Μαρούσι Αδέσμευτη Φωνή: O δήμαρχος «νομιμοποίησε» το The Mall Athens αμαχητί

Με αφορμή την ψήφιση, προ λίγων ημερών, στη Βουλή, της διάταξης για την αναδρομική και δωρεάν νομιμοποίηση του The Mall Athens, η δημοτική παράταξη Μαρούσι Αδέσμευτη Φωνή, με επικεφαλής τη δημοτική σύμβουλο Μαίρη Διακολιού σημειώνει ότι «η ψήφιση αυτή δεν θα ήταν δυνατή αν ο κ. Αμπατζόγλου είχε διαφορετική στάση».

Στη συνέχεια της σχετικής ανακοίνωσης, ο συνδυασμός αναφέρει τα εξής:

Έτσι, εν

τέλει, νομιμοποιήθηκε το μεγαλύτερο αυθαίρετο της Ευρώπης, χωρίς σεβασμό στη νομιμότητα και χωρίς σεβασμό στα δικαιώματα των κατοίκων και των τοπικών εμπόρων. Και βέβαια χωρίς τουλάχιστον ο Δήμος και οι πολίτες να εισπράξουν τίποτα, ούτε σε χρήμα, ούτε σε έργα.

Η τελευταία πράξη στο θέατρο του παραλόγου υπεγράφη από τον δήμαρχο Αμαρουσίου κ. Αμπατζόγλου, ο οποίος:

Παρέδωσε αμαχητί το μόνο διαπραγματευτικό ατού του Δήμου, διευκολύνοντας τους επιχειρηματίες με την αποδέσμευση του ακινήτου, που τους ήταν απαραίτητο να αποκτήσουν για να νομιμοποιηθούν, χωρίς να ζητήσει ανταλλάγματα.Ενέκρινε την πρότασή τους για ανακαίνιση και ενεργειακή αναβάθμιση του κτηρίου, χωρίς να εξασφαλίσει ότι η εταιρεία θα ήταν συνεπής στις λοιπές υποχρεώσεις της, από το προεδρικό διάταγμα που έθετε τις προϋποθέσεις της νομιμοποίησης.

Επειδή δε, αυτές οι λοιπές υποχρεώσεις αφορούν κυκλοφοριακές μελέτες, μελέτες στάθμευσης για όλη την περιοχή, δημιουργία νέων και ανάπλαση υπαρχόντων κοινόχρηστων χώρων, με συνεκτικότητα μεταξύ τους, αποκατάσταση και ανάδειξη του ρέματος του Αγ. Θωμά κ.λπ. , δηλαδή παρεμβάσεις που αφορούν την περιοχή και τους δημότες, ο κ. δήμαρχος:

Επέτρεψε η εταιρεία να κάνει τη δουλειά της, προβλέποντας μόνο όσα αφορούν το συμφέρον της χωρίς να ασχοληθεί με τα υπόλοιπα.Ανέχτηκε η εταιρεία να μεταθέτει σε επόμενο χρόνο και στην ευθύνη δημόσιων υπηρεσιών τις δικές της υποχρεώσεις για την περιοχή.

Έτσι, ο κ. Αμπατζόγλου γράφτηκε με μελανά γράμματα στην ιστορία της πόλης, ως ο δήμαρχος που υπέγραψε την παράδοση των δικαιωμάτων της πόλης για αποζημιώσεις, για πολεοδομικά πρόστιμα και για ετήσια ανταποδοτικά οφέλη που συμποσούνται σε εκατομμύρια ευρώ για έργα, τα οποία χάρισε σε έναν μεγαλοεπιχειρηματία.

The post Μαρούσι Αδέσμευτη Φωνή: O δήμαρχος «νομιμοποίησε» το The Mall Athens αμαχητί appeared first on Ενυπόγραφα.

Keywords
Τυχαία Θέματα