Μ. Θεοδωρίδου για εμβόλιο AstraZeneca: Καμία αλλαγή στα όρια ηλικίας – Συστάσεις σε γυναίκες κάτω των 50

Καμία αλλαγή στην ηλικιακή ομάδα στην οποία χορηγείται το εμβόλιο της AstraZeneca αποφάσισε η Εθνική Επιτροπή Εμβολιασμών, που συνεδρίασε εκτάκτως την Τετάρτη 26/5 μετά τα περιστατικά θρομβώσεων.

Όπως ανακοίνωσε η πρόεδρος της Εθνικής Επιτροπής Εμβολιασμών, Μαρία Θεοδωρίδου, κατά την ενημέρωση για την επιδημία του κορωνοϊού και για το εμβόλιο της AstraZeneca, η Επιτροπή αποφάσισε ότι τα οφέλη από τον εμβολιασμό υπερτερούν του συνδρόμου TTS, θρομβώσεων και θρομβοπενίας και θα συνεχιστεί

το ισχύον πρόγραμμα, χωρίς αλλαγές στα όρια ηλικίας.

H πρόεδρος της Εθνικής Επιτροπής Εμβολιασμών αναφέρθηκε στην απόφαση της Επιτροπής σχετικώς με τους εμβολιασμούς με το εμβόλιο της AstraZeneca, λέγοντας: «Μέχρι σήμερα, έχουν καταγραφεί 5 περιπτώσεις θρόμβωσης μετά το εμβόλιο της Astrazeneca. Από αυτές, οι 4 εκδηλώθηκαν σε γυναίκες και μία σε άνδρα 35 ετών. Ένας ασθενής ανάρρωσε, τρεις νοσηλεύονται και μία γυναίκα δυστυχώς κατέληξε. Συγκριτικά, 62 γυναίκες 30-49 ετών νοσηλεύθηκαν το τελευταίο δίμηνο και 28 κατέληξαν. Σύμφωνα με τα παραπάνω, η Επιτροπή κρίνει ότι το όφελος του εμβολιασμού υπερτερεί του κινδύνου για θρομβώσεις. Λαμβάνοντας υπόψιν τα επιδημιολογικά δεδομένα και την τρέχουσα διασπορά συστήνεται η συνέχιση του εμβολιασμού με το ισχύον πρόγραμμα».

Στη συνέχεια η κυρία Θεοδωρίδου στάθηκε στις γυναίκες κάτω των 50 ετών, αναφέροντας: «Ο κίνδυνος είναι μεγαλύτερος σε γυναίκες κάτω των 50 και τα εμβόλια MRNA είναι διαθέσιμα σε άτομα όλων των ηλικιών. Σε ό,τι αφορά τη δεύτερη δόση συστήνεται η συνέχιση του εμβολιασμού με το ίδιο εμβόλιο, καθώς η πιθανότητα εμφάνισης θρόμβωσης μετά τη δεύτερη δόση είναι εξαιρετικά μικρή».

Πηγή: reader.gr

The post Μ. Θεοδωρίδου για εμβόλιο AstraZeneca: Καμία αλλαγή στα όρια ηλικίας – Συστάσεις σε γυναίκες κάτω των 50 appeared first on Ενυπόγραφα.

Keywords
Τυχαία Θέματα