Με δύο ξεχωριστές παρελάσεις θα γιορτάσει και πάλι την 28η Οκτωβρίου ο Δήμος Λυκόβρυσης – Πεύκης

«Τα ίδια Παντελάκη μου τα ίδια Παντελή μου» αναφέρει σε ανακοίνωσή της η δημοτική παράταξη Συμμαχία Πολιτών, με επικεφαλής των πρώην δήμαρχο Πεύκης Γιάννη Θεοδωρακόπουλο, με αφορμή την απόφαση της δημοτικής αρχής να πραγματοποιήσει και φέτος ξεχωριστές παρελάσεις, σε Πεύκη και Λυκόβρυση, στο πλαίσιο των εορτασμών της επετείου της 28ης Οκτωβρίου.

Στη σχετική ανακοίνωσή της, η παράταξη υπενθυμίζει ότι ανάλογη τακτική είχε ακολουθήσει η διοίκηση του δημάρχου Τάσου Μαυρίδη και τα προηγούμενα χρόνια, παρά την αντίθεση των Τοπικών Συμβουλίων Πεύκης και Λυκόβρυσης και των συλλόγων γονέων. Μόνο

που τότε -όπως σημειώνει η παράταξη- είχε την πλειοψηφία στο Δημοτικό Συμβούλιο, κάτι που δεν συμβαίνει σήμερα…

Ακολουθεί η ανακοίνωση της Συμμαχίας Πολιτών:

Ο δήμαρχος, ο οποίος μετά τις δημοτικές εκλογές δεν έχει πλέον την πλειοψηφία του Δημοτικού Συμβουλίου, ανακοίνωσε το πρόγραμμα του εορτασμού της εθνικής επετείου 28ης Οκτωβρίου. Και χωρίς απόφαση του Σώματος, διοργανώνει πάλι ξεχωριστές παρελάσεις, δημιουργώντας έτσι διχαστικό κλίμα μεταξύ των δυο πρώην Δήμων Πεύκης και Λυκόβρυσης. Μάλιστα, φέρνει στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου (σήμερα Τετάρτη 16 Οκτωβρίου 2019) εισήγηση για την προέγκριση των δαπανών των δύο παρελάσεων, όπως προβλέπεται από τον νόμο.

Η καθιέρωση των χωριστών παρελάσεων άρχισαν από το σημερινό δήμαρχο την 25η Μαρτίου 2017. Τότε είχαν πει ότι είναι δοκιμαστικά, αλλά ουδέν μονιμότερον του προσωρινού. Στην προηγούμενη περίοδο, που είχε την απόλυτη πλειοψηφία (20 έδρες στις 33), δεν είχε πρόβλημα, όμως τώρα εξέλεξε 14, που έγιναν 16 από την προσχώρηση του κ. Ιωάννου, έχει και μάλιστα μεγάλο.   

Πρέπει να σημειωθεί ότι τα Τοπικά Συμβούλια και της Πεύκης και της Λυκόβρυσης είχαν πάρει ομόφωνες αποφάσεις για τη διεξαγωγή ενιαίας παρέλασης, με τη διεξαγωγή του εορτασμού της μιας επετείου στην Πεύκη και τον εορτασμό της άλλης επετείου στη Λυκόβρυση. Το ίδιο αποφάσισαν όλοι οι σύλλογοι γονέων στις αρχές του 2019, όταν ο δήμαρχος έκανε μια προσχηματική διαβούλευση. «Δεν μπορούμε να βλέπουμε να μπαίνουν διαχωριστικές γραμμές ανάμεσα στα παιδιά μας» τόνισαν κάποιοι.

Η Συμμαχία Πολιτών και ο επικεφαλής της, πρώην δήμαρχος Πεύκης, Γιάννης Θεοδωρακόπουλος, αγωνίζονται από το 2017 να αλλάξει η διχαστική απόφαση της δημοτικής αρχής. Γιατί πιστεύουμε ότι αυτό είναι το συμφέρον των νέων και των πολιτών των των δύο πρώην Δήμων. Το ίδιο θα συνεχίσουμε και τώρα που ο δήμαρχος δεν έχει 50% +1 και η συντριπτική πλειοψηφία των κατοίκων του Δήμου μας θεωρεί την απόφαση λανθασμένη και διχαστική.

Για την… ιστορία, τη Δευτέρα 28 Οκτωβρίου η πρώτη παρέλαση θα πραγματοποιηθεί στις 10.50π.μ. στην οδό Γρ. Λαμπράκη της Λυκόβρυσης, με τη συμμετοχή των σχολείων και των συλλόγων της περιοχής και η δεύτερη θα πραγματοποιηθεί στις 12.15μ.μ., στη Λεωφόρο Ειρήνης, με τη συμμετοχή των αντίστοιχων σχολείων και συλλόγων.

The post Με δύο ξεχωριστές παρελάσεις θα γιορτάσει και πάλι την 28η Οκτωβρίου ο Δήμος Λυκόβρυσης – Πεύκης appeared first on Ενυπόγραφα.

Keywords
Τυχαία Θέματα