Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε το εργαστήριο City Vision για το πρόγραμμα SPARCS στον Δήμο Κηφισιάς

Στις 2 & 3 Νοεμβρίου πραγματοποιήθηκε το εργαστήριο City Vision του προγράμματος SPARCS με θέμα «Το όραμα της πόλης μας», λαμβάνοντας όλα τα μέτρα προφύλαξης, όπως ενημερώνει ο Δήμος Κηφισιάς.

Σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση, το City Vision αποτελεί ένα σημαντικό βήμα για το 5ετές πρόγραμμα SPARCS που έχει σκοπό την ανάπτυξη βιώσιμων κοινοτήτων με μηδενικούς ρίπους άνθρακα, με δράσεις στους τομείς της αστικής ανάπλασης, της εξοικονόμησης ενέργειας, της προστασίας του περιβάλλοντος, της έξυπνης πόλης, της βιώσιμης

κινητικότητας κ.λπ.

Το εργαστήριο υλοποιήθηκε σύμφωνα με τις προδιαγραφές του προγράμματος SPARCS, χρησιμοποιώντας καινοτόμες μεθοδολογίες και προσεγγίσεις.

Πριν από το εργαστήριο

Όπως επισημαίνει η δημοτική αρχή, σειρά δράσεων προηγήθηκαν του εργαστηρίου, ώστε να διασφαλιστεί η εκπροσώπηση όσο το δυνατόν περισσότερων πολιτών σε μια τόσο σημαντική εργασία:

Συνεδρίαση της διευρυμένης Ομάδας Εργασίας (Task Force) του SPARCS για τον καθορισμό των στρατηγικών πυλώνων.Επικοινωνία με email, τηλέφωνα και τηλεδιάσκεψη με πολίτες του Δήμου για τα παραπονά και τις προτάσεις τους. Τηλεδιάσκεψη με δημοτικούς και κοινοτικούς συμβούλους για καταγραφή των προτάσεων τους.Δράση σε δημοτικά σχολεία με τίτλο «Ζωγράφισε την πόλη μας στο μέλλον».

Ο Δήμος Κηφισιάς αναφέρει πως τα αποτελέσματα των δύο τηλεδιασκέψεων «Ελάτε να σχεδιάσουμε τη πόλη μας» που προηγήθηκαν του εργαστηρίου και πραγματοποιήθηκαν στις 27 Οκτωβρίου, το πρώτο με συμμετοχή πολιτών και το δεύτερο με μέλη του Δημοτικού και των Τοπικών Συμβουλίων της πόλης, καθώς και οι ζωγραφιές των παιδιών δημοτικών σχολείων του Δήμου αποτέλεσαν σημαντική έμπνευση για τις εργασίες του διήμερου εργαστηρίου.

Το εργαστήριο

Χαιρετισμό απηύθυναν η υπουργός Παιδείας, κ. Νίκη Κεραμέως ,ο κ. Βασίλης Ξυπολυτάς, προεδρος ΟΣΥ και ο κ. Δημήτρης Ξυνομηλάκης, πρόεδρος ΣΑΔΑΣ – Πανελλήνιας Ένωσης Αρχιτεκτόνων.

Συμμετέχοντες στο εργαστήριο ήταν εκπρόσωποι υπηρεσιών του Δήμου, οργανισμών, φορέων, εταιρειών, αλλά και απλοί πολίτες. Ενδεικτικά η διοίκηση αναφέρει τους εξής: Τεχνική Υπηρεσία Δήμου Κηφισιάς, υπηρεσία Δόμησης Δήμου Κηφισιάς, σύλλογοι της πόλης, ELIN VERD, ΣΑΔΑΣ-Πανελλήνια Ένωση Αρχιτεκτόνων, Συγκοινωνιολόγος/μελετητής (ΣΒΑΚ) Σχεδίων Βιώσιμής Αστικής Κινητικότητας, Μουσείο Γουλανδρή κ.ά.

Η δημοτική αρχή υπογραμμίζει ότι το εργαστήριο συντόνιζαν οι:

Σταύρος Ζαπάντης πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου & υπεύθυνος Προγράμματος SPARCS.Άρτεμις Γιαβάσογλου, Project & Technical Manager SPARCS.Κατερίνα Νικολάου, υπ. Μάρκετινγκ και Επικοινωνίας SPARCS & συντονίστρια εργαστηρίου City Vision.

Κατά τη διάρκεια του εργαστηρίου η ομάδα αξιολόγησε την παρούσα κατάσταση σε έξι στρατηγικούς πυλώνες:

Κινητικότητα/Μεταφορές.Ενεργειακή Κατανάλωση Κτηρίων.Πράσινη Ενέργεια.Αστικός Σχεδιασμός.Έξυπνη Πόλη.Ευαισθητοποίηση Πολιτών.Διαβάστε αναλυτικά τι συζητήθηκε κατά τη διάρκεια του εργαστηρίου City Vision του προγράμματος SPARCS στον Δήμο Κηφισιάς

The post Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε το εργαστήριο City Vision για το πρόγραμμα SPARCS στον Δήμο Κηφισιάς appeared first on Ενυπόγραφα.

Keywords
Τυχαία Θέματα
City Vision, SPARCS, Δήμο Κηφισιάς,City Vision, SPARCS, dimo kifisias