητανα ενημερωθούν από τη σελίδα τηςΠεριφέρειας για τον τρόπο υποβολής τωνσχετικών αιτήσεων και των απαιτούμενωνδικαιολογητικών. Οι αιτήσεις που θαυποβάλλονται θα αφορούν στη συνέχισηκαι ολοκλήρωση τηςειδίκευσης.

Ο περιφερειάρχης Αττικής επεσήμανε ότι η επίμαχη ρύθμιση εντάσσεται στον γενικότερο σχεδιασμό του ψηφιακού μετασχηματισμού της Περιφέρειας Αττικής και της στρατηγικής για παροχή προηγμένων υπηρεσιών ψηφιακής ενημέρωσης και εξυπηρέτησης προς τους πολίτες και τις επιχειρήσεις.

«Στόχος μας είναι ηβελτιστοποίηση των διοικητικώνδιαδικασιών και των παρεχόμενων υπηρεσιώνπρος τους πολίτες και τις επιχειρήσεις,μέσα από την απομείωση του διοικητικούβάρους και την αντιμετώπιση τωνγραφειοκρατικών αγκυλώσεων. Προχωρούμεστην αναβάθμιση της πληροφόρησης καιεξυπηρέτησης, ώστε να επιτυγχάνεται τομέγιστο δυνατό όφελος για την κοινωνία,την οικονομία και τη δημόσια διοίκηση.

Οιειδικότητες των νέων γιατρών είναικρίσιμο ζήτημα που αφορά την επάρκειακαι τα αντανακλαστικά της πολιτείαςκαι της Περιφέρειας Αττικής στιςδυσχερείς συνθήκες της πανδημίας, οιοποίες αναδεικνύουν περισσότερο απόποτέ, την ανάγκη καθιέρωσης της ψηφιακήςμεταρρύθμισης στην καθημερινότητα τουπολίτη.

Υποσχεθήκαμεστον πολίτη να “φέρουμε” την ΠεριφέρειαΑττικής στο σπίτι, το ιατρείο και τηνεπιχείρηση και το κάνουμε πράξη. Τοπρώτο αποφασιστικό βήμα σ’ αυτή τηνκατεύθυνση, κατά τους πρώτους κρίσιμουςμήνες του κορωνοϊού, ήταν η πραγματοποίησητης άυλης συνταγογράφησης σε συνεργασίακαι με τον ΙΣΑ. Πρόκειται για ένα μέτροκαθοριστικό για τον περιορισμό τηςδιασποράς του ιού στα ιατρεία, κατά τηνπερίοδο του Μένουμε Σπίτι», δήλωσε οΠεριφερειάρχης Αττικής.

Νασημειωθεί ότι η Περιφέρεια Αττικής, γιανα αντιμετωπίσει τις υφιστάμενεςγραφειοκρατικές αγκυλώσεις, έχειυπογράψει ειδικό σύμφωνο συνεργασίαςμε το Υπουργείο Ψηφιακής Διακυβέρνησηςμε στόχο τη βελτιστοποίηση των διοικητικώνδιαδικασιών των υπηρεσιών προς τουςπολίτες, τους επιστήμονες και τιςεπιχειρήσεις.

The post Με ψηφιακό τρόπο η καταχώριση αιτήσεων ιατρών στην Περιφέρεια Αττικής appeared first on Ενυπόγραφα.

Keywords
Τυχαία Θέματα